Πίνακας περιεχομένων

Το τελευταίο διάστημα, τα μαγνητικά παιχνίδια κερδίζουν όλο και περισσότερους γονείς και παιδιά, και ο λόγος είναι πολύ απλός. Ενώ διαθέτουν όλα τα οφέλη των παραδοσιακών παιχνιδιών κατασκευών – όπως τα τουβλάκια κ.λπ. – είναι ακόμα πιο διασκεδαστικά και ενδιαφέρονται για τα παιδιά, καθώς “κολλάνε” μεταξύ τους και τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν ό,τι φανταστούν.

Τι είναι τα μαγνητικά παιχνίδια;

Τα μαγνητικά παιχνίδια είναι παιχνίδια κατασκευών που αντί για τα παραδοσιακά τουβλάκια περιλαμβάνουν μαγνήτες σε διάφορα σχέδια, σχήματα και χρώματα. Οι μαγνήτες προσαρμόζονται μεταξύ τους, επιτρέποντας στα παιδιά να δημιουργήσουν διάφορα πράγματα, όπως κτίρια, οχήματα, ζώα, γράμματα ή άλλα σχήματα, και να εκφράσουν τη φαντασία τους.

Γιατί να τα επιλέξεις;

Τα μαγνητικά παιχνίδια μπορούν να περιλαμβάνουν μαγνητικές πλάκες σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ή ακόμη και αντικείμενα που περιέχουν μαγνήτες για να επικολλούνται σε μαγνητικές επιφάνειες. Είναι συχνά σχεδιασμένα έτσι ώστε να ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, αλλά και την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως οι κατασκευαστικές ικανότητες, η αντίληψη του χώρου και η επίλυση προβλημάτων. 

Τα οφέλη και οι λειτουργίες τους είναι πολλές και μαζί θα εξερευνήσουμε κάποιες από αυτές.

Aνακάλυψε τον μαγικό κόσμο των μαγνητικών παιχνιδιών της Cosy Corner, αξιοποιώντας την έκπτωση 10% έως και τις 10/01/2024 με τον κωδικό PROJECTPARENTING10

Πάτα εδώ και αξιοποίησε την έκπτωση! 

Ενίσχυση της δημιουργικής σκέψης & της φαντασίας

Τα μαγνητικά παιχνίδια ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Μέσω του σχεδιασμού και της κατασκευής διαφόρων αντικειμένων ή σχημάτων, τα παιδιά αναπτύσσουν τη δυνατότητα να σκέφτονται δημιουργικά, να εξερευνούν νέες ιδέες και να εκφράζουν τη φαντασία τους.

Στα περισσότερα μαγνητικά παιχνίδια, οι πιθανοί συνδυασμοί είναι ανεξάντλητοι, ενθαρρύνοντας τόσο τη φαντασία όσο και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Μέσω της ενασχόλησής τους με τον σχεδιασμό και την κατασκευή διαφόρων αντικειμένων ή σχημάτων, αναπτύσσουν τη δυνατότητα να σκέφτονται δημιουργικά και να εκφράζουν τη φαντασία τους.

Ένα παράδειγμα είναι το παιχνίδι “Learn and Grow Μαγνήτες Ball Run“. Σε αυτό το παιχνίδι επέκτασης, τα παιδιά δημιουργούν με τα μαγνητικά πλακίδια μια εντελώς νέα διαδρομή κάθε φορά για την μπάλα, με στόχο να την περάσουν από τη μία μεριά στην άλλη.

Λεπτή κινητικότητα & κατασκευαστικές δεξιότητες

Το παιχνίδι με μαγνητικά παιχνίδια βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την λεπτή κινητικότητά τους, ενθαρρύνοντάς τα να δημιουργήσουν κάθε φορά καινούργιες κατασκευές. Η συναρμολόγηση των πλακιδίων τους βοηθά να μάθουν πώς να σχεδιάζουν και να δημιουργούν νέα πράγματα, χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα δάχτυλά τους.

Για παράδειγμα, στο παιχνίδι “Learn and Grow Τετράγωνοι Μαγνήτες“, κάθε πλακίδιο έχει ισχυρούς μαγνήτες που βοηθούν στην κατασκευή και επιτρέπουν στα μικρά παιδιά να εξασκούν συνεχώς μικρές και λεπτές κινήσεις χωρίς να απογοητεύονται.

Δυνατότητα επίλυσης Προβλημάτων

Τα μαγνητικά παιχνίδια είναι μια εξαιρετική ιδέα για να αναπτύξουν τα παιδιά ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Καθώς τα παιδιά προσπαθούν να δημιουργήσουν διάφορα σχήματα ή αντικείμενα με τους μαγνήτες, μαθαίνουν πώς να εντοπίζουν το “πρόβλημα” (ένα κομμάτι που δεν ταιριάζει, π.χ.), πώς να σκεφτούν για να το διορθώσουν, και τελικά πώς να το λύσουν.

Για παράδειγμα, στο παιχνίδι “Learn and Grow Γεωμετρικοί Μαγνήτες“, τα παιδιά καλούνται να κατασκευάσουν επίπεδα ή ακόμη και τρισδιάστατα αντικείμενα τοποθετώντας τους μαγνήτες στη σωστή κατεύθυνση.

Οποιοδήποτε παιχνίδι και να επιλέξεις για το παιδί σου φέτος τα Χριστούγεννα, θυμήσου πως τα δώρα που απολαμβάνουν περισσότερο τα παιδιά είναι αυτά που δίνονται με αγάπη. Τα δώρα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους γονείς είναι εκείνα που κρατούν απασχολημένα και χαρούμενα τα παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσφέροντας ποιότητα, διασκέδαση και αντοχή στο χρόνο.

Λίγα Λόγια για την Cosy Corner: 

Η ιδέα για τη δημιουργία της Cosy Corner προέκυψε το 2005, όταν οι ιδιοκτήτες επιθυμούσαν να δημιουργήσουν μια ζεστή φωλιά για τις νέες οικογένειες. Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που ονόμασαν την εταιρεία “Cosy Corner” (Ζεστή Γωνιά). Σε συνδυασμό με τις προσωπικές εμπειρίες τους ως γονείς, ήθελαν να προσφέρουν προϊόντα που αναζητούσαν και για τα δικά τους παιδιά. H Cosy Corner προσφέρει πρωτοποριακά και πρακτικά προϊόντα που θα βοηθήσουν τους νέους γονείς με τη φροντίδα των παιδιών τους γύρω από το φαγητό, το μπάνιο, τον ύπνο και τη βόλτα. Επίσης, διαθέτει εκπαιδευτικά παιχνίδια που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών!

Μαρίνα Αρπλιά

Μαρίνα Αρπλιά

Μαρίνα Αρπλιά, Project Parenting

Γεια σου! Είμαι η Μαρίνα Αρπλιά, η δημιουργός του Project Parenting 💛 Σπούδασα στο Παιδαγωγικό και παρακολούθησα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ευρώπη και την Αφρική,...

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Μαρίνα Αρπλιά, Project Parenting

Διαβάστε περισσότερα