Περιγραφή

Για τα παιδιά οι γιορτές έχουν πάντα μια μαγεία, τις περιμένουν με ανυπομονησία και μεγάλη χαρά. Για τους μεγαλύτερους όμως συχνά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας, οι οικονομικές υποχρεώσεις αλλά κυρίως οι προσδοκίες που αναπόφευκτα συνοδεύουν τις γιορτές μπορεί να τις κάνουν να μοιάζουν λιγότερο γοητευτικές, ίσως και τρομακτικές. 

Στην παρουσίαση αυτή θα προσπαθήσουμε να τους ξαναδώσουμε λίγη από τη λάμψη τους, να απενοχοποιηθούμε, να βρούμε τρόπους να παίξουμε με τα παιδιά μας και να ευχαριστηθούμε κι εμείς. 

Την Τετάρτη 22/12/21 στις 21:30, θα συζητήσουμε live στο group με τα μέλη μας στο Facebook, με την Κέλλυ Κόντου Ψυχολόγο και Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια πώς μπορούμε να περάσουμε δημιουργικά τις γιορτές αυτές μαζί με τα παιδιά μας.

-Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τις προσδοκίες μας σχετικά με την περίοδο των εορτών;

-Πώς μπορούμε να βρούμε ιδέες έτσι ώστε οι γιορτές αυτές να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες;

-Πώς να αποφύγουμε τις εντάσεις των εορτών;

Σε περιμένουμε για να κάνεις τις ερωτήσεις σου και να μάθεις πώς θα γίνουν αυτές οι γιορτές πιο λαμπερές και χαρούμενες.

Ομιλητές

Κέλλυ Κόντου

Κέλλυ Κόντου

Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Κέλλυ Κόντου με δεκαετή εμπειρία στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μετά τις αρχικές σπουδές της στην Ψυχολογία απέκτησε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ψυχική Υγεία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι εκπαιδευμένη Ομαδική Αναλύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Θεραπεύτρια Ζεύγους. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στην Συμβουλευτική Γονέων από την Β' Πανεπιστημιακή κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Αυτή την στιγμή συνεχίζει την εκπαίδευση της στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων, και είναι εκπαιδευόμενο μέλος του British Association of Counselling and Psychotherapy. Ασχολείται με την ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων, θεραπεία ζεύγους και οικογένειας, συμβουλευτική γονέων, ψυχοθεραπεία γυναικών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας και ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία και τις γνώσεις της!

Διαβάστε περισσότερα