Περιγραφή

Τι θα συζητήσουμε σε αυτό το live:

Τη Δευτέρα 23/5 στις 21:30, η Μαρίνα Αρπλιά, ιδρύτρια του Project Parenting, θα συζητήσει live στο group για μέλη Project Parenting με τη Μαρία Καρακωστάνογλου, εκπαιδεύτρια Brain Gym, εκπαιδευτική κινησιολόγο & δημιουργό του Κέντρου Κιναισθητικής Νοημοσύνης στην Αθήνα για το μαθησιακό προφίλ, τι πρέπει να ξέρουμε, πώς υποστηρίζει το παιδί μας στη μάθηση και πώς μπορεί να εξηγεί κάποιες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όταν πιέζεται!

Τι θα κερδίσεις από το live

Σε αυτό το webinar θα συζητήσουμε όλους τους προβληματισμούς των γονέων σχετικά με το διάβασμα και τη μάθηση των παιδιών, αναλύοντας:

  • Τι είναι το μαθησιακό προφίλ;
  • Γιατί να το γνωρίζεις;
  • Από τι εξαρτάται το μαθησιακό προφίλ;
  • Τεχνικές για να βοηθήσεις το παιδί σου ανάλογα το μαθησιακό του προφίλ, καθώς αυτό δεν αλλάζει.

Σε ποιον απευθύνεται

Σε όλους τους γονείς που θέλουν να βοηθήσουν το παιδί τους με το διάβασμα αλλά δεν ξέρουν με ποιο τρόπο. Συγκεκριμένα:

  • Υπάρχουν 32 μαθησιακά προφίλ
  • Κάθε παιδί μαθαίνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο
  • Γνωρίζοντας τους τρόπους με τους οποίους μαθαίνει μπορούμε να το διευκολύνουμε στο διάβασμα και τη μάθηση
  • Αν το παιδί δυσκολεύεται να μάθει από την παπαγαλία, απλά δεν είναι ο δικός του τρόπος

Μια πραγματική ιστορία!
Μια ιστορία για τα… αυτιά!

Ο Γιώργος προσπαθούσε πάντα να διαβάζει στην κουζίνα για να κάνει παρέα με τη γιαγιά του στην οποία άρεσε να ακούει τηλεόραση. Το “ακούει” είναι λέξη κλειδί γιατί όπως και ο Γιώργος έτσι και η γιαγιά του έπαιρνε τις πληροφορίες πρωτίστως με το αυτί. Του έπαιρνε απίθανα πολλή ώρα για να κάνει τη μελέτη στο σπίτι. Βαριόταν, διάβαζε 4 και 5 φορές κάθε πρόταση και πάλι δεν τη θυμόταν. Η αξιολόγηση του μαθησιακού προφίλ του έδειξε πως ο Γιώργος μαθαίνει καταρχήν με τα αυτιά του και χρειάζεται… ησυχία. Έκανε ένα πείραμα. Για μία εβδομάδα ξεκίνησε να διαβάζει στο δωμάτιό του. Αρχικά η πόρτα ήταν ανοιχτή και παρατήρησε πως η προσοχή του έφευγε διαρκώς στην τηλεόραση. Μετά έκλεισε την πόρτα και είδε πως ο χρόνος μελέτης μειώθηκε σημαντικά. Τώρα, όποτε θέλει να συγκεντρωθεί κλείνεται κάπου μόνος του ή φορά ακουστικά με white noise να παίζει.


Πως μπορείς να παρακολουθήσεις αυτό το webinar;

👉 Το σεμινάριο είναι δωρεάν για τα μέλη του Project Parenting και συμπεριλαμβάνεται στα πακέτα των συνδρομών. Αν είσαι μέλος μπορείς να το δεις εδώ.
👉 Αν δεν είσαι ακόμα μέλος στην πλατφόρμα μας, διάλεξε την συνδρομή στον σύνδεσμο παρακάτω.

Ομιλητές

Mαρία Καρακωστάνογλου

Mαρία Καρακωστάνογλου

Brain Gym - Εξειδικευμένη Κινησιολογία, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε τη Mαρία Καρακωστάνογλου, που εξειδικεύεται στο Brain Gym και την Εξειδικευμένη Κινησιολογία. Είμαστε τόσο χαρούμενοι για αυτή μας τη συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία επικοινωνίας