Πες στο παιδί «Θα κάνεις αυτό που σου λέω εγώ γιατί θα τιμωρηθείς» και μάθε του από νωρίς πως είναι να είναι υπάκουος σε κάθε σύστημα που θα συναντήσει ή πώς να εφευρίσκει τρόπους να κάνει αυτό που θέλει, παρανομώντας σε κάθε σύστημα που θα βρεθεί μπροστά του.

Πες στο παιδί «Αν δεν κάνεις αυτό που σου λέω θα το πω στον πατέρα σου» και μάθε του από νωρίς πώς να σκύβει το κεφάλι σε οποιονδήποτε έχει εξουσία ή να χρησιμοποιεί την δική του εξουσία για να γίνεται αυτό που θέλει αργότερα.

Πες στο παιδί «Φάε το φαγητό σου γιατί θα το φάει ο αδερφός σου» και μάθε του πως λειτουργεί το ανταγωνιστικό πλαίσιο επιβίωσης.

Πες στο παιδί πως θα κάνεις «ντα» όποιον τολμήσει να το πειράξει και μάθε του πως λύνονται οι διαφορές.
Με την διαστρεβλωμένη ελπίδα πως όταν θα λύνει έτσι τις διαφορές του να είναι το παιδί σου αυτό που θα «τις δίνει» και όχι αυτό που θα «τις τρώει».

«Δεν είσαι καλό παιδί, δεν σ’αγαπάω» πες του το πολλές φορές κι αυτό ή δείξε του το ακόμα περισσότερες, μέσα από τα υψωμένα χέρια σου και τις φωνές σου για να μπορεί να επαναλαμβάνεται το αφήγημα αργότερα μέσα από αγάπες που η λεκτική βία και η κακοποίηση θα είναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού.

Πες του τι κοινωνικός και πόσο φιλικός είναι ο συμμαθητής του και πως «μπορείς να γίνεις κι εσύ έτσι» και «μην είσαι τόσο μαλθακός» και γενικά «μην είσαι έτσι».

Πες του να χαμογελάσει στην θεία που ήρθε επίσκεψη, να δώσει ένα φιλί και να πάει στην αγκαλιά του θείου που το αγαπάει, να μην παραπονιέται επειδή το γαργαλάει ο παππούς γιατί το κάνει για να γελάσουμε και από αγάπη…

Πες του πως είναι άντρας με Α κεφαλαίο, άντρακλας δηλαδή και αφού θυμάται από μωρό πως τα αγόρια δεν κλαίνε να τιμά την θέση του στην κοινωνία με δύναμη και πυγμή.

Πες της πως είναι Γυναίκα και πως πρέπει κι αυτή να τιμάει την θέση της στην κοινωνία με σεμνότητα, πως τα καλά κορίτσια δεν προκαλούν, πως η ομορφιά είναι το βασικό προτέρημα και να βρει και μια καλή δουλίτσα.

Πες του να μην φαίνεται σαν λαπάς και πες της να βγάλει μια άλλη φωτογραφία γιατί σε αυτήν φαίνεται η κοιλιά της.

Ναι, με την Γονεϊκότητα παίρνω θέση.

Είτε γίνομαι η φωνή της κοινωνίας που Βράζει και Καίει στα σπλάχνα της τα αγόρια και τα κορίτσια της.

Είτε γίνομαι το χωράφι που μέσα του θα ανθίσει κάθε Σπόρος που θα θεραπεύσει την Κοινωνία.

Η Γονεϊκότητα είναι Πολιτική, μόνο που εδώ και η αποχή έχει πολλαπλό τίμημα.

Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Εκπαίδευση Bachelor: Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, 2007 Εκπαιδευμένη από τον Σύλλογο Βοηθό Μητρότητας Ελλάδας (Greek Doula Assocciation),2016-2017 Εισηγήτρια Περιγεννητικής και Μεταγεννητικής Yoga απο το...

Διαβάστε περισσότερα