Περιγραφή

Η παιδική ζωγραφιά μπορεί να αποκαλύψει τα μυστικά του παιδιού. Να αναδείξει τον συναισθηματικό δεσμό όπως τον νιώθει μέσα στην οικογένεια και να εξωτερικεύσει ότι απασχολεί το μυαλό του. Είναι ένας μη λεκτικός τρόπος επικοινωνίας. 

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εύκολα. Με δυο απλά υλικά και μία συγκεκριμένη οδηγία μπορεί να ξεκινήσει ο φανταστικός κόσμος της ανάλυσης του παιδικού ιχνογραφήματος. 

Το παιδί θα αρχίσει να ζωγραφίζει ότι ακριβώς βιώνει μέσα και έξω από το οικογενειακό περιβάλλον.

Αυτή η ζωγραφιά θα είναι η αντανάκλαση της συναισθηματικής του κατάστασης και το δικό μας εργαλείο για να ξεκινήσει η ανάλυση και να αποκωδικοποιηθούν τα ιχνογραφικά αποτυπώματα του παιδιού.

Στην περίπτωση που υπάρχει ήδη κάποια ζωγραφιά που σας δημιουργεί απορίες μπορεί φυσικά να αποτελέσει υλικό προς ανάλυση. 

Τα συμπεράσματα που μπορούν να αναδυθούν από την Ανάλυση του παιδικού ιχνογραφήματος είναι:

  • Συναισθηματικός δεσμός μεταξύ των μελών της οικογένειας
  • Αποκλίνουσες δεξιότητες σε συνάρτηση με την ηλικία
  • Στάδιο αποδοχής διαζυγίου
  • Στάδιο αποδοχής θανάτου συγγενικού προσώπου
  • Παιδική κατάθλιψη
  • Σεξουαλική κακοποίηση

Επικοινωνήστε με την Μαρία στο 6976703747 ή στο info@mariatsoukapa.com

Ομιλητές

Μαρία Τσουκάπα

Μαρία Τσουκάπα

Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος, Βρεφονηπιοκόμος, Εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Τσουκάπα Βρεφονηπιοκόμο με εκπαίδευση στην Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Με πολυετή εμπειρία στις σχολικές αίθουσες ανακαλύπτει τις αλήθειες των παιδιών μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις όπως αυτή της ανάλυσης της παιδικής ζωγραφιάς. Της δίνει τεράστια χαρά να εκπαιδεύει ανθρώπους στις α΄ βοήθειες και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα