Περιγραφή

Κύκλος 3 μηνών σεμιναρίων σωματικής/κινητικής εκπαίδευσης της Μεθόδου Feldenkrais

  • 3 διαφορετικές 3ωρες θεματικές
  • 9 ώρες βιωματικού υλικού σε μια ασφαλή δια ζώσης εμπειρία
  • Γνωριμία με την διαφορετική προσέγγιση των somatics στην οργάνωση του νευρικού συστήματος, τη μαθησιακή διαδικασία, τη διευκόλυνση/οργάνωση της κίνησης
  • Νευρομυϊκή δουλειά μέσω του σώματος και της κίνησης, με στόχο τη βελτίωση και την αλλαγή της αυτοεικόνας.  
  • Ο πιο παιχνιδένιος τρόπος να απαλλαγείς από πόνους και παρασιτικές κινήσεις, μέσα από τη νευροπλαστικότητα, να αποκτήσεις συνολική επίγνωση, χάρη, ευχαρίστηση και εξέλιξη στη ζωή και την καθημερινότητα. 

“Movement is life. Life is a process. Improve the quality of the process and you improve the quality of life itself” Moshe F. 

Πρόγραμμα

Σάββατο 15/1/22 * Άνεση και λειτουργικότητα στην καθιστή θέση 

Σάββατο 12/2/22 * Κίνηση των ματιών, απελευθέρωση του αυχένα 

Ο 3μηνος κύκλος Feldenkrais με την Μαριλένα Πετρίδου (CFP) μας εισάγει στις βασικές αρχές της Μεθόδου, τη φιλοσοφία και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε διαμέσου της κίνησης να διαχειριστούμε τις καθημερινές προκλήσεις και πόνους που προέρχονται από μη λειτουργικές συνήθειες, να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα από την παρατήρηση, την αργή κίνηση, τη μη βία και την αποδοχή, να βρούμε άνεση στην κίνηση και να διερωτηθούμε για τα όριά μας, να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα και άρα την αίσθηση ελευθερίας στο σώμα και την αλλαγή στη διάθεση. 

Μέσα από τη Μέθοδο Feldenkrais μαθαίνουμε νέους τρόπους κίνησης, «ξυπνάμε» περιοχές που ήταν σε λήθη, αφήνουμε κουρασμένες περιοχές ή δράσεις του σώματος να ξεκουραστούν και με λίγα λόγια ξαναπρογραμματίζουμε στον εγκέφαλο τον τρόπο που έχουν οργανωθεί κάποιες κινήσεις και συμπεριφορές μας, φέρνοντάς τες αρχικά στο συνειδητό και στη συνέχεια παίζοντας με νέες συνθήκες και νέες κατευθύνσεις και κινητικές δοκιμές που δημιουργούν νέες συνάψεις. 

Η δουλειά αυτή αν και πολύ παλιά καθότι δημιουργήθηκε από τον Moshe Feldenkrais ήδη από τη δεκαετία του 30, μόλις τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνεται από τις νευροεπιστήμες ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε δεξιότητες και καταστάσεις μη λειτουργικές τόσο σωματικές όσο και νοητικές-ψυχικές αφού ο διαχωρισμός μεταξύ σώματος, νόησης, συναισθήματος είναι ανύπαρκτος.  

Η μέθοδος απευθύνεται τόσο ως εργαλείο για τη διαχείριση του πόνου και σωματικών περιορισμών, όσο και για την υποστήριξη και βελτίωση της νοητικής και συναισθηματικής κατάστασης μέσα από την παρατήρηση και την επίγνωση και μέσα από αλλαγές στο κεντρικό νευρικό σύστημα, το οποίο κατά ένα μεγάλο μέρος οργανώνεται με την κίνηση. 

Πληροφορίες για τη Μέθοδο Feldenkrais 

Πρακτικές πληροφορίες

Ο κύκλος θα κινηθεί σε 3 περιοχές ενδιαφέροντος (βλ.τίτλους) και θα μπορεί να κανείς να παρακολουθήσεις μεμονωμένα τα σεμινάρια ή στο σύνολό τους για μεγαλύτερη και πιο πλήρη κατανόηση, εμπειρία και βιωματική μάθηση. Θα υπάρχει ειδική τιμή για όσους μπορούν και θελήσουν να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο (και τα 3 3ωρα). 

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με ελάχιστο αριθμό συμμετοχών τα 3 άτομα και μέγιστο τα 7. Περιορισμένες θέσεις γι’ αυτό κάντε έγκαιρα την κράτησή σας. 

Στο χώρο τηρούνται αυστηρά οι υγειονομικοί κανόνες (μάσκες, αντισηπτικά, απολύμανση, αερισμός) και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έρθουν στο χώρο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή έχοντας rapid test 48 ωρών. 

Απαραίτητα για τα μαθήματα : άνετα και ζεστά ρούχα-κάλτσες, μια κουβέρτα τύπου fleece, προαιρετικά στρωματάκι τύπου yoga-pilates  

Η κράτηση θέσης γίνεται επικοινωνώντας με το Τετράγωνο artspace. Για πληροφορίες, ερωτήσεις για θέματα υγείας ή σχετικά με το γιατί μπορεί τα σεμινάρια να είναι κατάλληλα για εσάς, παρακαλώ επικοινωνείτε με την Μαριλένα Πετρίδου.

Επικοινωνία : @marilenapetridou_somatics_cfp / fb: Marilena Petridou / 6974744944

Ομιλητές

Μαριλένα Πετρίδου

Μαριλένα Πετρίδου

Σωματική εκπαιδευτικός-Κινησιοθεραπεύτρια, Πιστοποιημένη Feldenkrais Method® practitioner, Χορεύτρια-Μουσικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τη Μαριλένα Πετρίδου, Πιστοποιημένη Feldenkrais Method® practitioner, Σωματική εκπαιδευτικό-Κινησιοθεραπεύτρια και Χορεύτρια-Μουσικό.

Διαβάστε περισσότερα

Διοργανωτές

Μαριλένα Πετρίδου

Μαριλένα Πετρίδου

Σωματική εκπαιδευτικός-Κινησιοθεραπεύτρια, Πιστοποιημένη Feldenkrais Method® practitioner, Χορεύτρια-Μουσικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τη Μαριλένα Πετρίδου, Πιστοποιημένη Feldenkrais Method® practitioner, Σωματική εκπαιδευτικό-Κινησιοθεραπεύτρια και Χορεύτρια-Μουσικό.

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία επικοινωνίας