Πίνακας περιεχομένων

Πώς γράφω το παιδί μου στο δημοτικό;

Πότε ήταν η πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο, πότε τελείωσε και ετοιμάζεστε για το δημοτικό, ούτε που το κατάλαβες πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός. Και τώρα ήρθε η ώρα το παιδί σου να πάει στο δημοτικό! Και τώρα; Στο δημοτικό μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή οι γονείς των παιδιών που έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στο νηπιαγωγείο. Γνωρίζεις, όμως, ποια είναι η διαδικασία εγγραφής;

Πώς γράφω το παιδί μου στο Δημόσιο δημοτικό

Ο διευθυντής του δημοτικού αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας αλλά και στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας, ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου και τα δικαιολογητικά εγγραφής των μαθητών σε αυτό. Με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου, οι μαθητές καταχωρούνται στο βιβλίο μητρώου και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool». Για την εγγραφή του παιδιού στο δημοτικό, θα χρειαστείς τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Πιστοποιητικό φοίτησης νηπιαγωγείου
  2. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ( ΔΕΚΟ, πχ. λογαριασμός ΔΕΗ)
  3. Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή
  4. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού, ώστε να αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα από το νόμο εμβόλια
  5. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει σε ποιο δημοτικό σχολείο πρέπει να γράψεις το παιδί σου, μπορείς να απευθυνθείς στα αρμόδια γραφεία του Δήμου σου, ώστε βάσει της διεύθυνσης κατοικίας σου, να σε ενημερώσουν σε ποιο σχολείο ανήκει.

Πώς γράφω το παιδί μου στο Ιδιωτικό δημοτικό

Η διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσεις, μπορεί να διαφέρουν για τα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία. Σου προτείνουμε να έρθεις σε επικοινωνία απευθείας με τη γραμματεία του σχολείου που σε ενδιαφέρει και να ζητήσεις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές μαθητών.

Εσύ έχεις αποφασίσει εάν θες να πάει σε δημόσιο ή ιδιωτικό δημοτικό σχολείο; Αν ναι, μοιράσου μαζί μας την επιλογή σου και τους λόγους για τους οποίους κατέληξες σε αυτή την απόφαση και βοήθησε κι άλλους γονείς να πάρουν αυτή την απόφαση!

Xristika.gr, Δικαιολογητικά για δημοτικό – Έτσι γίνεται η εγγραφή

https://xristika.gr/dikeologitika-dimotiko-engrafi/