Περιγραφή

Σήμερα το βασικό σου θέμα είναι οι αντιδράσεις του παιδιού στο όχι, η διαχείριση ματαίωσης. Πιθανόν για καιρό να σε παιδεύει το θέμα του ύπνου. Αύριο θα είναι ο παιδικός, το σχολείο, οι ατελείωτες καθυστερήσεις, το ότι δεν θα θέλει να φάει, η αντίδραση του στο αδερφάκι, το ότι δεν θα θέλει να μοιραστεί τα παιχνίδια του, το ότι σπρώχνει τα άλλα παιδιά ή ότι το σπρώχνουν, τα tantrums, τα meltdowns, τα καθημερινά κλάματα, η καθημερινή γκρίνια… και η λίστα δεν τελειώνει!

Εξίσου ατελείωτο είναι και το διάβασμα άρθρων σε σελίδες, σε ομάδες, η επιμόρφωση, η συμμετοχή σε webinars, σε γκρουπ στα social, σε ομάδες γονεϊκότητας. Λογικό είναι, προσπαθείς να γίνεις ο καλύτερος γονιός για το παιδί σου!

Θα ήθελες να τα έχεις κάπου όλα μαζεμένα; Όλα τα θέματα που σε απασχόλησαν, σε απασχολούν και θα σε απασχολήσουν; Με θεωρητική τεκμηρίωση έτσι ώστε να γνωρίζεις πολύ καλά τα πώς και τα γιατί και κυρίως με πρακτικές λύσεις για ολόκληρη την πορεία σου σαν γονέας;

Σε καλούμε να ανακαλύψεις και να συνδεθείς με τον εαυτό σου και με το παιδί σου μέσα από την επιστημονική τεκμηρίωση και τη βιωματική γνώση για τον συναισθηματικό δεσμό, στο διαδικτυακό πρόγραμμα Parenting & Reparenting”.

Μέσα από δώδεκα (12) βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις της θεωρίας και δώδεκα (12) δίωρες εβδομαδιαίες ομαδικές βιωματικές συναντήσεις, καθώς και καθημερινή αλληλεπίδραση στην κλειστή ομάδα Parenting & Reparenting θα κατακτήσουμε τη γονεϊκότητα ολιστικά μέσα από τις παρακάτω θεματικές:

1. Πώς αναθρέφω το παιδί μου και γιατί; Η ανατροφή της σύνδεσης και η θεωρία του συναισθηματικού δεσμού.

2. Πώς επηρεάζει η εγκυμοσύνη και ο τοκετός την γονεϊκότητά μου; Σύνδεση από την πρώτη στιγμή και δυνατότητες επανασύνδεσης.

3. Πώς αγγίζω το παιδί μου και γιατί; Το άγγιγμα και η ζωτική του σημασία.

4. Πώς θρέφω το παιδί μου και γιατί; Η ανάγκη για θρέψη και τροφή, από τον θηλασμό μέχρι την ανεξαρτησία.

5. Οι ανάγκες της νύχτας και της ημέρας. Ασφαλής και απολαυστικός ύπνος για όλη την οικογένεια.

6. Πώς αντιδρώ όταν κλαίει το παιδί μου και γιατί; Το κλάμα, η πιο συναισθηματική γλώσσα του ανθρώπου.

7. Κι εμείς τί πάθαμε τελικά από την παραδοσιακή ανατροφή; Όρια, Υπακοή, Τιμωρία, Συνεργασία, Σύνδεση, Αυθεντικότητα.

8. Εργαζόμενοι γονείς, τρίτοι φροντιστές, παιδικός σταθμός. Τι γίνεται τώρα; Η σημασία της σταθερότητας του συναισθηματικού δεσμού.

9. Υπάρχει προσωπική ζωή μετά τα παιδιά; Η τέχνη της ισορροπίας στην οικογένεια.

10. Πώς προετοιμάζω το παιδί μου για μια κοινωνία άνιση και σκληρή; Η γονεϊκότητα ως πολτική θέση και πράξη.

11. Τραυματισμένος συναισθηματικός δεσμός και τώρα τί; Η ανίκητη δύναμη της επανόρθωσης.

12. Ευαισθητοποίηση στην ευαισθησία μας. Παιδική σεξουαλική υγεία και ασφάλεια.

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και φροντιστές παιδιών 0-8 ετών

Με την καθοδήγηση της Όλυ Πατσούρα, Βιολόγου, Βοηθού Μητρότητας και Ολιστικής Θεραπεύτριας και της Φωτεινής Μελετάκη, Βοηθού Μητρότητας και Εισηγήτριας Περιγεννητικής Γιόγκα. Η Όλυ και η Φωτεινή είναι επίσημες συνεργάτιδες της Attachment Parenting Hellas. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Parenting & Reparenting καθώς και κριτικές από γονείς που συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους του προγράμματος μπορείς να βρεις εδώ: https://www.facebook.com/parenting.reparenting

Ημερομηνίες: Κάθε Πέμπτη από 27/05/2021 – 12/8/2021
Ώρες: 17:00-19:00 μ.μ.
Κόστος : 57€ η θεματική / 187€ το μήνα για 3 μήνες / 475€ εφάπαξ

Τα μέλη του Project Parenting θα έχετε 40% έκπτωση και η εφάπαξ τιμή είναι 410€. Ένα δώρο από την Όλυ και την Φωτεινή αποκλειστικά για τα Premium Μέλη του Project Parenting