Πίνακας περιεχομένων

Ήρθε η ώρα να γράψεις το παιδί σου στο νηπιαγωγείο και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις;
Στο νηπιαγωγείο μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή οι γονείς των παιδιών που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των τεσσάρων ετών και η φοίτησή τους είναι υποχρεωτική, βάσει νόμου. Ποια είναι η διαδικασία όμως που πρέπει να ακολουθήσεις, ώστε να γράψεις το παιδί σου στο νηπιαγωγείο; 

Πώς γράφω το παιδί μου στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο

Οι εγγραφές μαθητών πραγματοποιούνται το Μάρτιο. Αρχικά, το νηπιαγωγείο αναρτά σε εμφανές σημείο ή στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, τις ώρες υποβολής των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση της εγγραφής.

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς είναι:

  1. Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση
  2. Αποδεικτικό στοιχείο που επιβεβαιώνεται η διεύθυνση κατοικίας του παιδιού που θα φοιτήσει στο νηπιαγωγείο
  3. Υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα που αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου από το χώρο
  4. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια
  5. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

Μπορείς να πραγματοποιήσετε την εγγραφή και διαδικτυακά, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr.  

Πώς γράφω το παιδί μου στο Ιδιωτικό νηπιαγωγείο

Η διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσεις, μπορεί να διαφέρουν για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Για αυτό, σου προτείνουμε να έρθεις σε επικοινωνία απευθείας με τη γραμματεία του νηπιαγωγείου που σε ενδιαφέρει και να ζητήσεις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς.
Ελπίζουμε να διώξαμε ένα από τα άγχη που σε κατακλύζουν ως γονέα και να μπορείς πλέον να αφιερώσεις το χρόνο σου στο μικρό σου, αντί για το διαδίκτυο ψάχνοντας απαντήσεις. Εσύ, θυμάσαι την πρώτη σου μέρα στο σχολείο; Είναι μια ευχάριστη ή δυσάρεστη ανάμνηση; Όπως και να νιώθεις στην ανάμνηση αυτή, να θυμάσαι πως όλα θα πάνε καλά, όσο είσαι δίπλα στο μικρό σου και το στηρίζεις.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή σταδιοδρομία!


 

Project Parenting

Project Parenting

Project Parenting

Διαβάστε περισσότερα

Xristika.gr, Δικαιολογητικά για νηπιαγωγείο – Έτσι γίνεται η εγγραφή

https://xristika.gr/dikeologitika-nipiagogio-engrafi/