Πλησιάζει η στιγμή που θα συναντηθείς με φίλους και συγγενείς για να γιορτάσετε το Πάσχα μαζί και αντί να χαρείς, σκέφτεσαι τι θα γίνει και νιώθεις ανησυχία για πιθανά σχόλια ή/και άβολες συζητήσεις γύρω από το σώμα σου και τον τρόπο που τρέφεσαι;

Θέλω να σου εκφράσω πως πραγματικά σε καταλαβαίνω και μπορώ να αισθανθώ πόσο άβολο, άδικο, και ψυχοφθόρο είναι το να βιώνεις μία τέτοια κατάσταση.

Θέλω, όμως, να σου υπενθυμίσω πως σε όλο αυτό που περνάς, δεν είσαι μόνος/η. Είμαστε δίπλα σου, θέλουμε να σε στηρίξουμε στο πώς μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου, ώστε να απολαύσεις αυτές τις μέρες χωρίς περιορισμούς και πρέπει!

Σε προσκαλούμε, λοιπόν, να ανατρέξεις σε 7 φιλικές υπενθυμίσεις, τις οποίες μπορείς να αρχίσεις να προσφέρεις στον εαυτό σου, όχι μόνο το Πάσχα και τις γιορτές, αλλά όποτε το έχεις ανάγκη.

Φιλικές Υπενθυμίσεις για το Πάσχα

Φιλικές Υπενθυμίσεις για το Πάσχα

Με αγάπη,

  1. Αναγνωρίζω πως είναι ανθρώπινο να νιώθω δύσκολα συναισθήματα όταν κάποιος/α σχολιάζει το σώμα μου ή το πόσο και τι τρώω.
  2. Υπενθυμίζω στον εαυτό μου πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μου κάνει σχόλια για το σώμα μου ή τις διατροφικές μου επιλογές -όσο καλοπροαίρετα και εάν είναι.
  3. Συνειδητοποιώ πως μπορώ να επιλέξω το πώς θέλω να διαχειριστώ τέτοιες καταστάσεις και πως μου αξίζει να σταθώ για τον εαυτό μου και να με υποστηρίξω.
  4. Επιλέγω τα όρια που θέλω να βάλω στους γύρω μου ή/και τους τρόπους, με τους οποίους θέλω να απαντάω σε πιθανά σχόλια, να αλλάζω κουβέντα ή ακόμη και να αποχωρώ.
  5. Θυμίζω στον εαυτό μου πως δεν χρειάζεται να απολογούμαι σε κανέναν για το πώς δείχνει το σώμα μου ή γιατί τρώω όπως τρώω.
  6. Επαναλαμβάνω στον εαυτό μου πως το σώμα μου ανήκει σε εμένα και δεν είναι δουλειά κανενός άλλου.
  7. Σιγοψιθυρίζω ή φωνάζω δυνατά στον εαυτό μου πως έχω δικαίωμα και μου αξίζει να ζω τις στιγμές της ζωής μου όπως εγώ επιθυμώ, ανεξάρτητα από το πώς δείχνει το σώμα μου αυτή τη στιγμή.
Κωνσταντίνα Κατσανά

Κωνσταντίνα Κατσανά

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts την Κωνσταντίνα Κατσανά, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο (M.Sc.) από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Κωνσταντίνα είναι ενάντια στη Νοοτροπία της Δίαιτας και υποστηρίζει τον Διαισθητικό Τρόπο Διατροφής. Πιστεύει βαθιά στη σημασία ανάπτυξης μιας υγιούς σχέσης με το φαγητό, η οποία ιδανικά είναι καλό να διαμορφώνεται ήδη από την παιδική ηλικία. Μάθετε περισσότερα για την Κωνσταντίνα στην πλατφόρμα μας.

Διαβάστε περισσότερα