Περιγραφή

Κάθε μέρα δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό για να είσαι ο γονιός που θέλεις να είσαι, αλλά μέσα σε μια στιγμή γονεϊκού στρες όλες οι προσδοκίες σου και οι θεωρίες που διάβασες ή άκουσες εξαφανίζονται και οι φωνές, οι τιμωρίες και η απόγνωση μοιάζουν μονόδρομος που καταλήγει σε τύψεις, αυτοκριτική και συγκρίσεις με απογοητευτικά συμπεράσματα. Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε την πρακτική της ενσυνείδητης γονεϊκότητας.

 • Σου ακούγεται γνώριμο;
 • Ζεις τον ρόλο σου ως γονιός σαν μια πηγή άγχους;
 • Νιώθεις ότι η ευθύνη και οι προκλήσεις της γονεϊκότητας συχνά σε ξεπερνούν;
 • Νιώθεις ότι απομακρύνεσαι από τον εαυτό σου και από το παιδί σου;
 • Έχεις κουραστεί να προσπαθείς να εφαρμόσεις θεωρίες και γονεϊκές συμπεριφορές που πολλές φορές σου μοιάζουν μακρινές και σου δημιουργούν αίσθηση αποτυχίας ως γονιό;

Αν και εσύ έχεις φτάσει να αναρωτιέσαι αν η γονεϊκότητα και το στρες είναι συνώνυμα, σε καλώ να συμμετάσχεις στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Διαχείρισης του γονεϊκού στρες μέσα από την πρακτική της Ενσυνείδητης  Γονεϊκότητας (Mindful Parenting)”.

Διάρκεια σεμιναρίου

Μέσα από οκτώ (8) δίωρες εβδομαδιαίες ομαδικές βιωματικές συναντήσεις και καθημερινές ατομικές πρακτικές Mindfulness, με επίκεντρο τις προκλήσεις της γονεϊκότητας θα μάθεις πως:

 • Να αντιμετωπίζεις τις στρεσογόνες καταστάσεις τις γονεϊκότητας πιο ψύχραιμα και λειτουργικά
 • να διαχειρίζεσαι τις συγκρούσεις με το παιδί σου
 • να επικοινωνείς με το παιδί σου με ψυχραιμία και κατανόηση
 • να θέτεις ξεκάθαρα και σταθερά όρια
 • να διαχειρίζεσαι τα «δύσκολα συναισθήματα» σου και του παιδιού σου
 • να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και το παιδί σου

Σε ποιούς απευθύνεται το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και φροντιστές παιδιών 0-14 ετών

Ακολουθείται η δομή του Πρόγράμματος “Mindfulness-Based Stress Reduction” του Kέντρου Mindfulness της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Με την καθοδήγηση της Δρ. Μαρίας Δημητροπούλου Λόπεζ, Ψυχολόγου και Οικογενειακής Σύμβουλου πιστοποιημένης εισηγήτρια του Προγράμματος Διαχείρισης του Στρες Βασισμένου στις αρχές της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Based Stress Reduction Program).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος και τη διαδικασία εγγραφής μπορείς να βρεις εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τις αρχές και τις εφαρμογές της Ενσυνειδητότητας στη Γονεϊκότητα, μπορείς να βρεις στο άρθρο της Δρ. Μαρίας Δημητροπούλου Λόπεζ

Απελευθερώσου από το γονεϊκό στρες και δώσε στον εαυτό σου και στο παιδί σου το πολυτιμότερο δώρο: την πλήρη παρουσία σου στο παρόν!

Ως Μέλος του Project Parenting έχεις 15% έκπτωση με τον κωδικό mindful15 και η τελική τιμή διαμορφώνεται από 170€ σε 144.5€.

Ομιλητές

Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ, Ψυχολόγο Ψυχοπαιδαγωγική και Οικογενειακή Σύμβουλο, PhD και πιστοποιημένη εισηγήτρια σεμιναρίων διαχείρισης του στρες, με βάση τις αρχές της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Βased Stress Reduction) και ανάπτυξης της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης στα φυσικά περιβάλλοντα των παιδιών (Τhe Hanen Method). Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος & Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD. Με κίνητρο την ανάγκη της να υποστηρίξεις τα παιδιά στην ανακάλυψη και την αποδοχή της πραγματικής τους φύσης, ξεκίνησε να μελετά τον εγκέφαλο, τις διεργασίες γνωστικής ανάπτυξης, τη σύνδεση νου-καρδιάς, τον γονεϊκό ρόλο και τις οικογενειακές δυναμικές. Aπό αυτήν τη σκοπιά, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και να αγκαλιάσει τη ζωή. Παράλληλα με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες διδάσκει σε διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και επαγγελματίες πρώτης παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα