Περιγραφή

Ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε νεότερους θεατές με επίκεντρο την περιέργειά τους και το πνεύμα της ανακάλυψης.

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Απριλίου 2024

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με Ελεύθερη Είσοδο με προκράτηση θέσης.

Βρες εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ!

Ενσυναίσθηση το κλειδί της σύνδεσης

Το φεστιβάλ PSAROLOCO υπόσχεται μια μαγευτική σειρά ταινιών – εργαστηρίων –  διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για νεότερο κοινό οικογένειες και εκπαιδευτικούς. Ενώ εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy  καθώς συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών και με παράλληλες δρασεις.

Το Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσφέρει 52 υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών κινούμενο σχέδιο- ντοκιμαντέρ – μυθοπλασία από 17 χώρες που ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, την οικολογική συνείδηση, την ισότητα, τον διαπολιτισμικό διάλογο, την κοινωνική ένταξη και την ενσυναίσθηση. Οι ταινίες συμμετείχαν ή απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ ( Annecy, Clermont- Ferrand, Βerlinale κ. α) στα βραβεία Cesar και κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες. (από 4 ετών και για όλη την οικογένεια) Όλες οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υπότιτλους.

Κάθε κινηματογραφική προβολή στο φεστιβάλ συνοδεύεται από ξεχωριστό εκπαιδευτικό τετράδιο που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη μέσω των ερωτήσεων συζήτησης και των προτροπών δραστηριότητας. Ενώ ταυτόχρονα κάνουν εισαγωγή και σας προσκαλούν να γνωρίσετε την εκπαιδευτική τάξη PsarolocoEdu.

«Πιστεύουμε στη δύναμη του κινηματογράφου που εμπνέει και  ενδυναμώνει τους νέους και δεσμευόμαστε να παρέχουμε μια πλατφόρμα για διαφορετικές φωνές και προοπτικές» αναφέρει η ιδρύτρια Σουλτάνα Κουμούτση.  “Μαζί μας στο ταξίδι είναι οι ​ κινηματογραφικοί μας πρεσβευτές μας βοηθούν να υπερασπιστούμε τον κινηματογράφο και τη χρήση του στην εκπαίδευση σε όλα τα μέρη της Ελλάδας”

Σχετικά με το Psaroloco Media Literacy Project

Το Πρόγραμμα/Εργαστήρια Παιδείας στα Μέσα Psaroloco (Media Literacy Project / Labs) από το 2010 προωθεί την παιδεία στα μέσα ή αλλιώς οπτικοακουστική παιδεία με δεξιότητες πρόσβασης δημιουργικής χρήσης και κριτικής ανάλυσης του περιεχομένου ενσωματώνοντας του δασκάλους ως πρωταρχικούς φορείς του νέου αυτού οπτικοακουστικού αλφαβητισμού μέσω του κινηματογράφου. To Psaroloco Media Literacy δεσμεύεται να διευρύνει την πρόσβαση στις τέχνες για όλα τα παιδιά και είναι περήφανη που παρέχει δωρεάν PsarolocoEdu Classroom.

Πληροφορίες

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα www.psaroloco.org

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή δεν μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε μπορείτε πάντα να μας στείλετε email στο psaroloco.project@gmail.com

Στοιχεία επικοινωνίας

Χάρτης για Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - MCF, Πειραιώς, Ταύρος Αττικής, Ελλάδα

Διεύθυνση:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - MCF, Πειραιώς, Ταύρος Αττικής, Ελλάδα