Περιγραφή

-> Ενδυνάμωση συναισθηματικής ασφάλειας και σύνδεσης 

Το να είσαι γονέας μπορεί να είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής, μοιράσματος αγάπης, φροντίδας και συναισθηματικής εκπλήρωσης καθώς βλέπουμε τα παιδιά μας να αναπτύσσονται και να ανθίζουν στη ζωή.

Στη σύγχρονη εποχή η αβεβαιότητα αυξάνεται και είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να καλλιεργήσουμε στο σπίτι ένα κλίμα ασφαλούς σύνδεσης με τα παιδιά μας. Ως γονέας είσαι εκείνος που θα δείξει το δρόμο για τη σύνδεση. Συχνά όμως νιώθεις ότι δεν ανταποκρίνεσαι αποτελεσματικά σ’ αυτό το ρόλο σου. 

Οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες της ζωής σε οδηγούν να βιώνεις: συγκρούσεις, εκνευρισμό, άγχος, απόγνωση, εξάντληση, ανεπάρκεια, έλλειψη επικοινωνίας, πίεση, αποτυχία και χωριστότητα στην οικογένεια 

Θέλεις:

 • να βοηθήσεις το παιδί σου να συνεργάζεται, χωρίς να φωνάζεις ,να απειλείς ή να τιμωρείς; 
 • να δυναμώσεις και να γλυκάνεις τη σχέση με το παιδί σου, πριν φτάσει στην εφηβεία;
 • να λάβεις πρακτικά εργαλεία να μειώσεις το άγχος σου και να είσαι υπομονετικός με το παιδί;
 • να έχεις υποστήριξη και γνώση στο ρόλο του γονέα και να νιώθεις αυτοπεποίθηση;
 • να γνωρίζεις στρατηγικές για αυτές τις στιγμές που ενώ έχεις δοκιμάσει τα πάντα, έχεις «κολλήσει» και βρίσκεσαι σε αδιέξοδο ;
 • να βιώνεις την πληρότητα & την ικανοποίηση του να είσαι γονέας ;

Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο για γονείς :

 • Αναγνωρίζεις τις ακραίες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές μας, και τα συναισθήματα ανυπομονησίας, θυμού ,απογοήτευσης , που ενεργοποιούνται και μας οδηγούν σε συγκρουσιακή σχέση με το παιδί και εμποδίζουν τη βαθύτερη επικοινωνία και σύνδεση μαζί του.
 • Μαθαίνεις πρακτικές και τρόπους που μας διευκολύνουν να μην επαναλαμβάνουμε αυτές τις συμπεριφορές αλλά να επιλέγουμε με διαύγεια τη βέλτιστη αντίδραση σε κάθε περίσταση , ώστε να ρέει με ευκολία η καθημερινότητά μας.
 • Κατανοείς τις ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες του παιδιού ανάλογα με την ηλικία του και δημιουργούμε ένα κλίμα ασφάλειας που επιτρέπει στο παιδί να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσα σε σαφή όρια.
 • Συνειδητοποιείς ότι η δική μας συναισθηματική αυτορρύθμιση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και σύνδεσης στην καθημερινή επαφή με το παιδί μας.
 • Έρχεσαι σε συνειδητή επαφή με την αναπνοή σου και μαθαίνεις πως να μεταβαίνεις από ένα δυσάρεστο συναίσθημα όπως η απογοήτευση ή η ανησυχία ,σε ένα αναζωογονητικό ,όπως η φροντίδα, η εκτίμηση ή η αναγνώριση Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση συνοχής στο σώμα ,που φέρνει γαλήνη ,ηρεμία και νοητική διαύγεια.
 • Εφαρμόζεις την τεχνική της καρδιακής αναπνοής ,η οποία αποτελεί τη βάση των τεχνικών της Ακαδημίας της Καρδιάς και είναι από μόνη της ένα ισχυρό εργαλείο ,για να βοηθήσει εσένα και το παιδί σου να επιβραδύνετε μια αντίδραση ή να επιλέξετε μια διαφορετική αντίδραση. Κάνει χώρο για μια ήρεμη και ευέλικτη σύνδεση.

Πότε: Οκτώβριος –Δεκέμβριος
Τετάρτη 18.30-20.30
 11/10 – 25/10 – 01/11 – 29/11 – 6/12 – 20/12
Σάββατο 11.00 – 14.00
21/10 – 11/11 

Βρες περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ομιλητές

Κωνσταντίνος Γράψας

Κωνσταντίνος Γράψας

HeartMath coach, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Κωνσταντίνος Γράψας είναι Αρχιτέκτων και Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, κάτοχος πτυχίου Τεχνών (ΒΑ), Διπλώματος με Διάκριση στην αρχιτεκτονική (DipArch) και μάστερ φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχει εκπαιδευτεί στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, στη Συμβουλευτική Ψυχοσωματικής Αρμονίας, στην Ψυχολογία της θρησκείας, στην Ενεργειακή και Συνθετική Ψυχολογία, τη Συστημική Αναπαράσταση κατά Hellinger, τη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Συμβουλευτική, τη Συμβουλευτική ομάδας και την Ψυχοπαθολογία και είναι πιστοποιημένος coach από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Association for Coaching και το Ινστιτούτο HeartMath. Είναι ιδρυτής της Ακαδημίας της Καρδιάς HeartWorks όπου εργάζεται με άτομα και ομάδες προσφέροντας στοχευμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα προγράμματα και μεθόδους συναιθηματικής αυτορρύθμισης και ψυχοσωματικής αρμονίας. Μπείτε στο προφίλ του για να μάθετε περισσότερα γι' αυτόν!

Διαβάστε περισσότερα