Περιγραφή

Πώς να αναπτύξω ασφαλή δεσμό με το παιδί μου; Πώς σχετίζεται ο αυτοσχεδιασμός, η τέχνη και το παιχνίδι με τον δεσμό μας; Γιατί είναι σημαντική ικανότητα ο αυτοσχεδιασμός στη ζωή μου ως ενήλικας και γονιός;  

Την Κυριακή 31/10 στις 21:00, η Μαρίνα Αρπλιά, ιδρύτρια του Project Parenting, θα συζητήσει live στη σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/projectparentingplatform με την Μαρκέλλα Μασούρα, & Μαρίλη Τοπούζογλου, ψυχοθεραπεύτριες μέσω τέχνης και δημιουργούς του InnerCanvas για τον ασφαλή δεσμό και την τέχνη!

-Θα μάθεις τι είναι ο ασφαλής δεσμός;
-Πώς επιδρά η τέχνη και ο αυτοσχεδιασμός στη σχέση γονιού-παιδιού;
-Ανακάλυψε μαζί με τον θεραπευτή πώς μπορείτε να ωφελήσετε το παιδί σου.

Σε περιμένουμε για να κάνεις τις ερωτήσεις σου και να εμπνευστείς γύρω απ’ το θέμα της δημιουργικότητας σου και του παιδιού σου!

Το live θα πραγματοποιηθεί στην σελίδα μας στο facebook:
https://www.facebook.com/projectparentingplatform/

Ομιλητές

Μαρίλη Τοπούζογλου

Μαρίλη Τοπούζογλου

Ψυχοθεραπεύτρια μέσω τέχνης, Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρίλη Τοπούζογλου. Ως έφηβη δυσκολευόταν να απαντήσει στην ερώτηση ‘τι θες να κάνεις όταν μεγαλώσεις’ και έπειτα από μακρόχρονη αναζήτηση περνώντας από καλλιτεχνικές αναζητήσεις όπως η φωτογραφία και ένα πτυχίο στη διαχείριση πολιτιστικών πόρων, αποφάσισε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για την ίδια είναι να γνωρίζει ανθρώπους. Σπούδασε ψυχολογία και την πάντρεψε με τις τέχνες μέσω της εκπαίδευσης στη ψυχοθεραπεία μέσω τεχνών. Η επαφή της με την τέχνη της έμαθε της αξία της διαδικασίας, το πόσο σημαντικός της είναι ο αυτοσχεδιασμός και το παιχνίδι και αυτά φέρει στη θεραπευτική διαδικασία. Όπως λέει η ίδια "Δημιουργήσαμε το InnerCanvas μαζί με την Μαρκέλλα Μασούρα, με στόχο την έκφραση όσων νιώθουμε, την αίσθηση του ανήκειν και την βαθύτερη γνωριμία με τον εαυτό μας μέσω της τέχνης". Είναι μεγάλη μας χαρά που θα την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Μαρκέλλα Μασούρα

Μαρκέλλα Μασούρα

Jungian Coach (ACC), Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια & Ψυχοθεραπεύτρια εκφραστικών τεχνών, Επικοινωνιολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρκέλλα Μασούρα. Η Μαρκέλλα, είναι μητέρα δύο νέων κοριτσιών, αγαπά πολύ τον οικογενειακό θεσμό, και είναι λάτρης των εικαστικών τεχνών. Μετά από ένα πρώτο 20ετή επαγγελματικό κύκλο στον χώρο της επικοινωνίας, μέσα από το δικό της ταξίδι εξατομίκευσης οδηγήθηκε σε ένα νέο κύκλο σπουδών και αφιερώθηκε στην αγάπη της στην ψυχική ευημερία και τις τέχνες. Πιστεύει στην αστείρευτη εσωτερική δύναμη του ανθρώπου, επιλέγει να σχετίζεται από την στάση «του δεν-γνωρίζω» και να στέκεται συνοδοιπόρος στην αυτογνωσία του συνανθρώπου της με αυθεντικό ενδιαφέρον. Οι συνεχόμενες μετεκπαιδεύσεις της συμπλέουν εδώ και χρόνια με την επαγγελματική της ενασχόληση ως ψυχοθεραπεύτρια μέσω των τεχνών με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, αλλά και Coach μέσα από την Γιουγκιανή συμβολική σκέψη. Σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στον ιδιωτικό της χώρο InnerCanvas που δημιούργησε με την Μαρίλη Τοπούζογλου όσο και σε άλλους ψυχιατρικούς χώρους. Στην ποιότητα της εργασίας της συντελούν, τα χρόνια πρακτικής και εργασίας σε διαφορετικούς χώρους ψυχικής υγείας (δημόσια κέντρα ημέρας ψυχικής υγείας, ψυχιατρικό νοσοκομείο, κέντρο άνοιας και Alzheimer και άλλα), αλλά και μόνιμη συνεργασία της με συναδέρφους επόπτες όσο και η πολυετής προσωπική ψυχοθεραπευτική της πορεία.

Διαβάστε περισσότερα