Ποιοι είμαστε

Το The Bee Camp είναι η πρώτη Οργάνωση στην Ελλάδα με στόχο την προστασία των μελισσών και της βιοποικιλότητας. Το όραμά μας είναι ένας κόσμος που ο άνθρωπος ζει σε αρμονία με τη βιοποικιλότητα. Το The Bee Camp αποτελείται από μία ομάδα γυναικών καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών επιστημόνων που είναι αποφασισμένες να αλλάξουν τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τη φύση.
Μέσω εργαστηρίων, εκπαιδευτικών δράσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης στοχεύουμε στο να εμπνεύσουμε σεβασμό για τη φύση για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον. Ταυτόχρονα, δημιουργούμε ένα πράσινο δίκτυο διαθέσιμων βιοτόπων (Bee Spots) μέσα στην πόλη για τους μικροσκοπικούς της κατοίκους, τους επικονιαστές. Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι ο καλύτερος τρόπος προς την κοινωνική και περιβαλλοντική αλλαγή. Μόνο με την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς, εμπνέοντας σεβασμό και αγάπη για τη φύση, θα είμαστε σε θέση να ελπίζουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας. Ξεκινώντας από τα… μικρά μιλάμε για τα μεγάλα! Προσφέρουμε βιωματικά εργαστήρια σχεδιασμένα από τη διεπιστημονική μας ομάδα με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Μέσα από τις τέχνες, καλούμε τα παιδιά της πόλης να εξερευνήσουν τη φύση και τη σχέση τους με αυτή. Έτσι, συνεισφέρουμε στη δημιουργία της επόμενης γενιάς εξερευνητών και υπερασπιστών του περιβάλλοντος!

Μερικοί από τους βασικούς υποστηρικτές μας είναι: APIVITA, Ιδρύμα Μποδοσάκη, A for Athens, Social Dynamo, The Pollination Project, Jane Goodall’s Roots & Shoots as well as START-Create Cultural Change Program.

Έχουμε συνεργαστεί με τους ακόλουθους μ.α:  Δήμος Αθηναίων, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ActionAid, IDGC, EIT Food, Περιοδικό Σχεδία, Οργάνωση Γη, SCICO NGO, Ethelon NGO, TEDxKids Ilissos, Jane Goodall’s Roots N’ Shoots, Genderhood, Victoria Square Project, POWWOW, Τα βιβλία παίζει, ‘Αγονη Γραμμή Γόνιμη, Academy of Entrepreneurship, Let’s Do It Greece, Communitism, Generation Symbiocene, Athens Science Festival, Athens Zero Waste Festival, INNOVATHENS, Waste Fest, WeGrowKids Festival, Technopolis Planet.

Εξειδικεύσεις

 • Βιωματικά εργαστήρια
  Παιδιά Ενήλικες

 • Εντομολογικός περίπατος
  Παιδιά Ενήλικες

 • Κατασκευή και εγκατάσταση Beespots
  Παιδιά Ενήλικες

 • Seed Bombing
  Παιδιά Ενήλικες

 • Εταιρικά προγράμματα
  Ενήλικες

Υπηρεσίες

 • Εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά δημοτικού, νηπιαγωγείου, γυμνασίου, λυκείου
 • Βιωματικά εργαστήρια και οικογένειες
 • Διαδικτυακά σεμινάρια
 • Ομαδικά βιωματικά εργαστήρια
 • Εκπαιδεύσεις για εταιρίες
 • Podcast

Διακρίσεις & Καινοτομίες

Ασφαλή καταφύγια για τους επικονιαστές της πόλης που αποτελούνται από φύτευση μελισσοκομικών φυτών και τοποθέτηση ξενοδοχείου εντόμων.

Δράσεις ενδυνάμωσης της ομάδας, φτιάχνουμε σποροβόμβες και πρασινίζουμε την πόλη.

Το πρώτο “πράσινο μονοπάτι” για τους μικροσκοπικούς κατοίκους των πόλεων, τους επικονιαστές.

Μείγμα σπόρων μελισσοκομικών φυτών.

Εντομολογικός περίπατος στα μεγάλα πάρκα της Αθήνας.

Στοιχεία επικοινωνίας