Περιγραφή

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά και τις περισσότερες φορές αυτό σηματοδοτεί και την έναρξης μιας στρεσογόνας περιόδου για τους γονείς.Αν είσαι γονέας σίγουρα ξέρεις το γιατί! Mα φυσικά, γιατί εκτός από το σχολείο αρχίζει και η περίοδος έρευνας σχετικά με τις εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού!

🌙 Τι δραστηριότητες να διαλέξει;
🌙 Έχει άραγε κάποιες ιδιαίτερες κλίσεις ή ταλέντα;
🌙 Θα του άρεσε άραγε να ξεκινήσει ένα άθλημα, κι αν ναι, ομαδικό ή ατομικό;
🌙 Πώς μπορώ σαν γονέας να το βοηθήσω να διαλέξει;
🌙 Aν δεν μπορεί να διαλέξει, πρέπει άραγε να διαλέξω εγώ για αυτό;

Ερωτήσεις που αγχώνουν κάθε γονέα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και που πολλές φορές καταλήγουν να αγχώνουν και τα ίδια τα παιδιά. Κι αυτό γιατί τις περισσότερες φορές και τα ίδια τα παιδιά, λόγω έλλειψης διαφορετικών ερεθισμάτων, καταλήγουν να διαλέγουν δραστηριότητες περισσότερο επηρεασμένα από εξωτερικούς παράγοντες παρά από εσωτερικά κίνητρα.

Την Τρίτη 5/10 στις 21:30, η Μαρίνα Αρπλιά, ιδρύτρια του Project Parenting, θα συζητήσει live στo group με τα μέλη μας στο Facebook με την Έλενα Παπά, εκπαιδευτικό και ιδιοκτήτρια του The Key Creative School για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να διαλέξουν εξωσχολικές δραστηριότητες σύμφωνα με τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.

🖍️Θα έρθεις σε επαφή με τη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης
🖍️Θα ανακαλύψεις πως αυτή η θεωρία μπορεί να γίνει εργαλείο για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν καλύτερα τον εαυτό τους και τα ταλέντα τους
🖍️Θα λύσεις τις απορίες σου σχετικά με το αν πρέπει τελικά ή όχι να διαλέγουμε εμείς δραστηριότητες για τα παιδιά
🖍️Θα δεις σίγουρα τις δραστηριότητες του παιδιού με άλλη οπτικήΣε περιμένουμε στην παρέα μας και φυσικά να κάνεις τις ερωτήσεις σου για να συμπεριληφθούν στην όμορφη συζήτησή μας.

Ομιλητές

Έλενα Παπά

Έλενα Παπά

Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Παπά. Η Έλενα Παπά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο τη Κόρδοβα (University of Cordoba, Spain) κάνοντας έρευνα πάνω στα γνωστικά και εκπαιδευτικά οφέλη της Πολλαπλής Νοημοσύνης στα παιδιά. Από μικρή το όνειρό της ήταν μία πιο ισότιμη και ανοιχτή εκπαίδευση. Με όνειρο αυτήν την αλλαγή στην εκπαίδευση ,το 2016 δημιούργησε το The Key Creative School, το πρώτο Σχολείο Πολλαπλής Νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα