Περιγραφή

Οριοθέτησε τους συγγενείς αναφορικά με το παιδί και τις επιλογές σου. Πώς θα διαχειριστείς τις διακοπές με τους παππούδες;

Διακοπές με συγγενείς & παππούδες

Τα περισσότερα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν με τους γονείς αλλά και τους παππούδες! Είτε οι γονείς εργάζονται είτε όχι, συχνά χρειάζονται την βοήθεια και υποστήριξη συγγενών τους για το μεγάλωμα του παιδιού τους. Το καλοκαίρι τα σχολεία κλείνουν, όμως πολλοί γονείς εργάζονται και τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος των διακοπών τους με τις γιαγιάδες στο χωριό ή το εξοχικό. Από την άλλη, οι γονείς μπορεί να επιλέξουν να περάσουν μεγάλο μέρος των οικογενειακών τους διακοπών στο εξοχικό με τους συγγενείς τους.

Διαφορετικές απόψεις γονέων από τους συγγενείς, ενώ τα παιδιά θα περάσουν τις διακοπές τους με τους παππούδες;

Το πρόγραμμα των παιδιών αλλάζει, οι ισορροπίες διαταράσσονται! Τι γίνεται, λοιπόν, αν το διάστημα του καλοκαιριού υπάρχει αρκετή δυσκολία με τους συγγενείς που περνάμε μαζί τους τις διακοπές μας ή τους έχουμε εμπιστευτεί τα παιδιά μας; Πολύ συχνά μπορεί οι απόψεις μας για το μεγάλωμα των παιδιών να διαφέρουν και αυτό να φέρνει σύγκρουση μεταξύ μας. Μπορεί τα παιδιά να έχουν κάποιες δυσκολίες λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος ή φροντιστών και οι γονείς να επικρίνονται για τις πιθανές αντιδράσεις των παιδιών. Ακόμη, μπορεί να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον δικό μας τρόπο ή συνήθειες διαπαιδαγώγησης και αυτό να μας αγχώνει για την γενικότερη ανάπτυξη του παιδιού.

Πώς να διαχειριστεί ένας γονέας μία σύγκρουση;

Για τον κάθε γονέα είναι σημαντικό να βρει και μέσα του την ισορροπία και να απολαύσει τις διακοπές του αλλά και να είναι ήρεμος αν έχει αφήσει τα παιδιά του στους παππούδες και είναι μακριά. Πώς θα βάλει, λοιπόν, όρια σε πιθανές επικρίσεις του περίγυρου; Πώς θα διαχειριστεί πιθανές διαφορές στην καθημερινή φροντίδα των παιδιών; “Και αν όλη η δουλειά που έχω κάνει ως γονιός γκρεμιστεί μέσα σε λίγες μέρες που θα το κρατήσουν οι παππούδες;” Πώς θα επανέλθει ξανά το παιδί στο πρόγραμμα και τις συνήθειές του; Όλες αυτές τις απορίες και ανησυχίες θα συζητήσουμε στο live για την οριοθέτηση συγγενών.

Τι θα μάθεις για τις καλοκαιρινές διακοπές με παππούδες:

– Ποια χρειάζεται να είναι η εσωτερική στάση του γονιού σε συγκρούσεις;

– Πότε είναι καλό να προσπερνά κάποιες καταστάσεις και πότε όχι;
– Πώς μπορεί να επικοινωνήσει τη διαφωνία του με υγιή τρόπο;

– Πότε πρέπει να βάζει τα όρια προς όφελος του παιδιού;

– Πόσο επηρεάζεται η ανάπτυξη & η αυτοπεποίθηση του παιδιού;

Ομιλητές

Ευαγγελία Ζιωτοπούλου

Ευαγγελία Ζιωτοπούλου

Σύμβουλος Οικογένειας - Ψυχολόγος

Η Ευαγγελία Ζιωτοπούλου είναι Ψυχολόγος και Σύμβουλος Οικογένειας. Είναι μία περήφανη μαμά 3 υπέροχων κοριτσιών και μία σύμβουλος γονέων γεμάτη όρεξη να σταθεί δίπλα σε κάθε οικογένεια. Όνειρό της ένας κόσμος που οι γονείς προετοιμάζονται κατάλληλα για τον νέο τους ρόλο, υποδέχονται στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους όπως το έχουν ονειρευτεί και έχουν ένα δίκτυο ανθρώπων δίπλα τους να τους βοηθά να τα μεγαλώσουν σ’ ένα κλίμα ενσυναίσθησης και αγάπης! Από το 2018 έχει ιδρύσει με πολύ μεράκι το κέντρο συναισθηματικής ανάπτυξης και ειδικής αγωγής «Εκ Βαθέων» στο οποίο υποδέχεται παιδιά και εφήβους και με την συνεργασία της διεπιστημονικής της ομάδας, τους υποστηρίζει να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό, την μοναδικότητα και την διαφορετικότητά τους. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα