Πίνακας περιεχομένων

10 τρόποι για να ενισχύσετε την σχέση με τον σύντροφό σας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

10 τρόποι για να ενισχύσετε την σχέση με τον σύντροφό σας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων:

1. Βρείτε χρόνο να περάσετε οι δυο σας 

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι έντονοι. Πολλές φορές  ζούμε με έναν άνθρωπο στο ίδιο σπίτι και δεν έχουμε χρόνο ή είμαστε κουραμένοι και δεν έχουμε την διάθεση να επικοινωνήσουμε παρά μόνο για πρακτικά ζητήματα. Τα Χριστούγεννα θεωρούνται οικογενειακές γιορτές. Ολοκληρώνεται μία χρονιά και συνήθως αφιερώνουμε χρόνο για το ταίρι μας.

2. Κάντε μαζί τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας.

Καθώς τα καταστήματα είναι ανοιχτά περισσότερες ώρες τις μέρες πριν τις γιορτές, μπορείτε να δώσετε ένα ραντεβού μετά από τις δουλειές σας ή τις υποχρεώσεις σας και να κάνετε μαζί τα ψώνια για τους αγαπημένους σας. Να χαζέψετε τις βιτρίνες που είναι όμορφα στολισμένες και να απολαύσετε μαζί μια ζεστή σοκολάτα!

10 τρόποι για να ενισχύσετε την σχέση με τον σύντροφό σας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

3. Γίνετε ο ένας για τον άλλο το δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα.

Μπορείτε να εφεύρετε διαφορα παιχνίδια και να παίξετε μεταξύ σας ώστε να γίνετε ο ένας το δώρο του άλλου. Για παράδειγμα, μπορείτε να παίξετε “το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού” όπου θα είστε εσείς ο θησαυρός! Μία άλλη ιδέα είναι “το παιχνίδι των ερωτήσεων”. Γράφετε σε διάφορα χαρτιά  και οι δύο προσωπικές ερωτήσεις, τα τσαλακώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και κάνει ερωτήσεις μία ο ένας μία ο άλλος. Όποια ερώτηση του τύχει αυτήν κάνει, όποιος και αν την έγραψε!

10 τρόποι για να ενισχύσετε την σχέση με τον σύντροφό σας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

4. Φτιάξτε μαζί την δική σας χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Μπορείτε  να αγοράσετε ένα ωραίο μπλοκ σημειώσεων χωρίς γραμμές και να γράψετε αναμνήσεις, να κολλήσετε φωτογραφίες, να γράψετε αγαπημένες ταινίες και τραγούδια που έχετε αφιερώσει κατά διαστήματα ο ένας στον άλλο.

5. Κάντε μαζί ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε.

Ανατρέξτε σε φωτογραφίες αποθηκευμένες στο κινητό και σε γεγονότα όμορφα ή άσχημα, εύκολα ή δύσκολα που περάσατε μαζί.

6. Δείτε ταινίες.

Βρείτε ταινίες που σας αρέσουν και καθίστε αγκαλιά στον καναπέ να τις δείτε μαζί, τρώγοντας ένα χαλαρό σνακ.

7. Συναντηθείτε με αγαπημένα πρόσωπα που περνάτε όμορφα μαζί.

Βρείτε χρόνο να δείτε μαζί φίλους και συγγενείς που σας έχουν λείψει ή που θέλετε να τους συναντήσετε πριν το τέλος της χρονιάς.

8. Φτιάξτε μαζί το γιορτινό τραπέζι,

Φτιάξτε μαζί το γιορτινό τραπέζι, για εσάς τους δύο ή για την οικογένειά σας ή για τους φίλους σας! Συνεργαστείτε στην κουζίνα για να έχετε ένα όμορφο και γιορτινό αποτέλεσμα.

9. Πηγαίνετε ένα ταξίδι ή μία εκδρομή.

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα και το χρονικό περιθώριο, τι πιο όμορφο από ένα ταξίδι οι δυο σας ή με την οικογένειά σας!

10. Περάστε χρόνο με την οικογένειά σας ενωμένη.

Μπορείτε να περάσετε χρόνο στολίζοντας μαζί το σπίτι, φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα μπισκότα, παίζοντας επιτραπέζια.

Άννα Βασιλάκη

Άννα Βασιλάκη

Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Ζεύγους (ε), Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

«Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Άννα Βασιλάκη Συνθετική Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας. Έχει ιδρύσει την In balance και το όνειρό της είναι να στηρίξει τους γονείς μέσα από το θεραπευτικό ταξίδι, να ανακαλύψουν και να μάθουν λειτουργικούς τρόπους για να σχετίζονται με τα παιδιά τους αρμονικά, αλλά και να βιώνουν όλους τους ρόλους που μπορεί να έχει ένας σύγχρονος άνθρωπος. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας! #projectparenting»

Διαβάστε περισσότερα

Κράτα Με Σφιχτά, Επτά συνομιλίες για μια γεμάτη ζωή,Dr Sue Johnson, 2014, Αθήνα, GUTENBERG