Περιγραφή


Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την ασθένεια;

Όταν μια σοβαρή ασθένεια χτυπά την πόρτα της οικογένειάς μας, τότε καλούμαστε να διαχειριστούμε μαζί με τα δικά μας συναισθήματα, αυτά και των παιδιών.
Και επειδή οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε σε περιβάλλοντα που δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν τέτοια γεγονότα, έτσι τώρα και εμείς δεν ξέρουμε πώς να μιλήσουμε στα παιδιά, με τρόπο που να μην τα πληγώσει περισσότερο, αλλά να τα βοηθήσει πραγματικά. Πώς επικοινωνώ στο παιδί τη νόσο του γονιού όμως;

Πως μπορείς να παρακολουθήσεις αυτό το webinar;

Αυτο το webinar είναι ανοιχτό και δωρεάν προς όλους.
Κλείσε τη θέση σου δωρεάν και εμείς θα σου στείλουμε με email το link σύνδεσης και όλες τις πρακτικές πληροφορίες.
Σε περιμένουμε.

Τι θα κερδίσεις από το live

Όταν μια σοβαρή ασθένεια χτυπά την πόρτα της οικογένειάς μας, τότε καλούμαστε να διαχειριστούμε μαζί με τα δικά μας συναισθήματα, αυτά και των παιδιών. Καλούμαστε λοιπόν να μάθουμε:

 1. Τι αλλάζει με τον ερχομό μιας νόσου μαζί με την καθημερινότητα μας;
 2. Είναι απαραίτητο να μιλήσουμε στα παιδιά για αυτό που συμβαίνει;
 3. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το πούμε;
 4. Τι πρέπει να προσέξουμε;
 5. Τι είναι το προσδοκώμενο πένθος;
 6. Πως επικοινωνώ στο παιδί τη νόσο του γονιού

Σε ποιον απευθύνεται

Σε γονείς που χρειάζονται βοήθεια να επικοινωνήσουν τη νόσο στο παιδί καθώς είναι σημαντικό να:

 1. Μιλήσουμε κατανοητά ανάλογα με την ηλικία τους και σε δόσεις ώστε να επιτρέπουμε την αφομοίωση.
 2. Είμαστε ακριβείς.
 3. Ενθαρρύνουμε την συναισθηματική έκφραση.
 4. Είμαστε προετοιμασμένοι για τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις όπως ο θυμός, η θλίψη, η ανασφάλεια.
 5. Μάθουμε τρόπους να φροντίζουμε τον εαυτό μας

Ομιλητές

Μαρία Στραγαλινού

Μαρία Στραγαλινού

Βοηθός μητρότητας περιγεννητικού πένθους, Εκπαιδεύτρια πένθους

Η ομάδα με τους επαγγελματίες μεγαλώνει ακόμα περισσότερο! Χαιρόμαστε πολύ που θα έχουμε μαζί μας τη Μαρία Στραγαλινού, Βοηθό μητρότητας περιγεννητικού πένθους.

Διαβάστε περισσότερα
Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Γκουγκούμη

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας τη Μαρία Γκουγκούμη. Αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.special-learners.gr και όνειρό της είναι να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα κάνουν προσιτή τη γνώση σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα