Περιγραφή

Τι σημαίνει χρόνια ασθένεια;

Μια οργανική ασθένεια με διάρκεια άνω των τριών μηνών η οποία συνοδεύεται από ενδο-νοσοκομειακή περίθαλψη και διαρκή ιατρική φροντίδα και κρίνεται σοβαρή δεδομένου ότι περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τη φυσιολογική λειτουργικότητα του ατόμου αποτελεί μια χρόνια ασθένεια. Μερικές χρόνιες ασθένειες είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η μεσογειακή αναιμία, η δρεπανοκυτταρική αναιμία, οι καρδιακές παθήσεις, η επιληψία, ο καρκίνος κ.ά.

Τι θα κερδίσεις από το webinar

Χρόνια ασθένεια είναι εκείνη με διάρκεια άνω των τριών μηνών η οποία συνοδεύεται από ενδο-νοσοκομειακή περίθαλψη και διαρκή ιατρική φροντίδα και κρίνεται σοβαρή. Κρίνεται αναγκαίο να μάθουμε:

  • Για τις συνέπειες της ασθένειας όπως ο πόνος, το στρες, τα προβλήματα συμπεριφοράς.
  • Για τις επιπτώσεις στην οικογένεια όπως το οικονομικό υπόβαθρο, την σχέση των γονιών, τα συναισθηματικά αποθέματα.
  • Σχετικά με το πόσο επηρεάζονται οι γονείς και πως αντιλαμβάνονται την ασθένεια.

Σε ποιον απευθύνεται το webinar

Το webinar απευθύνεται στους γονείς που θέλουν να βοηθήσουν το παιδί με χρόνια ασθένεια αλλά και την οικογένεια που επηρεάζεται μέσω αυτού. Έτσι οι γονείς θα μπορούν να:

  • Παρέχουν την σωστή ψυχολογική υποστήριξη
  • Κάνουν εξάσκηση ιατρικών πράξεων σε μια κούκλα (για μικρά παιδιά)
  • Επικοινωνήσουν σωστά την ασθένεια με το παιδί
  • Προσπαθήσουν ενεργά για την διατήρηση ενός φυσιολογικού ρυθμού ζωής για το παιδί με χρόνια ασθένεια αλλά και την οικογένεια ως σύνολο.

Πώς μπορείς να παρακολουθήσεις αυτό το webinar

👉 Το σεμινάριο είναι δωρεάν για τα μέλη του Project Parenting και συμπεριλαμβάνεται στα πακέτα των συνδρομών. Αν είσαι μέλος μπορείς να το δεις εδώ.
👉 Αν δεν είσαι ακόμα μέλος στην πλατφόρμα μας, διάλεξε την συνδρομή στον σύνδεσμο παρακάτω.

Ομιλητές

Μαρία Γκουγκούμη

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας τη Μαρία Γκουγκούμη. Αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.special-learners.gr και όνειρό της είναι να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα κάνουν προσιτή τη γνώση σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα
Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγο και εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας! #projectparenting

Διαβάστε περισσότερα

Διοργανωτές

Παιχνιδοχώρος

Παιχνιδοχώρος

Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

Ποιοι είμαστε Ο Παιχνιδοχώρος σαν ιδέα υπήρχε από το 2016, υλοποιήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020. Πρόκειται για έναν χώρο αναζήτησης και συζήτησης,...

Διαβάστε περισσότερα
Special Learners

Special Learners

Πλατφόρμα εκπαιδευτικού υλικού

Καλωσορίζουμε με πολλή χαρά στην ομάδα μας την πλατφόρμα special-learners, ένα site για όσους αναζητούν κάτι φρέσκο και διασκεδαστικό που λατρεύουν τόσο οι μαθητές κι οι γονείς τους όσο και οι θεραπευτές. Έχουν αναπτύξει υλικό με βάση το Διαδίκτυο που είναι δημιουργικό, προσιτό, φιλικό και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε παιδιού. Η δημιουργός του Μαρία Γκουγκούμη, πιστεύει ότι οι μαθησιακές δραστηριότητες πρέπει να είναι διασκεδαστικές, λειτουργικές και διαδραστικές. Γνωρίζει ότι δεν έχουν όλοι οι θεραπευτές χρόνο να αναζητήσουν νέες ιδέες ή τον προϋπολογισμό για να αποκτήσουν νέο υλικό. Από την επαφή της με τους γονείς, γνωρίζει πως οι γονείς αναζητούν συνεχώς υλικό για τα παιδιά τους που είναι να είναι διασκεδαστικό και να τους δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση. Οι μαθητές περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στις smartphone συσκευές και δείχνουν εξοικειωμένοι με τη χρήση τους. Με τα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια μαθαίνουν παίζοντας! Για να βοηθήσει, έχει δημιουργήσει αυτή την ψηφιακή πλατφόρμα και σας καλεί να να την επισκεφτείτε!

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία επικοινωνίας