Περιγραφή

~ Mix ages Messy Παιχνιδοτράγουδα στο Λευκό Πανί ~
(για παιδιά 1- 5 ετών & γονείς/φροντιστές) ☀️

Ήρθε ο Σεπτέβρης και εμείς επιστρέφουμε στον Άγιο Νικόλαο και στο Λευκό Πανί!
Τα σχολεία άνοιξαν και τα παιδιά έχουν πιο πολύ ανάγκη από κάθε άλλη περίοδο για αισθητηριακό παιχνίδι και παιχνίδια λερωμάτων.
Ο κύκλος μας θα είναι ανοιχτός για όλα τα πλάσματα ώστε να εκτονωθούν με κάθε τρόπο στο ελεύθερο παιχνίδι, σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον προστατεύουντας τον εαυτό μας και την υπόλοιπη ομάδα! Σας περιμένουμε σ’ αυτή την ομάδα οι οποία είναι ιδανική για αδέρφια!

🌀Θα παίξουμε, θα λερωθούμε και θα αισθανθούμε παιχνιδοτραγουδώντας!

💧Η δράση μας περιλαμβάνει παιχνίδια που λερώνουν ενώ ταυτόχρονα τρώγονται, παιχνίδια τα οποία ενεργοποιούν και εξιτάρουν τις αισθήσεις παιδιών και ενηλίκων.
💧Παρέα με το Messy Play εντός της δράσης θα μας συντροφεύσουν παιχνιδοτράγουδα σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, προσαρμοσμένα για κάθε ηλικία.
💧Ο χορός, το τραγούδι, η σωματική έκφραση, το ελεύθερο δημιουργικό παιχνίδι και τα παιχνίδια που λερώνουν, θα μας βοηθήσουν να ενεργοποιήσουμε όλο το σώμα και τις αισθήσεις μας. Για το παιδί, το μη δομημένο παιχνίδι αυτού του είδους σε συνδυασμό με την κίνηση και το τραγούδι, σε περιβάλλον αποδοχής και ελευθερίας, έχει τεράστια συμβολή σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης, καθώς ενθαρρύνει τη συναισθηματική έκφραση, τη γνωστική και κινητική ανάπτυξη, τη κοινωνικοποίηση, τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία.
💧η ομάδα «βρέφη και παιδιά μαζί» στοχεύει στην αλληλεπίδραση των παιδιών διαφορετικών ηλικιών, μέσω του ελεύθερου αισθητηριακού παιχνιδιού. Η χαρά, το μοίρασμα, η μίμηση, η συνεργασία, η επικοινωνία, η παρατήρηση, θα συνοδεύουν το παιχνίδι τους και παράλληλα θα το εξελίσσουν.
———————————–
🌀Οφέλη προς τους γονείς:
Οι γονείς έρχονται κοντά με τα παιδιά τους ή/και με τους φίλους τους, ενισχύεται ο δεσμός με το παιδί, αλληλοεπιδρούν, επικοινωνούν, συν-δημιουργούν, απολαμβάνουν, διασκεδάζουν, γνωρίζουν ένα διαφορετικό είδος παιχνιδιού.

✅ Χρειάζεται να θυμόμαστε πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να αναπτυχθεί και να μάθει πρέπει να ενισχυθεί με αισθητηριακές εμπειρίες που πραγματοποιούνται μέσα σ’ ένα πλούσιο και ενδιαφέρον περιβάλλον. Δηλαδή ένα παιδί πρέπει να δει, να αγγίξει, να ακούσει, να γευτεί, να μυρίσει, να παίξει, να εξερευνήσει και να πειραματιστεί. (Vea Vecchi, “Reggio Children”)

💧Εμψυχώτριες: Μαρία Χαβάκη, Μαριάννα Τσαμάνδουρα

☎ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ Συμμετοχής
τηλ. 6971689650 & 6988782170
*Απαραίτητη η κράτηση θέσης!
————————————
📢Τα παιχνίδια μας είναι προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες για την προστασία από τον ιό covid-19. Θα υπάρχουν μικρές ομάδες, ατομική χρήση υλικού και υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους ενήλικες και τα παιδιά από 4,5+.
———————————–

