Περιγραφή

Έφερες στον κόσμο μια ύπαρξη, έγινες γονιός, τι ωραία! Και ξαφνικά καλείσαι να διαχειριστείς την καθημερινότητα της οικογένειάς σου μαζί με αυτή την ύπαρξη (μία ή και παραπάνω), τις δουλειές στο σπίτι, το διάβασμα, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και τόσα άλλα. Και ανακαλύπτεις πως ο χρόνος δεν είναι υπέρ σου, το σπίτι είναι άνω κάτω, όλοι φωνάζουν, γκρινιάζουν, βασικά όλα γίνονται «κάπως» και αυτό δεν σου αρέσει.

Αν κουράστηκες και θες να το αλλάξεις, έλα μαζί μας σε αυτό το live να ανακαλύψεις το είδος γονικού-μανδύα που φοράς και αν χρειάζεται να τον φοράς όλη την ώρα.

Όλα όσα θες να μάθεις για το διάβασμα και δουλειές του σπιτιού με το παιδί

Αρχικά θα εστιάσουμε στα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού και θα συζητήσουμε για το αν τα παιδιά μας χρειάζεται να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού και από πότε.

Για να έχουμε την ανάλογη ανταπόκριση από τα παιδιά θα πρέπει να δούμε και τα δικά μας βιώματα ως ενήλικες, τις πεποιθήσεις μας γύρω από αυτό το θέμα και το αν εμείς ως γονείς πράττουμε αυτό που κηρύττουμε έχοντας παράλληλα την απαίτηση να υπακούσουν τα παιδιά. Άρα είμαστε το παράδειγμα προς μίμηση;

Θα συζητήσουμε για τα οικογενειακά προσχέδια, τις οικογενειακές συμφωνίες, για το αν έχουμε πάει ποτέ σε κάποιο Σχολείο Διάπλασης Ανθρώπων, για το αν έχουμε μάθει από τη δική μας οικογένεια ως παιδιά να βοηθάμε στο σπίτι και θα θέσουμε ερωτήματα στον εαυτό μας σχετικά με το πώς ήταν η δική μας ανατροφή, αν ακολουθούμε το μοντέλο που έχουμε διδαχθεί ως παιδιά ή διαφοροποιούμαστε στη δική μας οικογένεια.

Βασικά σημεία

Στη συνέχεια θα δούμε τρόπους οργάνωσης των εργασιών του σπιτιού που εξυπηρετούν όλους χωρίς να υπάρχει γκρίνια και φασαρία, καθώς και τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα προκύψουν για τους μελλοντικούς ενήλικες. Θα μιλήσουμε για επιβράβευση και συνέπειες.

Θα εστιάσουμε παράλληλα και στη σχολική μελέτη, θα μιλήσουμε για το στόχο που έχει η κάθε οικογένεια για το παιδί της, για τις προσδοκίες που έχει για αυτό και θα ερευνήσουμε αν αυτές οι προσδοκίες είναι κατάλοιπα δικών μας ανεκπλήρωτων ονείρων που δεν τα πραγματοποιήσαμε, για το αν ο τρόπος που ακολουθούμε ως τώρα είναι αποτελεσματικός και αν όχι, πώς μπορεί αυτό να αλλάξει.

Θα τονίσουμε τη σημασία της οργάνωσης της σχολικής μελέτης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, που εξυπηρετεί όλα τα μέλη της οικογένειας και θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους αποδοτικής οργάνωσης της μελέτης σύμφωνα πάντα με τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού.

Θα μιλήσουμε για τη σπουδαιότητα της αυτό-φροντίδας μας, για το αν έχουμε ασκηθεί σε τεχνικές διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων, όπως το άγχος, για τη σημασία των τεχνικών αυτών στη διαμόρφωση καλύτερου τρόπου αντιμετώπισης των προκλήσεων με τα παιδιά μας. Γιατί αν δεν είμαστε εμείς οι γονείς καλά αυτό μεταφέρεται και στα παιδιά με αποτέλεσμα να μην συντονίζονται στην καθημερινότητά τους και να βιώνουμε «μάχες», χωρίς κανένα νικητή. Το θέλουμε αυτό; Φυσικά όχι. Για αυτό είμαστε εδώ σύμμαχοι στο Σχολείο Διάπλασης Ανθρώπων, να συζητήσουμε τις προκλήσεις μας και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, ώστε να έχουμε λειτουργικές, υγιείς και χαρούμενες οικογένειες. Εσύ θα είσαι μαζί μας;

Ομιλητές

Αρετή Μαλλά

Αρετή Μαλλά

Empowerment Life Coach - Parenting Life coach

Η Αρετή Μαλλά συνεργάζεται με γονείς και τους υποστηρίζει να αναπτύσσουν οπτικές που τους επιτρέπουν να αισθάνονται ενδυναμωμένοι και καλύτερα συνδεδεμένοι με τον εαυτό τους και το παιδί τους. Μέσα από κατάλληλα εργαλεία και στρατηγικές μπορούν να επιτύχουν θετικά αποτελέσματα, βιώσιμα και διαχειρίσιμα, έχοντας ένα σχέδιο, ένα χάρτη που θα λειτουργεί και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις προκλήσεις. Επίσης υποστηρίζει γυναίκες να γίνουν επιτυχημένες ηγέτιδες του εαυτού τους, της οικογένειάς τους, της εργασίας τους.

Διαβάστε περισσότερα