Περιγραφή

«Πότε θα σταματήσω να τρέφομαι επιτέλους συναισθηματικά;» Μήπως είναι μία φράση που εκφράζει και τις δικές σου ανησυχίες γύρω από το φαγητό; 

Πώς έχεις μάθει να διαχειρίζεσαι τα άβολα συναισθήματα που βιώνεις; Σου φαίνεται δύσκολο να βρεις διαφορετικούς τρόπους για να σου προσφέρεις ανακούφιση πέρα από την κατανάλωση φαγητού; Έχεις κουραστεί να νιώθεις πως χάνεις τον έλεγχο απέναντι στο φαγητό και αναρωτιέσαι πώς θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις αυτό που σου συμβαίνει;

Αρχικά θέλω να σου εκφράσω πως καταλαβαίνω απόλυτα όλες τις αγωνίες σου και το άγχος που μπορεί να σου δημιουργούν οι σκέψεις σου γύρω από τη συναισθηματική κατανάλωση φαγητού. Το συναισθηματικό φαγητό αποτελεί μία από τις πιο συχνές συζητήσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή είναι κάτι που μας αφορά όλους. 

Την Τετάρτη 16/2 στη 13:00, θα συζητήσουμε live στο group για Μέλη Project Parenting με την Κωνσταντίνα Κατσανά, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο M.Sc., Intuitive Eating Coach, Trauma-Informed Dietitian & δημιουργό του Love Your Body, για τη σχέση μας με τη συναισθηματική κατανάλωση φαγητού.

Τι θα κερδίσεις από αυτό το live;

  • Θα απενοχοποιήσεις το συναισθηματικό φαγητό και έτσι, θα ανακαλύψεις τα πολύτιμα μηνύματα που μεταφέρει.
  • Θα αντιληφθείς τον ρόλο της αυτο-φροντίδας στη σχέση σου με το φαγητό.
  • Θα μάθεις να διαχωρίζεις πότε η κατανάλωση φαγητού εν απουσία βιολογικής πείνας, έρχεται για να καλύψει κάποιο συναίσθημα ή πηγάζει από άλλους παράγοντες.
  • Θα διαπιστώσεις τη σύνδεση που μπορεί να έχει η στέρηση και ο περιορισμός που προέρχονται από τη νοοτροπία της δίαιτας με τη συναισθηματική κατανάλωση φαγητού.
  • Θα συνειδητοποιήσεις την αξία του να αναγνωρίζεις και να αποδέχεσαι τα συναισθήματά σου.
  • Θα έρθεις πιο κοντά στις πραγματικές σου ανάγκες.
  • Θα μάθεις πώς μπορείς να προσφέρεις υποστήριξη & ανακούφιση στο σώμα σου όταν βιώνεις ένα δύσκολο συναίσθημα.
  • Θα ενδυναμώσεις τους συναισθηματικούς σου μυς.
  • Θα μπορέσεις να δώσεις τα κατάλληλα ερεθίσματα και στο παιδί σου, ώστε να αποκτήσει μια λειτουργική σχέση με το φαγητό.

Σε περιμένουμε για να συζητήσουμε μαζί όλα όσα σε απασχολούν σχετικά με τη συναισθηματική κατανάλωση φαγητού και να απαντήσουμε ζωντανά στις ερωτήσεις σου!

Τι λες; Θα έρθεις στην παρέα μας;

Ομιλητές

Κωνσταντίνα Κατσανά

Κωνσταντίνα Κατσανά

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts την Κωνσταντίνα Κατσανά, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο (M.Sc.) από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Κωνσταντίνα είναι ενάντια στη Νοοτροπία της Δίαιτας και υποστηρίζει τον Διαισθητικό Τρόπο Διατροφής. Πιστεύει βαθιά στη σημασία ανάπτυξης μιας υγιούς σχέσης με το φαγητό, η οποία ιδανικά είναι καλό να διαμορφώνεται ήδη από την παιδική ηλικία. Μάθετε περισσότερα για την Κωνσταντίνα στην πλατφόρμα μας.

Διαβάστε περισσότερα