Ομιλητές

Μαριάννα Τσαμάνδουρα

Μαριάννα Τσαμάνδουρα

Εκπαιδεύτρια εναέριων πανιών για παιδιά, Εμψυχώτρια, Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Τσαμάνδουρα Μαριάννα, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Αγαπωκύματα” από το 2017, οργανώνοντας δράσεις baby & kids messy play με γονείς και παιδιά. Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο messy play από την ομάδα Hehe art, στην παιδική Yoga, καθώς και στην Aerial Yoga για παιδιά από το North Academy of Fitness και το Flying Beyond. Το 2016 ξεκίνησε να φοιτά στη σχολή Θεατρικού Παιχνιδιού του “Θεάτρου Ημέρας” με βασικό εμψυχωτή το Λάκη Κουρετζή. Το ενδιαφέρον της για την ελεύθερη - δημοκρατική εκπαίδευση την οδήγησε στη συνεργασία με το παιδικό στέκι “Το Σπόρι” , ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Εργάστηκε ως παιδαγωγός παράλληλης στήριξης στο σχολείο της Κυριάννας και από το 2018, εργάζεται ως εκπαιδεύτρια εναέριων πανιών σε ομάδες παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Χαβάκη

Μαρία Χαβάκη

Εμψυχώτρια ομάδων, Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Χαβάκη Παιδαγωγό και Εμψυχώτρια ομάδων. Της αρέσει πολύ να παίζει, να λερώνετε, να ακούει και να αφηγείται ιστορίες. Έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους Sensory/Messy & Clay Play ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας, Θεατρικό Παιχνίδι, Παιχνιδοτράγουδα καθώς και στην Προφορική Αφήγηση και Εμψύχωση Ομάδων. Είναι συνδημιουργός της ομάδας παιχνιδιού «Αγαπωκύματα» και από το 2017 συνεμψυχώνει δράσεις με Messy Παιχνιδοτράγουδα και Messy θεατρικοπαιχνίδια για βρέφη, παιδιά & φροντιστές σε όλη την Κρήτη. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται σε θεραπευτικό κέντρο του Αγίου Νικολάου και εμψυχώνει μικρές ομάδες υποστηρικτικού παιχνιδιού με βάση το αισθητηριακό παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα

Διοργανωτές

Αγαπωκύματα

Αγαπωκύματα

Ομάδα παιχνιδιού

Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά στην παρέα μας την ομάδα παιχνιδιού «Αγαπωκύματα» από την Κρήτη. Ιδρύθηκαν το 2017 από τις παιδαγωγούς, Τσαμάνδουρα Μαριάννα και Χαβάκη Μαρία με στόχο την δημιουργική, πολυτροπική ψυγαγωγία, την ελεύθερη και αισθητηριακή ενασχόληση και αλληλεπίδραση παιδιών-φροντιστών όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων. Δημιούργησαν λοιπόν τις δράσεις «Messy Παιχνιδοτράγουδα» και «Messy Θεατρικοπαιχνίδια» όπου παντρέυουν τα παιχνιδοτράγουδα και το θεατρικό παιχνίδι με το ελεύθερο αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει. Αγαπούν την φράση ‘Παίζω, Λερώνομαι, Αισθάνομαι’. Έχουν συνεργαστεί με συλλόγους, σχολεία, φεστιβάλ και φορείς σε όλη την Κρήτη. Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τα «Αγαπωκύματα», να τα διαβάσετε και να δημιουργήσετε παρέα ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα παίζετε, θα λερώνεστε, θα μεταμορφώνεστε και θα αισθάνεστε.

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία επικοινωνίας

Χάρτης για Κρήτη, Ελλάδα

Διεύθυνση:

Κρήτη, Ελλάδα