Περιγραφή

Ο Σεπτέμβριος έφτασε και εμείς θα παίξουμε, θα λερωθούμε και θα αισθανθούμε ξανά παρέα με φροντιστές και βρέφη από 8 εως 23 μηνών στο Λευκό Πανί. Επιτρέψτε στο παιδί και τον εαυτό σας να δοκιμάσετε νέους τρόπους παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης, σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αποδοχής και ελευθερίας! 💧

->Φορέστε τα προχειρα σας ρούχα και παπούτσια, θυμηθείτε την δεύτερη αλλαξιά και βάλτε στην τσάντα μία μικρή πετσέτα. Τότε θα είστε έτοιμ@ για την παιχνιδιάρικη ομάδα μας!

Με τα βρέφη και τους γονείς-συνοδούς θα παίξουμε με παιχνίδια που λερώνουν ενώ ταυτόχρονα τρώγονται (π.χ ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά χειροποίητα φυσικά χρώματα). Ακόμα θα παίξουμε παιχνίδια τα οποία ενεργοποιούν το σώμα και εξιτάρουν αισθήσεις παιδιών και ενηλίκων. Κατά τη διάρκεια του messy παιχνιδιού τα παιδιά αναζητούν, δημιουργούν, αλλάζουν, λερώνουν, ανακατεύουν και προκαλούν δημιουργικό χάος στην προσπάθειά τους να μάθουν παίζοντας!

Παρέα με το Messy Play εντός της δράσης μας συντροφεύουν τα παιχνιδοτράγουδα, προσαρμοσμένα για κάθε ηλικία.
Ο χορός, το τραγούδι, η σωματική έκφραση, το ελεύθερο δημιουργικό παιχνίδι και τα παιχνίδια που λερώνουν, θα μας βοηθήσουν να ενεργοποιήσουμε όλο το σώμα και τις αισθήσεις μας. Για το παιδί, το μη δομημένο παιχνίδι αυτού του είδους σε συνδυασμό με την κίνηση και το τραγούδι, σε περιβάλλον αποδοχής και ελευθερίας, έχει τεράστια συμβολή σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης, καθώς ενθαρρύνει τη συναισθηματική έκφραση, τη γνωστική και κινητική ανάπτυξη, τη κοινωνικοποίηση, τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία.

Χρειάζεται να θυμόμαστε πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να αναπτυχθεί και να μάθει πρέπει να ενισχυθεί με αισθητηριακές εμπειρίες που πραγματοποιούνται μέσα σ’ ένα πλούσιο και ενδιαφέρον περιβάλλον. Δηλαδή ένα παιδί πρέπει να δει, να αγγίξει, να ακούσει, να γευτεί, να μυρίσει, να παίξει, να εξερευνήσει και να πειραματιστεί. (Vea Vecchi, “Reggio Children”)

Εμψυχώτριες: Μαρία Χαβάκη, Μαριάννα Τσαμάνδουρα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ Συμμετοχής
τηλ. 6971689650 & 6988782170
*Απαραίτητη η κράτηση θέσης!
————————————
📢Τα παιχνίδια μας είναι προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες για την προστασία από τον ιό covid-19. Θα υπάρχουν μικρές ομάδες, ατομική χρήση υλικού και υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους ενήλικες, βεβαίωση εμβολιασνού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test εντός 48 ωρών.
———————————–

🌸 Τι είναι το Messy Play;

Είναι το ελεύθερο, αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει.
Υλικά από τη Φύση και την Κουζίνα, όπως φυσικός πηλός και χρώματα, άμμος, χώμα, νερό, χρωματιστά ρυζάκια, αλεύρια και oobleck, και τόσα ακόμα άλλα, προ(σ)καλούν τα παιδιά, να αγγίξουν, να πλάσουν, να βάψουν, να ανακατέψουν, να εξερευνήσουν σε ένα παιχνίδι γεμάτο πειραματισμούς και φαντασία, που ενεργοποιεί όλο το σώμα και τις αισθήσεις.

🌸 ΓΙΑΤΙ ΤΟ Messy Play ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

Γιατί οι έρευνες δείχνουν πως:
-Τα μικρά παιδιά βασίζονται στα ερεθίσματα που μιλάνε στις αισθήσεις τους για να μάθουν για το περιβάλλον τους.
-Το αισθητηριακό παιχνίδι είναι αυτό που βοηθά στην οικοδόμηση των νευρικών συνδέσεων που υποστηρίζουν τη σκέψη, τη μάθηση και τη δημιουργικότητα.
-Η έκθεση των παιδιών, ειδικά των παιδιών της πόλης, σε αισθητηριακές εμπειρίες μειώνεται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολλά αισθητηριακά προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες στην ανάπτυξη.
Ο εγκέφαλος των παιδιών μαθαίνει από τις εμπειρίες που του παρέχει το σώμα, γι’ αυτό και τα παιδιά, και ειδικά τα μικρότερα, έχουν την ανάγκη να εξερευνούν το περιβάλλον με όλες τις αισθήσεις τους.
Εκεί που εμείς μπορεί απλά να βλέπουμε κηλίδες μπογιάς σε έναν καμβά (ή σε ένα χαλί ή ένα τοίχο!) το παιδί διερευνά και μαθαίνει.
Την ώρα, για παράδειγμα, που ανακατεύει μπογιές πάνω στο τραπέζι, το παιδί διερωτάται σχετικά με την υφή, την κίνηση, τα μοτίβα, τα χρώματα, την ανάμειξή τους.
Αυτές οι εμπειρίες, που τόσο αυθόρμητα τα παιδιά προσφέρουν στον εαυτό τους, αυτές οι καταστάσεις που εμάς μπορεί να μας κουράζουν ή να μας δυσαρεστούν, είναι αυτές που κάνουν τα παιδιά να γεμίζουν με χαρά και αυτοπεποίθηση, αυτές που τα βοηθούν να αναπτυχθούν σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης, να καλλιεργήσουν έναν δημιουργικό τρόπο έκφρασης και κριτικό τρόπο σκέψης, ενώ είναι ακόμα μικρά και όλα γίνονται τόσο φυσικά και αβίαστα.

🌸 Οφέλη προς τους γονείς:

Οι γονείς έρχονται κοντά με τα παιδιά τους ή/και με τους φίλους τους, ενισχύεται ο δεσμός με το παιδί, αλληλοεπιδρούν, επικοινωνούν, συν-δημιουργούν, απολαμβάνουν, διασκεδάζουν, γνωρίζουν ένα διαφορετικό είδος παιχνιδιού.

Ομιλητές

Μαρία Χαβάκη

Μαρία Χαβάκη

Εμψυχώτρια ομάδων, Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Χαβάκη Παιδαγωγό και Εμψυχώτρια ομάδων. Της αρέσει πολύ να παίζει, να λερώνετε, να ακούει και να αφηγείται ιστορίες. Έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους Sensory/Messy & Clay Play ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας, Θεατρικό Παιχνίδι, Παιχνιδοτράγουδα καθώς και στην Προφορική Αφήγηση και Εμψύχωση Ομάδων. Είναι συνδημιουργός της ομάδας παιχνιδιού «Αγαπωκύματα» και από το 2017 συνεμψυχώνει δράσεις με Messy Παιχνιδοτράγουδα και Messy θεατρικοπαιχνίδια για βρέφη, παιδιά & φροντιστές σε όλη την Κρήτη. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται σε θεραπευτικό κέντρο του Αγίου Νικολάου και εμψυχώνει μικρές ομάδες υποστηρικτικού παιχνιδιού με βάση το αισθητηριακό παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα
Μαριάννα Τσαμάνδουρα

Μαριάννα Τσαμάνδουρα

Εκπαιδεύτρια εναέριων πανιών για παιδιά, Εμψυχώτρια, Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Τσαμάνδουρα Μαριάννα, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Αγαπωκύματα” από το 2017, οργανώνοντας δράσεις baby & kids messy play με γονείς και παιδιά. Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο messy play από την ομάδα Hehe art, στην παιδική Yoga, καθώς και στην Aerial Yoga για παιδιά από το North Academy of Fitness και το Flying Beyond. Το 2016 ξεκίνησε να φοιτά στη σχολή Θεατρικού Παιχνιδιού του “Θεάτρου Ημέρας” με βασικό εμψυχωτή το Λάκη Κουρετζή. Το ενδιαφέρον της για την ελεύθερη - δημοκρατική εκπαίδευση την οδήγησε στη συνεργασία με το παιδικό στέκι “Το Σπόρι” , ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Εργάστηκε ως παιδαγωγός παράλληλης στήριξης στο σχολείο της Κυριάννας και από το 2018, εργάζεται ως εκπαιδεύτρια εναέριων πανιών σε ομάδες παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα

Διοργανωτές

Αγαπωκύματα

Αγαπωκύματα

Ομάδα παιχνιδιού

Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά στην παρέα μας την ομάδα παιχνιδιού «Αγαπωκύματα» από την Κρήτη. Ιδρύθηκαν το 2017 από τις παιδαγωγούς, Τσαμάνδουρα Μαριάννα και Χαβάκη Μαρία με στόχο την δημιουργική, πολυτροπική ψυγαγωγία, την ελεύθερη και αισθητηριακή ενασχόληση και αλληλεπίδραση παιδιών-φροντιστών όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων. Δημιούργησαν λοιπόν τις δράσεις «Messy Παιχνιδοτράγουδα» και «Messy Θεατρικοπαιχνίδια» όπου παντρέυουν τα παιχνιδοτράγουδα και το θεατρικό παιχνίδι με το ελεύθερο αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει. Αγαπούν την φράση ‘Παίζω, Λερώνομαι, Αισθάνομαι’. Έχουν συνεργαστεί με συλλόγους, σχολεία, φεστιβάλ και φορείς σε όλη την Κρήτη. Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τα «Αγαπωκύματα», να τα διαβάσετε και να δημιουργήσετε παρέα ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα παίζετε, θα λερώνεστε, θα μεταμορφώνεστε και θα αισθάνεστε.

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία επικοινωνίας

Χάρτης για Κρήτη, Ελλάδα

Διεύθυνση:

Κρήτη, Ελλάδα