Περιγραφή

Online

Τρίτη 10:30-11:45 (pregnancy&postpartum) 

Πέμπτη 20:00-21:15 

Studio 

Τετάρτη 18:30-19:30 Τετράγωνο (Αγία Παρασκευή) 

Μαθήματα κίνησης Awareness Through Movement Μέθοδος Feldenkrais 

Μαθήματα κίνησης που εστιάζουν στην επίγνωση, το συντονισμό, την ενδυνάμωση μέσα από τη σκελετική στήριξη, τη βελτίωση της αναπνοής, το παιχνίδι με τη βαρύτητα και την διαφοροποίηση των μελών του σώματος. 

Με πολλή αποδοχή κ σεβασμό δίνοντας στο νευρικό σύστημα την ευκαιρία να επανεκπαιδεύσει την κίνηση, να βελτιώσει τη λειτουργικότητα, να διαχειριστεί τραυματισμούς και περιορισμούς, να ανακαλύψει νέα μονοπάτια και αισθήσεις, αλλά και να επαναφέρει την ασφάλεια και την ευχαρίστηση μέσα από την κίνηση.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους όσους αναζητούν έναν τρόπο αυτοβελτίωσης, αποφόρτισης και σύνδεσης με τον εαυτό τους, σε όσους χρησιμοποιούν την κίνηση επαγγελματικά αλλά και ερασιτεχνικά ως μέσο έκφρασης, έρευνας και εκπαίδευσης. Σε όλες τις ανάγκες, κινητικές και μαθησιακές δυνατότητες: σε όλες τις ηλικίες, σε χορευτές/αθλητές και όσους δουλεύουν με το σώμα, σε άτομα που κάνουν καθιστική ζωή, σε άτομα με αναπηρίες, σε όσους ταλαιπωρούνται από χρόνιους πόνους, τραυματισμούς, νευρολογικά, στρες και σχετιζόμενες συνθήκες. Η προσέγγιση είναι trauma informed και βασίζεται στη νευροπλαστικότητα. 

| Η Μέθοδος |

Η Μέθοδος Feldenkrais είναι μια κινητική προσέγγιση εκπαίδευσης που μπορεί να λειτουργήσει και θεραπευτικά με ποικίλους τρόπους.
Μέσα από απλές ήπιες κινητικές ασκήσεις προσφέρει σύνδεση με τον εαυτό και επίγνωση σε επίπεδο δράσης, σκέψης και αισθήσεων. Έχοντας τις ρίζες της στη νευροφυσιολογία, αποτελεί ένα μοντέλο εκπαίδευσης ή επανεκπαίδευσης της κίνησης που έχει πάρα πολλές προεκτάσεις, πέρα από το καθαρά σωματικό ή κινησιολογικό πεδίο.

Χρησιμοποιεί εργαλεία όπως η διαφοροποίηση (το πως τα μέλη μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά παράλληλα αρμονικά), την ιδιοδεκτικότητα, την αργή ταχύτητα και νέα επανάληψη, τις αλλαγές ρυθμού, την έμφαση στην αναπνοή και τις αμέτρητες εκδοχές της, την εργονομία, την οικειότητα (ασφάλεια) και την ευχαρίστηση μέσα από την κινητική/σωματική δράση. Δίνει έμφαση στη διαδικασία της κινητικής μάθησης έναντι της επιτυχίας ενός στόχου, στις πιο λεπτοφυείς αισθήσεις και ποιότητες της κίνησης και στην σκελετική στήριξη έναντι της μυϊκής προσπάθειας και έντασης.

Απευθύνεται σε όλους και τους συναντά ακριβώς στο στάδιο ή στην πορεία που βρίσκονται σωματικά, κινητικά και μαθησιακά, αφήνοντας χώρο για όλες τις δυνατότητες και διαφορετικότητες. Σε ένα μάθημα Feldenkrais κυριαρχεί το παιχνίδι, η αποδοχή, η περιέργεια, οι επιλογές, η έκπληξη, ο συνδυασμός, η αλλαγή, η ασφάλεια και η αίσθηση ελευθερίας. Ένα μάθημα Feldenkrais δεν είναι συμβατό με τις απαιτήσεις, τις ταμπέλες, τη βιασύνη, τον πόνο, τη δυσφορία, την προσπάθεια και τη θέληση.

Σε ένα μάθημα Feldenkrais το μόνο που χρειάζεσαι είναι να είσαι ο εαυτός σου.
⎝ Τα οφέλη της Μεθόδου είναι πρωτίστως αισθητά στο σώμα αλλά κατ’ επέκταση, σε βάθος χρόνου και εστίασης, οι αλλαγές που μπορούν να προκύψουν όταν αφουγκράζεται κάποιος τον εαυτό του αγγίζουν και τις υπόλοιπες περιοχές της σκέψης και της ψυχικής κατάστασης. (Οι δάσκαλοι-F.Practitioners είναι καταρτισμένοι ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά περιορισμούς και δυσκολίες που μπορεί να συνδέονται με τραυματικά βιώματα και στα μαθήματα δίνεται πολλή προσοχή σχετικά-trauma informed)

Πληροφορίες και πηγές :

http://marilenapetridou.weebly.com/about-the-feldenkrais
https://www.feldenkraiscenter.org/method.html
https://feldenkrais-method.org/archive/feldenkrais-method/
https://feldenkrais.com/about-the-feldenkrais-method/

————————————–

Κόστος: 35€ μηνιαία συνδρομή (κάρτα 4 μαθημάτων) / 10€ με το μάθημα

Απαιραίτητα για το μάθημα: καθαρά και άνετα ρούχα (ζεστά το χειμώνα), ένα καθαρό μεγάλο ριχτάρι ή κουβερτούλα

• Στο Krama Art Space τηρούνται όλες οι οδηγίες σχετικά με την προστασία από τη διασπορά του covid-19, με απολυμάνσεις, χώρους που αερίζονται, αποστάσεις και κρατήσεις περιορισμένων θέσεων

• Η επίδειξη Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Rapid test είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σε όλα τα μαθήματα του στούντιο

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / Επικοινωνία
Συμμετοχές μόνο με κρατήσεις / περιορισμένες θέσεις και covid-free policies 
☎️/whatsup/viber 6974744944
📧marilenapetridou.feldenkrais@yahoo.gr
@marilenapetridou_somatics_cfp 

Ομιλητές

Μαριλένα Πετρίδου

Μαριλένα Πετρίδου

Πιστοποιημένη Feldenkrais Method® practitioner, Σωματική εκπαιδευτικός-Κινησιοθεραπεύτρια, Χορεύτρια-Μουσικός

Διαβάστε περισσότερα

Διοργανωτές

Μαριλένα Πετρίδου

Μαριλένα Πετρίδου

Πιστοποιημένη Feldenkrais Method® practitioner, Σωματική εκπαιδευτικός-Κινησιοθεραπεύτρια, Χορεύτρια-Μουσικός

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία επικοινωνίας