Περιγραφή

Για πιο αποδοτικό διάβασμα στο σπίτι

Θέλεις να βοηθήσεις το παιδί σου να διαβάζει πιο αποδοτικά στο σπίτι; Οι εργασίες για το σπίτι είναι ένας σύνδεσμος ανάμεσα στο σχολείο και το σπίτι και δίνουν την ευκαιρία για συνεχή συμμετοχή των γονιών στην εκπαίδευση των παιδιών τους.

✏️ Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους στη μελέτη;
✏️ Πώς χρειάζεται να είναι οργανωμένος ο χώρος της μελέτης;
✏️ Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για μελέτη;
✏️ Ποιες δεξιότητες είναι χρήσιμες για την οργάνωση της μελέτης;
✏️ Ποιες είναι οι τεχνικές μελέτης;

Την Πέμτη 14/10 στις 21:00, η Μαρίνα Αρπλιά, ιδρύτρια του Project Parenting, θα συζητήσει live στη σελίδα μας στο Facebook με τη Μαρία Γκουγκούμη, ειδική παιδαγωγό & δημιουργό της ψηφιακής πλατφόρμας www.special-learners.gr για το πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στη σχολική μελέτη.

🔎 Θα πληροφορηθείς για το πώς οργανώνουμε τον χώρο μελέτης του παιδιού.
🔎 Θα μάθεις στο παιδί σου πώς να μαθαίνει.
🔎 Θα μάθεις τα μυστικά για αποδοτικότερο διάβασμα!Σε περιμένουμε για να κάνεις τις ερωτήσεις σου και να μοιραστείς μαζί μας την εμπειρία σου από την οργάνωση της μελέτης του παιδιού σου!

Ομιλητές

Μαρία Γκουγκούμη

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας τη Μαρία Γκουγκούμη. Αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.special-learners.gr και όνειρό της είναι να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα κάνουν προσιτή τη γνώση σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα