Ποιοι είμαστε

Η ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από την Εκπαιδευτικό και Εκπαιδεύτρια Σκύλων Παπαποστόλου Κατερίνα, εκπαιδευτικό με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, ζωοθεραπεύτρια & συγγραφέα.

28 ομάδες σήμερα σε πολλά σημεία της Ελλάδας και στην Κύπρο και 100 εθελοντές που ολοένα αυξάνονται και στηρίζουν το όραμα για ριζική αλλαγή της ζωοφιλικής παιδείας μας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος που καθημερινά πλήττεται από την ανθρώπινη αναλγησία και αδιαφορία μέσω των ζωοφιλικών ενημερώσεων στους Έλληνες πολίτες ξεκινώντας από την ηλικία των 4 ετών! Ψυχή του οράματος η τετράποδη Διώνη, που σφάχτηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε να πεθάνει αβοήθητη το Σεπτέμβρη του 2011. Αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, πάλεψε με τους δαίμονές της και σήμερα έχει συναντήσει πάνω από 250.000 παιδιά. Οι άλλοι δύο σκύλοι της ομάδας, ο Άξελ και ο Πόθος με τις δικές τους τραγικές ιστορίες ο καθένας τους ακολουθούν την ομάδα, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει να επισκέπτονται θεραπευτικά ιδρύματα αλλά και σχολεία ειδικής αγωγής φέρνοντας θεαματικά αποτελέσματα.

Προγράμματα

Ζώο… Φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης

Θεραπευτική Αγκαλιά

Το Δώρο: Δες μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου

Παρατημένα Ζώα, Περιβαλλοντική Ηθική & Ενσυναίσθηση: Αλλάζουμε Ζω.Ε.Σ.

Εκπόνηση εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων μυθοπλασίας- δημιουργικής γραφής & κριτικής σκέψης

Προγράμματα θεραπευτικής επαφής- διαμεσολάβησης με σκύλους

Υπηρεσίες

Σεμινάρια

Εκπαιδεύσεις σε Σχολεία

Εκπαιδεύσεις για Εταιρείες

Διαδικτυακά Σεμινάρια

Ατομικές Συνεδρίες

Ομαδικές Συνεδρίες

Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών

Καινοτομίες

Η ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ., βραβευμένη τρεις συνεχόμενες χρονιές σε βραβεία εθελοντισμού, μέσα στα τρία περίπου χρόνια λειτουργίας της ως ΑΜΚΕ και στα έξι συνολικά ως εθελοντική ομάδα, κατάφερε να επισκεφθεί με αποκλειστικά δικά της έξοδα και χωρίς καμιά οικονομική στήριξη από κάποιον επίσημο ή ανεπίσημο φορέα περισσότερα από 550 σχολεία (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) και έχει συναντήσει κατά τη διάρκεια τόσο της κοινωνικοποίησης των τριών σκύλων που ανήκουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όσο και μέσω των επισκέψεων τους σε χώρους που υπάρχουν παιδιά (σχολεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, φροντιστήρια κτλ) πάνω από 300.000 μαθητές! Στους οποίους μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε ως ευσυνείδητοι πολίτες να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα, αφουγκράστηκε τις ανάγκες τους και προσπάθησε με κάθε τρόπο να μεταδώσει αισθήματα ισορροπημένης και αληθινής φιλοζωίας. Έχει οργανώσει εκστρατείες ενημερώσεων σε όλα τα σχολεία πολλών Δήμων της χώρας μετά από συνεργασία μαζί τους, ενώ συμμετέχει ασταμάτητα σε δημόσιες δράσεις που αφορούν τη φιλοζωία και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Έχει καταρτίσει και εκπονήσει τρία εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΙΘ όπως και οι τρεις σκύλοι που συμμετέχουν σε αυτά, ενώ έχει συμμετοχή σε αναρίθμητες δημόσιες φιλοζωικές δράσεις και ημερίδες.

Βιβλία

Το Δώρο, η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού, εκδόσεις Welldone
Το Δώρο, η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού, εκδόσεις Welldone
Το Δώρο της Διώνης, τετράδιο εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων, εκδόσεις Welldone
Το Δώρο της Διώνης, τετράδιο εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων, εκδόσεις Welldone
Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων, εκδόσεις Welldone
Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων, εκδόσεις Welldone

Γνωρίστε τους experts μας

Το όραμα μας:

Το όνειρό μας για τον κόσμο είναι να φέρουμε τη μέρα που οι άνθρωποι και τα ζώα θα συμβιώνουν αρμονικά σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης για όλους.

Διαβάστε τα άρθρα μας

Στοιχεία επικοινωνίας

Ζω.Ε.Σ.

Τηλέφωνο:

Ιστοσελίδα:

https://www.zwes.gr/

Αξιολογήσεις

Επ!

Άφησε την πρώτη κριτική και βοήθησε την επιχείρηση να γίνει καλύτερη!

Υποβάλετε την κριτική σας