Περιγραφή

Ο αποθηλασμός είναι ένα θέμα ευαίσθητο, ένα θέμα απόφασης ή μη, ένα θέμα που σκέφτονται πολλές μητέρες: Πώς θα αποθηλάσω με αγάπη;

Στις διαδικτυακές μαμαδίστικες συναντήσεις μας «Ας μιλήσουμε…» μιλήσαμε για τον αποθηλασμό με αγάπη. Πολλές μητέρες μοιράστηκαν τις δυσκολίες του αποθηλασμού: τόσο για τις πολύ γενικές πληροφορίες που βρίσκουν, όσο και για τις προκλήσεις που μπορεί να έχουν αναλόγως την ηλικία του παιδιού τους και τους λόγους που τις ωθούν σε αυτήν την απόφαση.

Η απόφαση για διακοπή του θηλασμού είναι δύσκολη, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα πάρει. Έτσι, είτε είναι μέρες, εβδομάδες ή μήνες, χρειάζεται τακτική και υποστήριξη.

Αυτό το σεμινάριο είναι για σένα αν:

 • Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις τη διαδικασία αποθηλασμού ή έχεις ξεκινήσει αλλά δεν είσαι σίγουρη σχετικά με το πώς θα συνεχίσεις;
 • Θέλεις να συζητήσεις πώς να σταματήσεις το θηλασμό σταδιακά (ή άμεσα);Χρειάζεσαι βοήθεια με τον νυχτερινό αποθηλασμό; Δεν ξέρεις πως να αποσυνδέσεις τον ύπνο από το θηλασμό;
 • Χρειάζεσαι ενημέρωση για τον αποθηλασμό και ενδυνάμωση χωρίς κριτική;
 • Νιώθεις πως οι πληροφορίες που βρίσκεις σε άρθρα, ομάδες υποστήριξης και βιβλία δεν ταιριάζουν στη δική σου περίπτωση;

Το διαδικτυακό σεμινάριο αυτό θα σου δώσει τις βάσεις και την καθοδήγηση που χρειάζεσαι για να πετύχεις τον στόχο σου.

Οι ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι:

 • Ποια είναι τα είδη αποθηλασμού;
 • Ποιοι λόγοι μας οδηγούν σε αυτή την απόφαση;
 • Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να αποθηλάσω; Πότε να ξεκινήσω;
 • Ποιες τεχνικές να ακολουθήσω; Ποιες τεχνικές να αποφύγω;
 • Εργαλεία και βοηθήματα που χρησιμοποιούνται.
 • Ψυχολογία και διαχείριση του κλάματος του παιδιού
 • Ποιος ο ρόλος του μπαμπά ή άλλου φροντιστή;
 • Ύπνος και διατροφή παιδιού
 • Πώς θα αποσυνδέσω τον ύπνο από το θηλασμό;
 • Ιδιαίτερες παθολογικές καταστάσεις κι αποθηλασμός
 • Περιποίηση και φροντίδα στήθους

Η συζήτηση και παρουσίαση των θεμάτων στηρίζονται στα πιο επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα κι ανανεωμένα επιστημονικά πρωτόκολλα.

Θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές για έναν επιτυχημένο ήπιο/ καθοδηγούμενο αποθηλασμό αλλά δεν θα προσφερθεί εξατομικευμένη συμβουλευτική ή ατομικό πλάνο αποθηλασμού. Φεύγοντας θέλουμε να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για τις επιλογές που έχετε, τους στόχους που μπορείτε να βάλετε και τα επόμενα βήματά σας.

Οι σύντροφοι ή οι φροντιστές είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν μαζί σας δωρεάν και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα κι απορίες!

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 7/10 10:00-13:00
και στις 8/10 17:00-20:00. Οπότε και μπορείς να επιλέξεις όποια ημέρα σου ταιριάζει καλύτερα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει παρουσίαση του θέματος, συζήτηση, επίλυση αποριών, ενώ θα λάβετε ΔΩΡΟ από τις εισηγήτριες έναν πολύτιμο σύμμαχο: το μοναδικό και καινοτόμο workbook του αποθηλασμού που δημιουργήσαμε για εσάς, με όλα τα σημεία και τις συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχάσετε.

BONUS δώρο: Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει κλήρωση και μία τυχερή θα κερδίσει ένα από τα βιβλία της συγγραφέως Μαρίνα Πλούμπη: “Η Τελευταία Γουλίτσα”, για τον αποθηλασμό ή «Το βράδυ Κοιμόμαστε όλοι!», για την αποσύνδεση του θηλασμού από τον ύπνο.

Ομιλητές

Έρρικα Κοκκόση

Έρρικα Κοκκόση

Ανεξάρτητη Μαία, Εκπαιδευτικός

Η Έρρικα Κοκκόση είναι Ανεξάρτητη Μαία & Εκπαιδευτικός. Στόχος της η φροντίδα που παρέχει να προωθεί, προστατεύει και να υποστηρίζει την ανθρώπινη, αναπαραγωγική, σεξουαλική υγεία αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών σεβόμενη την εθνική αλλά και πολιτισμική πολυμορφία. Η φροντίδα που παρέχει η μαία βασίζεται στις ηθικές αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενώ η αγάπη, μπορεί να θεωρηθεί ως μηχανισμός που υποβοηθά την δημιουργία, ειδικότερα μακροπρόθεσμων σχέσεων αμοιβαίας αλληλοϋποστήριξης, με σκοπό την εδραίωση αισθημάτων ασφάλειας κι εμπιστοσύνης σε τόσο ευαίσθητες και κρίσιμες περιόδους όπως της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της λοχείας, του θηλασμού. Η καθημερινότητά της ως ανεξάρτητη μαία βασίζεται στη μαιευτική τέχνη κι επιστήμη, γαλουχείται όμως από την Αγάπη.

Διαβάστε περισσότερα