Περιγραφή

Η οικογένεια αποτελεί ένα μικρόκοσμο, μικρογραφία του κόσμου. Ν’ αλλάξω τον κόσμο σημαίνει ν’ αλλάξω την οικογένεια. V. SatirΠώς αισθάνεσαι ως γονιός? Ποιοι κυματισμοί έχουν δημιουργηθεί μέσα σου από όταν ξεκίνησες αυτό το ταξίδι? Πόσο συχνά αμφιβάλλεις, προβληματίζεσαι, αναρωτιέσαι, απολαμβάνεις, συντονίζεσαι, μαθαίνεις? Θυμήσου, όλα έχουν αφετηρία και κατάληξη τις σχέσεις… Πάρε μέρος στην ομάδα θετικής διαπαιδαγώγησης για γονείς και πάρε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τη γονεϊκότητα!

Η ομάδα γονέων θετικής διαπαιδαγώγησης θα αποτελέσει έναν ασφαλή χώρο μοιράσματος, ανάπτυξης, απόκτησης γνώσης, προβληματισμού, αναστοχασμού και ενδυνάμωσης. Μαζί, θα μάθουμε αλλά κυρίως θα βιώσουμε την πολύπλευρη διάσταση του γονεϊκού ρόλου, θα συνδιαμορφώσουμε τις ταυτότητές μας με τρόπο που να συμβάλλει στην απόλαυση του ταξιδιού της γονεϊκότητας αλλά και στην ενίσχυση της ικανότητάς μας να ανταπεξέλθουμε ικανοποιητικά στις προκλήσεις της διαδρομής.


Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης ομάδας στηρίζεται:
– Στη συστημική θεωρία και τις βασικές αρχές της οικογενειακής θεραπείας
– Στη μη τιμωρητική προσέγγιση της διαπαιδαγώγησης όπως αυτή διδάσκεται από τον T. Gordon (Εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα)
– Στις αρχές της ασφαλούς σχέσης όπως διατυπώνονται στην παρέμβαση του Κύκλου της Ασφάλειας (Circle of Security)
– Σε σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα από το χώρο της νευροβιολογίας και όχι μόνο
– Στις αρχές της βιωματικής μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων
– Στη δύναμη του παιχνιδιού, της μεταφοράς και της αλληλεπίδρασης


Οι θεματικές ενότητες θα προσαρμοστούν/ εμπλουτιστούν ανάλογα και με τις ανάγκες των μελών της ομάδας. Ενδεικτικές θεματικές ενότητες:
– Η οικογένεια ως σύστημα
– Επικοινωνία στην οικογένεια
– Αυτοεκτίμηση
– Επίλυση συγκρούσεων χωρίς ηττημένους
– Σχέσεις και προκλήσεις μεταξύ συνομηλίκων
– Ματαίωση
– Φροντίδα γονιού και γονεϊκός ρόλος
– Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών
– Οθόνες και νέες τεχνολογίες
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών
– Φόβοι, φοβίες, άγχος

Αν νιώθεις ότι το ανήκεις σε μια ομάδα σου ταιριάζει, αν αναρωτιέσαι για το κατά πόσο και άλλοι γονείς δυσκολεύονται, αν πιστεύεις και επιδιώκεις την προσωπική σου εξέλιξη, μια θέση στην ομάδα αυτή σε περιμένει!

Κλείσε τη θέση σου εδώ!
Βίκυ Βάββα

Ομιλητές

Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα