Περιγραφή

Ποια η σημασία του όχι στη ζωή μας;

Μια τόσο μικρή λέξη, είναι τόσο δύσκολο να ειπωθεί! Ειδικά στο παιδί. Νιώθεις ότι με το να του πεις όχι, το ματαιώνεις, το στενοχωρείς, το πληγώνεις, του στερείς όσα θέλει. Δεν είσαι καλός γονιός. Κι όμως! Το να γνωρίζεις ότι χρειάζεται να πεις όχι και να βρεις τον σωστό τρόπο να πεις όχι στο παιδί, είναι ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που μπορείς να του κάνεις! Πώς να πω όχι στο παιδί μου όμως;

Τι θα κερδίσεις από το live

Το όχι παρόλο που είναι μια τόσο μικρή λέξη, είναι τόσο δύσκολο να ειπωθεί! Ειδικά στο παιδί. Είναι όμως πολύ σημαντική!

  • Νιώθεις ότι λέγοντας όχι το ματαιώνεις, το στενοχωρείς, ότι είσαι κακός γονιός;
  • Θεωρείς πως είναι δύσκολο; Πράγματι! Δεν είναι εύκολο! Θα μάθουμε όμως να θέτουμε όρια.
  • Υπάρχουν σημαντικά και ασήμαντα όχι;
  • Επιτρέπονται όλα ώστε το παιδί να ακούσει στο όχι;

Σε ποιον απευθύνεται

Γνώριζες ότι το να μπορείς να πεις όχι στο παιδί σου είναι ένα σημαντικό δώρο που μπορείς να του κάνεις; Για αυτό το λόγο θα:

  • Συζητήσουμε την δυσκολία έκφρασης της λέξης
  • Διώξουμε τις ενοχές που νιώθουν οι γονείς λέγοντας όχι
  • Αλλάξουμε τον εαυτό μας ως γονείς ώστε να μπορούμε να πούμε αυτή τη δύσκολη λέξη
  • Απαντήσουμε στο σημαντικότερο ερώτημα “Πώς να πω όχι στο παιδί μου”, καθώς δεν είναι όλοι οι τρόποι το ίδιο αποτελεσματικοί.

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια και η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ, Ψυχολόγος PhD απαντάνε στις πραγματικές δικές σας ερωτήσεις!

Πως μπορείς να παρακολουθήσεις αυτό το webinar;

👉 Το σεμινάριο είναι δωρεάν για τα μέλη του Project Parenting και συμπεριλαμβάνεται στα πακέτα των συνδρομών. Αν είσαι μέλος μπορείς να το δεις εδώ.
👉 Αν δεν είσαι ακόμα μέλος στην πλατφόρμα μας, διάλεξε την συνδρομή στον σύνδεσμο παρακάτω.

Ομιλητές

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ, Ψυχολόγο Ψυχοπαιδαγωγική και Οικογενειακή Σύμβουλο, PhD και πιστοποιημένη εισηγήτρια σεμιναρίων διαχείρισης του στρες, με βάση τις αρχές της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Βased Stress Reduction) και ανάπτυξης της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης στα φυσικά περιβάλλοντα των παιδιών (Τhe Hanen Method). Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος & Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD. Με κίνητρο την ανάγκη της να υποστηρίξεις τα παιδιά στην ανακάλυψη και την αποδοχή της πραγματικής τους φύσης, ξεκίνησε να μελετά τον εγκέφαλο, τις διεργασίες γνωστικής ανάπτυξης, τη σύνδεση νου-καρδιάς, τον γονεϊκό ρόλο και τις οικογενειακές δυναμικές. Aπό αυτήν τη σκοπιά, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και να αγκαλιάσει τη ζωή. Παράλληλα με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες διδάσκει σε διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και επαγγελματίες πρώτης παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία επικοινωνίας