Πίνακας περιεχομένων

Εάν έχεις απαιτητική καθημερινότητα και έχεις κάνει οποιαδήποτε από τις παρακάτω σκέψεις, μάλλον αυτό το κείμενο και το άρθρο είναι για εσένα. Και έχει έρθει η στιγμή να κάνεις τη μεγάλη ερώτηση στον εαυτό σου: Απαιτητική καθημερινότητα ή περιοριστικές πεποιθήσεις;

Πάμε να κάνουμε παρέα ένα ταξίδι στην καθημερινότητά σου και στις πεποιθήσεις που τη διαποτίζουν;

Πώς σε επηρεάζουν σε καθημερινή βάση; Μήπως επηρεάζουν και τις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους. Πάμε να ξεκινήσουμε, γιατί έχω κάποια πράγματα που θέλω να ξέρεις!

Απαιτητική καθημερινότητα
Απαιτητική καθημερινότητα

Σου αρέσει η καθημερινότητα που ζεις;

Χαίρεσαι αρκετά τη μέρα σου, τον εαυτό σου, τον σύντροφό σου, το παιδί σου, την οικογένειά σου, τις υποχρεώσεις σου, με λίγα λόγια χαίρεσαι τη ζωή σου;

Είναι εντάξει να δυσκολεύεσαι να δώσεις ειλικρινείς απαντήσεις στον εαυτό σου, είναι πιο εύκολο να σε συμπαρασύρει το ποτάμι της καθημερινής ρουτίνας και να κρύβεσαι πίσω από τη περιοριστική καθημερινότητα με τα παιδιά.   

Σε όλους μας συμβαίνει, δεν είσαι μόνος…

Θέλω να ξέρεις όμως ότι μπορείς, ότι έχεις επιλογές.

Θέλω να ξέρεις ότι το παιδί σου χαίρεται περισσότερο όταν βλέπει εσένα να χαίρεσαι τη μέρα σου.

Θέλω να ξέρεις ότι είσαι πιο δημιουργικός άνθρωπος όταν είσαι ξεκούραστος.

Θέλω να ξέρεις ότι η παρέα με τον εαυτό σου αντέχεται και μπορεί να γίνει και όμορφη.

Θέλω να ξέρεις ότι η ζωή είναι όμορφη αρκεί να τη δεις με τα γυαλιά που τονίζουν αυτές τις όμορφες πινελιές. 

Θέλω να ξέρεις ότι οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες μειώνονται αν το θες και ας σε δυσκολεύει να το κάνεις.

Θέλω να ξέρεις ότι μια μικρή πράξη τη φορά θα σου αλλάξει τη ζωή!

Θέλω να ξέρεις ότι έχεις δικαίωμα να μην υπηρετείς πια την πεποίθηση ότι η ζωή πρέπει να είναι απαιτητική και δύσκολη για να αξίζει.

Υ.Γ: Ό,τι βρίσκεται σε ροή δεν χρειάζεται προσπάθεια…

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα