Πίνακας περιεχομένων

Είσαι γονιός στη Θεσσαλονίκη και ψάχνεις κοντινούς προορισμούς για εκδρομές με τα παιδιά, ως διάλειμμα από την καθημερινότητα της πόλης; 

Υπάρχουν πολλές επιλογές για εκδρομές για παιδιά κοντά στην Θεσσαλονίκη αλλά σου δίνουμε μερικές  προτάσεις να διαλέξεις, ανάλογα με τα δικά σου ενδιαφέροντα αλλά και της οικογένειάς σου!

1. Ξάνθη

Η πόλη με τα χίλια χρώματα! Η πόλη έχει πολλά μέρη να επισκεφτείς με την οικογένειά σου όπως την παλιά πόλη, το διάσημο παζάρι της Ξάνθης, τον πύργο του ρολογιού, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης και ταβέρνες φιλικές προς οικογένειες. Έξω από την πόλη, μπορείτε να δείτε τα διάσημα γεφύρια, τον ποταμό Νεστό και να γνωρίσετε παραδοσιακά χωριά.

Ξάνθη / visitgreece.gr

2. Νάουσα

Θα ταξιδέψετε σε άλλες εποχές εξερευνώντας τη Νάουσα, καθώς θα έχετε την τύχη να θαυμάσετε νεοκλασικά και παλιά κτίρια. Ιδανικά, επισκεφθείτε το Άλσος Αγίου Νικολάου για μια βόλτα στη φύση αλλά και το δημοτικό πάρκο για παιχνίδι σε ένα ιδιαίτερο, γεμάτο βλάστηση πάρκο.

Νάουσα: Το μνημείο των ηρωίδων και η Αράπιτσα / in.gr

3. Βυρώνεια

Εάν δεν το γνωρίζεις ήδη, το σήμα κατατεθέν της τοποθεσίας αυτής, αποτελεί ο σιδηροδρομικός σταθμός που σε ταξιδεύει στο χρόνο! Απολαύστε ιδιαίτερες γεύσεις στα ταβερνάκια της περιοχής, προγραμματίστε μια επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη και επισκεφθείτε το δημοτικό ενυδρείο, χαρίζοντας στην οικογένειά σου, μια αξέχαστη εμπειρία στη φύση.

Οδηγός: Βυρώνεια – Πληροφορίες για ταξίδια, εκδρομές και αξιοθέατα για το 2023 / https://www.tripadvisor.com

4. Λουτράκι

Σε συνδυασμό με την επίσκεψή σας στα Λουτρά Ποζάρ, μπορεί να θεωρηθεί ιδανικός προορισμός για όλη την οικογένεια. Θα απολαύσετε το μπάνιο σας κάτω από τα πλατάνια, όσο ο οργανισμός σας επωφελείται τα θρεπτικά συστατικά των ιαματικών νερών. Μπορείτε να νοικιάσετε πετσέτες και παντόφλες, σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τα δικά σας και να αφεθείτε στη φύση.

Λουτράκι Αριδαίας / Web-Greece.gr

5. Γουμένισσα

Σε αυτόν τον προορισμό θα συναντήσετε το μεγαλύτερο καστανόδασος σε όλη την Ελλάδα! Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συνδεθείς μαζί με τα παιδιά με τη φύση, εξερευνώντας το δάσος με τα πόδια ή το ποδήλατο. Ακόμη, θα δείτε το ιστορικό γαλλικό συντριβάνι και το ιστορικό κτίριο της μεταξοβιομηχανίας «Χρυσαλίς» (από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα). Πρόκειται για έναν προορισμό γεμάτο ιστορία!

Γουμένισσα: Φύση, καθάρια νερά, κρασί και «χάλκινα»! / omorfataxidia.g

6. Έδεσσα

Πρόκειται για μια τοποθεσία γεμάτη φύση! Θα επισκεφθείτε τους περίφημους  καταρράκτες και θα θυμάστε τα πολυάριθμα κανάλια που διασχίζουν την πόλη. Διασχίστε τις μικρές γέφυρες και θα απολαύσετε παιχνίδι στα μεγάλα πάρκα, που βρίσκονται ανάμεσα στους δενδροφυτεμένους δρόμους της μοναδικής Έδεσσας.

Ταξιδέψτε στην Έδεσσα, την υδάτινη πολιτεία της Ελλάδας / mazitravel.com

Εσένα ποια τοποθεσία από τις ιδέες για εκδρομές για παιδιά κοντά στη Θεσσαλονίκη σου τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον; Έχεις επισκεφθεί κάποιο μέρος από τα παραπάνω;

Project Parenting

Project Parenting

Project Parenting

Διαβάστε περισσότερα