Περιγραφή

Ο θυμός είναι ΕΝΕΡΓΕΙΑ…

Πολλές φορές άλλωστε, ο θυμός μεταφέρει την ενέργεια των συναισθημάτων που δεν εκδηλώνουμε και δεν αναγνωρίζουμε. Όταν μάλιστα συμβαίνει αυτό η δυναμική του είναι τεράστια αλλά ταυτόχρονα πολύ ύπουλη για την υγεία μας. Ο θυμός αποτελεί ένα σημαντικό είδος ενέργειας που χρειάζεται να το γνωρίσουμε, να το εξηγήσουμε και πάνω από όλα να το μετουσιώσουμε μέσα από την αποδοχή και αυτό διότι ο θυμός είναι για τον άνθρωπο ότι η βενζίνη για τα αυτοκίνητα…είναι η καύσιμη ύλη μας!

Στις κοινωνίες μας έχουμε μάθει πως δεν «πρέπει» να δείχνουμε το θυμό, δεν πρέπει να είμαστε θυμωμένοι. Όμως η μη αποδοχή του θυμού μας είναι πέρα για πέρα καταστροφική για την υγεία μας (ψυχική και σωματική). Αργά και σταθερά μας αποδυναμώνει και μας αρρωσταίνει.

Η δυναμική του θυμού είναι τόσο δυνατή που όταν η σχέση μας με το θυμό δεν είναι υγιής, οι συνέπειες για εμάς μπορεί να είναι καταστροφικές… θυμηθείτε το ηλεκτρικό μπορεί και να μας κάψει! Αντίθετα, όταν αποκτήσουμε υγιή σχέση με το θυμό μας και μπορούμε να τον διαχειριζόμαστε μπορούμε με ευκολία και αμεσότητα να χρησιμοποιούμε αυτή την

O θυμός είναι ένα παραγόμενο συναίσθημα. Κυρίως παράγεται από τους φόβους και το αίσθημα της ντροπής. Ένας πολύ πολύ βασικός φόβος που δημιουργείται κατά την παιδική ηλικία και καλλιεργεί το αίσθημα του θυμού είναι ο φόβος της απόρριψης ή καλύτερα της μη αποδοχής αρχικά από τους γονείς και κατ΄ επέκταση καθώς μεγαλώνουμε από το κοινωνικό σύνολο.

Για το λόγο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπούμε μέσα μας και να βρούμε όλους εκείνους τους λόγους που φοβόμαστε ότι δεν είμαστε αποδεκτοί. Αυτό μας βοηθά πολύ να παραμένουμε ήρεμοι και υγιείς στην καθημερινότητά μας.

Επίσης, μία άλλη πολύ βασική αιτία παραγωγής θυμού είναι η πεποίθηση της αδυναμίας.

Νιώθω δυνατός και ικανός να ζήσω, να δημιουργήσω και να διαχειριστώ τις καταστάσεις στη ζωή μου;  Υπάρχει κάτι που με μπλοκάρει και θα επιθυμούσα να κάνω διαφορετικά;

Βασικά ερωτήματα που χρειάζεται κατά καιρούς να θέτουμε στον εαυτό μας!

Για το λόγο αυτό σε προσκαλώ σε ένα μοναδικό ταξίδι συναισθηματικής απελευθέρωσης!

Για 5 μήνες θα ανακαλύπτουμε τα Δώρα του Θυμού μας κι θα τον μετατρέπουμε σε κινητήριο δύναμη για τη ζωή που Χαράς & Ηρεμίας που επιθυμούμε!

Διάρκεια κύκλου:

Θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, από τις 20:00- 22:30.

Κόστος:

Το κόστος είναι 50€

Με πολλή αγάπη κάνω δώρο 20% έκπτωση στα Μέλη του Project Parenting, δηλαδή 40€.