Περιγραφή

Bliss είναι να κάνω αυτό που αγαπώ και μου ταιριάζει, κάτω από τις συνθήκες που μου αξίζουν για έναν σκοπό που με εμπνέει. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για τις εργασιακές συνθήκες!

Πώς επηρεάζουν οι εργασιακές συνθήκες τη ζωή μας;

Ως Σύμβουλος Εργασιακής Ευημερίας έχω παρατηρήσει ότι για να είμαστε καλά στην εργασιακή μας καθημερινότητα παίζουν ρόλο και οι 3 παραπάνω παράγοντες. Σε αυτό το live θα συζητήσουμε αναλυτικότερα πώς οι εργασιακές συνθήκες επηρεάζουν την εργασιακή μας καθημερινότητα, την υγεία, την ψυχολογία αλλά και τη ζωή μας γενικότερα. Για όλους τους λόγους που θα αναλύσουμε, έχω επιλέξει ως HR να εξειδικευτώ στις Εργασιακές Σχέσεις, το Mobbing & το Bullying  στον χώρο εργασίας.

Γιατί είναι σημαντικό να μιλήσουμε για τις εργασιακές συνθήκες;

Σε μια εποχή  που η ψυχική υγεία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, είναι σπουδαίας σημασίας να συζητήσουμε για το θέμα αυτό εκεί που αφιερώνουμε καθημερινά τόσο χρόνο από τη ζωή μας.

Μέσα από αυτή τη συζήτηση ιδανικά θα απαντήσουμε στα εξής:

  • Ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας που χαρακτηρίζονται τοξικές/ βλαπτικές;
  • Ποια είναι τα προφίλ των θυτών/ θυμάτων;
  • Μήπως το ζω κι εγώ ή είμαι υπερβολικός/ή;
  • Πώς επηρεάζει αυτό την οικογενειακή μου ζωή κι ευημερία;
  • Τι μπορώ να κάνω;
  • Έχω δικαιώματα;
  • Κι αν γίνουν χειρότερα τα πράγματα;
  • Υπάρχει ένας ασφαλής και επαγγελματικός τρόπος να διεκδικήσω καλύτερες συνθήκες εργασίας;
  • Υπάρχουν success stories;

Τι επιπτώσεις έχουν οι τοξικές εργασιακές συνθήκες;

Έχω δει ανθρώπους να δυσφορούν έντονα σε μη ταιριαστούς ρόλους ή επειδή δε βρίσκουν νόημα αλλά δεν τους έχω δει να λυγίζουν όπως όταν αντιμετωπίζουν αρνητικές έως και τοξικές συμπεριφορές. Δυστυχώς το τοξικό εργασιακό κλίμα, πέρα από όλες τις άλλες επιπτώσεις, επιδρά και στην αίσθηση της δύναμής μας. Είναι σαν να μας σκοτεινιάζει, σα να ξεχνάμε ποιοι/ες πραγματικά είμαστε και εγκλωβιζόμαστε σε μια συνθήκη που με έναν παράδοξο τρόπο, θεωρούμε ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί ή ακόμα χειρότερα, που μας αξίζει. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατό να έχει επιτυχία ένας άνθρωπος που έχει αποσυνδεθεί από τη δύναμή του και ζει σε μια καθημερινή συνθήκη stress, φόβου, εκνευρισμού, ταραχής και σύγχυσης. Χάνεται σταδιακά η κινητοποίησή μας, μειώνεται η αποδοτικότητά μας, τη θέση της χαράς, της έμπνευσης και της δημιουργίας παίρνουν συναισθήματα δυσφορίας, απελπισίας και εγκλωβισμού.

Για αυτό το να εστιάσουμε στο να ενημερωνόμαστε και στο να συνδημιουργούμε τις κατάλληλες εργασιακές συνθήκες είναι το Α και το Ω για μια μακροχρόνια αποδοτική και blissful πορεία!

Ομιλητές

Χρυσάνθη Κωστάρα

Χρυσάνθη Κωστάρα

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η Χρυσάνθη Κωστάρα είναι Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ενδυνάμωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει 15ετή εμπειρία γύρω από θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και έχει ιδρύσει την ατομική επιχείρηση “Find Your Bliss Συμβουλευτική”. Όραμα της είναι να ενεργοποιεί και να δίνει δημιουργική κατεύθυνση στη δυναμική που βρίσκεται μέσα μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κάνει εξατομικευμένες συμβουλευτικές συνεδρίες, εργαστήρια, ομάδες, ομιλίες και συνεργασίες με επιχειρήσεις για θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Μπείτε στο προφίλ της Χρυσάνθης και διαβάστε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα