Ψάχνεις το τέλειο δώρο για τη φίλη σου που περιμένει το μωρό της ή που μόλις γέννησε; Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι να επιλέξεις έναν εργονομικό μάρσιπο αγκαλιάς ως δώρο για νεογέννητο μωρό!

Πάμε να δούμε γιατί είναι το τέλειο δώρο για νεογέννητο μωράκι και… όχι μόνο!

1. Είναι ένα δώρο που θα κρατήσει!

Πολλοί εργονομικοί μάρσιποι (όλοι όσοι θα βρεις εδώ) είναι κατάλληλοι για νεογέννητα μωράκια αλλά φοριούνται για πολλά χρόνια (τουλάχιστον ως την ηλικία των τριών ετών). Οποιοδήποτε ρούχο, φορμάκι, κλπ θα είναι μόνο για ένα τρίμηνο! Πολλές φορές, το μωρό μεγαλώνει πολύ γρήγορα ή πέφτεις πάνω στην αλλαγή εποχής και το ρουχαλάκι φοριέται ελάχιστα! Αντίθετα, ο μάρσιπος θα χρησιμοποιείται κάθε μέρα, για χρόνια, χειμώνα-καλοκαίρι!

2. Είναι όχι μόνο ένα δώρο για νεογέννητο, αλλά για όλη την οικογένεια!

Τον ίδιο μάρσιπο θα φοράει και η μαμά και ο μπαμπάς. Αυτό το δώρο θα βοηθήσει το νεογέννητο μωρό να έχει την πολύτιμη αγκαλιά που χρειάζεται, θα βοηθήσει όμως και όλα τα μέλη της οικογένειας να έχουν ηρεμία, άνεση και ελευθερία! Το μεγαλύτερο παιδάκι στην οικογένεια δεν θα χάσει τη βόλτα του στις κούνιες, δε θα χρειάζεται «η μαμά να μείνει με το νεογέννητο», δεν θα νιώθει πως το νέο μωρό του στερεί την οικογένειά του. Αλλά, εξίσου σημαντικό, ένας καλός μάρσιπος αγκαλιάς είναι ένα δώρο και για τον νέο μπαμπά, που δέχεται δώρα πιο σπάνια για το καινούριο του μωράκι! Εδώ μπορείς να διαβάσεις γιατί οι μπαμπάδες λατρεύουν να φοράνε τα μωρά τους!

3. Είναι ένα δώρο που θα κάνει την καθημερινότητα της οικογένειας πιο εύκολη

Με έναν καλό μάρσιπο αγκαλιάς, ακόμα και μια οικογένεια με νεογέννητο μωρό μπορεί να κάνει τα πάντα! Η νέα μαμά θα μπορεί να βγει βόλτα με το νεογέννητό της, να κάνει τα ψώνια της, να πάει όπου δεν πάει καρότσι, γνωρίζοντας ότι το μωρό της είναι στο πιο προστατευμένο μέρος του κόσμου και με άμεση πρόσβαση αν χρειαστεί να το θηλάσει! Ο ερχομός του μωρού στην οικογένεια είναι χαρά, δε θα έπρεπε να είναι περιορισμός! Αλλά και μέσα στο σπίτι, θα μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες δουλειές του σπιτιού πιο εύκολα: ένα γρήγορο συμμάζεμα, η προετοιμασία για το μαγείρεμα, το να διπλωθούν τα ρούχα, όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς να χρειαστεί να αφήσουμε το νεογέννητο μωρό να κλαίει μόνο του!

Μια οικογένεια που έλαβε έναν μάρσιπο ως δώρο για το νέο μωρό, θα σου στέλνει ευχές κάθε μέρα!

4. Είναι ένα δώρο με μακροχρόνια οφέλη

Το babywearing, η πρακτική του να φοράμε το μωρό μας με μάρσιπο αγκαλιάς, θεωρείται απ’ τα απαραίτητα «συστατικά» του attachment parenting. Πολλοί γονείς λένε πως το ότι φορούσαν το μωρό τους, τους βοήθησε να συνδεθούν ευκολότερα και βαθύτερα με το μωρό τους. «Θα ήμουν μια άλλη μαμά χωρίς το babywearing», λένε συχνά μαμάδες με μεγάλα πια παιδιά. Παιδιά που μεγάλωσαν μαθαίνοντας την αγάπη και τη σύνδεση και έγιναν έτσι πιο ανεξάρτητα, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, με ενσυναίσθηση. Εδώ μπορείς να δεις γιατί το να φοράμε το μωρό μας είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στο μωρό μας και στον εαυτό μας.

5. Είναι ένα δώρο για κάθε πορτοφόλι

Μπορείς να βρεις εξαιρετικούς οικονομικούς εργονομικούς μάρσιπους. Μπορείς να το στείλεις και απευθείας στο σπίτι που μόλις υποδέχτηκε ένα νεογέννητο μωρό, ώστε να μην χρειαστεί να βγουν ή να δεχθούν κόσμο πριν να είναι έτοιμοι. Από εκεί που θα έδινες αυτά τα χρήματα για μπαλόνια και γλυκά, μπορείς να τα δώσεις σε ένα δώρο-επένδυση! Αν θέλεις, μπορείς να επιλέξεις μαζί με τους παραλήπτες του δώρου σου τον τύπο μάρσιπου που τους ταιριάζει, ή να τους ενημερώσεις ότι μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας αλλαγής. Ένας καλός εργονομικός μάρσιπος είναι πολύ συχνή επιλογή για ομαδικό δώρο φίλων ή συναδέλφων (στον νέο μπαμπά ή στη νέα μαμά)!

Στέλλα Σταμουλάκη

Στέλλα Σταμουλάκη

Babywearing consultant

Καλωσορίζουμε τη Στέλλα Σταμουλάκη, εκπαιδευμένη Σύμβουλο Babywearing, δημιουργό και ιδιοκτήτρια του babywearing.gr και της ομάδας των Asteraki Slings. Είναι μαμά τριών παιδιών, ασχολείται με το babywearing και τους εργονομικούς μάρσιπους αγκαλιάς από το 2005. Η δεκαπενταετής εμπειρία της στον χώρο και τα όσα λένε για εκείνη οι χιλιάδες γονείς που έχει βοηθήσει, μας κάνει χαρούμενους να την έχουμε στην ομάδα των experts μας!

Διαβάστε περισσότερα
Asteraki Slings – Babywearing.gr

Σε συνεργασία με:

Asteraki Slings – Babywearing.gr

Καλωσορίζουμε με πολλή χαρά στην ομάδα μας τα Asteraki Slings και το babywearing.gr που έφερε το babywearing στην Ελλάδα και μας μαθαίνει να φοράμε τα μωρά μας εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια! Αν θέλεις να διαλέξεις έναν ποιοτικό, εργονομικό μάρσιπο αγκαλιάς για το μωρό σου, εδώ θα σε βοηθήσουν να βρεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Θα βρεις επαγγελματία Σύμβουλο Babywearing να σε εκπαιδεύσει και να λύσει δωρεάν κάθε απορία σου σχετικά με το πώς να φοράς το μωρό σου, ακόμα κι αν οι ανάγκες σου είναι εξειδικευμένες και ακόμα κι αν είσαι εκτός Αθήνας (ή και εκτός Ελλάδας)!

Διαβάστε περισσότερα