Πίνακας περιεχομένων

Ψάχνεις δώρα για παιδιά, αλλά δεν έχεις ιδέα τι να πάρεις;  Όλοι λατρεύουμε τα δώρα, πόσο μάλλον τα παιδιά, που από τη φύση τους είναι ενθουσιώδη και δημιουργικά. Παρακάτω θα δούμε μερικές ιδέες δώρων για να τα εντυπωσιάσεις, είτε πρόκειται για το δικό σου παιδί, είτε ενός αγαπημένου σου προσώπου!

1.Επιτραπέζιο παιχνίδι

Είναι μια ιδανική επιλογή ώστε το παιδί να μάθει να παίζει ακολουθώντας κανόνες, να κοινωνικοποιηθεί παίζοντας με φίλους ή ακόμα και να περάσει λίγο δημιουργικό χρόνο με την οικογένειά του. Διάλεξε εκείνο που ταιριάζει στην ηλικία του και χάρισέ του ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, για εκείνο αλλά και όλη την οικογένεια.

2.Σετ ζωγραφικής

Εάν γνωρίζεις ότι το παιδί απολαμβάνει τη ζωγραφική, μπορείς να του πάρεις ως δώρο ένα ολοκληρωμένο πακέτο ζωγραφικής. Διάλεξε ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, κηρομπογιές και φυσικά μπλοκ ζωγραφικής με έτοιμα σχέδια όπως ζωάκια, αγαπημένους ήρωες, αλλά και με κενά φύλλα, ώστε να δημιουργήσουν οτιδήποτε έχουν στο μυαλό τους ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.

3.Παιχνίδια ρόλων

Πρόκειται για μια επιλογή που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά πολύ στην ανάπτυξη των παιδιών, ενώ φυσικά διασκεδάζουν! Διάλεξε αξεσουάρ για επαγγέλματα και παίξτε παιχνίδια που το παιδί θα παριστάνει το μάγειρα, τον πυροσβέστη, το δάσκαλο και οτιδήποτε άλλο έχει στη φαντασία του!


4.Παιδική σκηνή

Χάρισε στο παιδί το δικό του προσωπικό χώρο, όπου θα μπορεί να δημιουργήσει ιστορίες, όπως το ότι βρίσκεται στο δάσος με τη σκηνή του! Γέμισε τη σκηνή με τα αγαπημένα του παιχνίδια και ό,τι εκείνο επιλέξει να έχει μαζί του και έτοιμοι για το ταξίδι στο βουνό!

5.Σετ με πλαστελίνη

Μήπως αρέσουν στο παιδί οι χειροτεχνίες και να δημιουργεί; Με ένα σετ πλαστελίνη, του δίνεις τη δυνατότητα να πειραματιστεί και να φτιάξει οτιδήποτε εκείνο φαντάζεται, δίνοντάς του μορφή με την πλαστελίνη. Μπορείς να προσθέσεις στη λίστα και ένα σετ από φόρμες για κουλουράκια, που θα χρησιμοποιείται μόνο για την πλαστελίνη, ώστε να φτιάχνει τα σχήματα που επιθυμεί!

Εσύ είχες κάποιο από τα παραπάνω όταν ήσουν παιδί; Ποιό ήταν το αγαπημένο δώρο που είχεις λάβει ως παιδί; Εμένα το αγαπημένο δώρο που είχα λάβει ήταν ένα μπλοκ ζωγραφικής που περιείχε σχέδια με νεράιδες και γοργόνες!

Project Parenting

Project Parenting

Project Parenting

Διαβάστε περισσότερα