Πίνακας περιεχομένων

Πώς γράφω το παιδί μου στον παιδικό σταθμό;

Πρώτη φορά στο σχολείο! Μια δύσκολη φράση για όλους τους γονείς, ειδικά από τη στιγμή που η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει κάποιος για να γράψει το παιδί του στον παιδικό σταθμό δεν είναι γνωστή. Ήρθε η στιγμή να πάει το παιδί σου σχολείο για πρώτη φορά και δεν έχεις ιδέα ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις, για να το  γράψεις στον παιδικό σταθμό; Εάν νιώθεις χαμένος/η ,όπως όλοι οι γονείς σε αυτή την περίπτωση, θα σε βοηθήσουμε να διώξεις ένα βάρος μοιράζοντας μαζί σου τι χρειάζεται να κάνεις για την εγγραφή!

Πώς γράφω το παιδί μου στον παιδικό σταθμό;

Δημόσιος παιδικός σταθμός

Πηγαίνοντας τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν από το δημόσιο παιδικό σταθμό, εξασφαλίζεις ότι την επόμενη σχολική χρονιά, θα γίνει δεκτό το παιδί σου να φοιτήσει στον παιδικό σταθμό. Για την εγγραφή, θα πρέπει να υποβάλλεις έντυπη αίτηση στον παιδικό σταθμό που σε ενδιαφέρει. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα εξής: 

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που αφορά το τελευταίο τρίμηνο
  2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού
  3. Πιστοποιητικό υγείας στο οποίο αναφέρεται από παιδίατρο, ότι το παιδί είναι πλήρως  εμβολιασμένο ή Ατομική κάρτα υγείας παιδιού (έντυπο το οποίο δίνεται από τον παιδικό σταθμό και υπογράφεται από τον παιδίατρο)
  4. Υπεύθυνη δήλωση παραλαβής παιδιού (έντυπο που δίνεται από τον παιδικό σταθμό για να αναφερθούν τα άτομα, εκτός των γονιών, που μπορούν να παραλαμβάνουν το παιδί)
  5. Εκκαθαριστικό σημείωμα του έτους ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης
  6. Λογαριασμός ΔΕΚΟ (πχ. ΔΕΗ)
  7. Έγγραφα που αποδεικνύουν εάν εργάζεστε ή όχι
  8. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας 

Ιδιωτικός παιδικός σταθμός

Τα δικαιολογητικά που ζητάει ένας ιδιωτικός παιδικός σταθμός είναι λιγότερα από εκείνα του δημοσίου. Όμως αυτά διαφέρουν ανά παιδικό σταθμό και η καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις, είναι να έρθεις σε απευθείας επικοινωνία με τη γραμματεία εκείνων που σε ενδιαφέρουν και να ζητήσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς.

Ελπίζουμε να λύθηκε κάθε απορία που είχες για τα δικαιολογητικά που χρειάζεται και να νιώθεις πανέτοιμος/η για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Εμείς ευχόμαστε καλή αρχή και υπομονή, για το νέο αυτό βήμα του παιδιού σου! 

Project Parenting

Project Parenting

Project Parenting

Διαβάστε περισσότερα

cliickme.gr, Δικαιολογητικά για εγγραφή σε δημόσιο παιδικό σταθμό

https://click-me.gr/xrisima-menu/dikaiologitika-menu/4092-dikaiologitika-gia-eggrafi-se-dimosio-paidiko-stathmo.html 

Marathon.gr, Δικαιολογητικά εγγραφής βρεφών και νηπίων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς – Από 10 έως 31/05/2021

https://marathon.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%86%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD/