Ποια είναι τα οφέλη του παιχνιδιού;

Ψάχνεις προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια για το παιδί σου; Ήξερες πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή παιχνιδιού για εκείνο; Το παιχνίδι δεν είναι απλώς ένας τρόπος διασκέδασης για τα παιδιά. Είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία, μια τέχνη, ένας τρόπος να μαθαίνουν να εξερευνούν τη ζωή. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι πιο πολλά μαθαίνεις για κάποιον παίζοντας μαζί του μισή ώρα παρά μιλώντας μαζί του για μια ημέρα.  

Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πραγματικά πάρα πολλά. Οι μελέτες αναφέρουν πως το παιχνίδι είναι φυσικό αγχολυτικό, βοηθά στην απελευθέρωση οξυτοκίνης ή αλλιώς ορμόνης της «αγάπης» και προσφέρει αποτοξίνωση από την καθημερινή ζωή. Επιπλέον, ενισχύει την ανάπτυξη ικανοτήτων, όπως η σκέψη και η δημιουργικότητα.  

Ειδικότερα, τα επιτραπέζια παιχνίδια προάγουν

 • την κριτική σκέψη
 • τη στρατηγική σκέψη
 • την αναλυτική σκέψη
 • την ικανότητα λήψης αποφάσεων 
 • την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων

Επιπλέον, συμβάλλουν 

 • στη διασκέδαση 
 • στην ψυχολογική ευεξία του ατόμου
 • στη δημιουργία σχέσεων σύνδεσης μεταξύ μελών της οικογένειας ή και φίλων

Ανακαλύψτε τον κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών!

Εξερευνήστε τις επιλογές: Μάθετε για τις διαφορετικές επιλογές επιτραπέζιων παιχνιδιών που μπορείτε να βρείτε στην αγορά και ενδιαφερθείτε για εκείνα που ενισχύουν και προωθούν τη διασκέδαση, την ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων και τη συναισθηματική σύνδεση.

Σε συνεργασία με την Ανέμη, μια εταιρία που φροντίζει όλη την οικογένεια φτιάχνοντας “διαφορετικά από τα συνηθισμένα” παιχνίδια, σας βρήκαμε τα καλύτερα 5+1 επιτραπέζια παιχνίδια για να απολαύσετε αμέτρητες στιγμές χαράς, διασκέδασης και ενότητας με την οικογένεια! 

Η Ανέμη σε φροντίζει προσφέροντάς σου 10% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα στο e-shop της, χωρίς ημερομηνία λήξης,

με τον κωδικό PP10

1. Επιτραπέζια με κάρτες

5+1 Προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια

Είναι η πιο συνηθισμένη κατηγορία επιτραπέζιων παιχνιδιών. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές, που μπορεί να ενισχύουν τη σκέψη, την παρα..τυρι..τικότητα, την ταχύτητα και τη μνήμη! Συνήθως, οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους ακολουθώντας ορισμένους κανόνες. Επομένως, τα παιχνίδια με κάρτες και κανόνες προωθούν την κοινωνικοποίηση και την υγιή ανταγωνιστικότητα και πειθαρχία!

Στην κατηγορία αυτή σας προτείνουμε το Djeco Επιτραπέζιο παρατηρητικότητας με κάρτες Kotakote! Παρατηρήστε προσεκτικά τις κάρτες σας και βρείτε τις κάρτες που πρέπει να συνδυάσετε για να ολοκληρώσετε την εικόνα! Όποιος παίκτης αποδειχθεί πιο γρήγορος και παρατηρητικός, θα στεφθεί νικητής. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι παρατήρησης και ταχύτητας με κάρτες, που αναπτύσσει τη συγκέντρωση των παιδιών με διασκεδαστικό τρόπο.

5+1 Προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια

2. Επιτραπέζια Σπαζοκεφαλιές

Τα επιτραπέζια αυτά ενισχύουν τη συγκέντρωση, το λογικό τρόπο σκέψης και την επίλυση προβλημάτων.

Στην κατηγορία αυτή σας έχουμε ένα φανταστικό επιτραπέζιο ταξιδιού Smartgames Επιτραπέζιο – σπαζοκεφαλιά IQ Stixx! Το παιχνίδι αυτό παίζεται solo ή συνεργατικά! Τοποθετήστε τα sticks στο ταμπλό κάθετα και στη συνέχεια τοποθετήστε τα υπόλοιπα sticks οριζόντια. Μπορείτε να τα διασταυρώσετε σωστά; Ένα παιχνίδι, 120 προκλήσεις.

5+1 Προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια

3. Μαγικά τρικ

Αυτά τα παιχνίδια προσφέρουν αστείρευτη διασκέδαση για τα παιδιά. Εξασκούν τη λεπτή κινητικότητά τους, ενισχύουν την κοινωνικοποίησή τους και την αυτοπεποίθησή τους και έτσι τα παιδιά νιώθουν ότι είναι σημαντικά και άξια παρατήρησης και σεβασμού.

Ανακαλύψτε τον κόσμο της μαγείας και των θαυμάτων μέσα από το παιχνίδι Djeco Σετ 20 μαγικά τρικ Ο ταλαντούχος μάγος! Κάθε κόλπο συνοδεύεται από τη δική του ιστορία και δημιουργεί έναν κόσμο θαυμάτων γύρω από τα παιδιά. Ένας πραγματικός μάγος προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα για τον τρόπο εκτέλεσης διαφόρων μαγικών! Απίστευτο; Κι όμως… μαγικό!

5+1 Προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια

4. Οικογενειακά παιχνίδια

Τα οικογενειακά παιχνίδια είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να παίξει όλη η οικογένεια. Θα ανταγωνιστείτε μεταξύ σας, θα πειραχτείτε, θα σκάσετε στα γέλια, θα νικήσετε και θα χάσετε. Όλα αυτά αποτελούν πολύτιμες εμπειρίες και θα δημιουργήσουν οικογενειακές αναμνήσεις για μια ολόκληρη ζωή! 

Το Smartgames Επιτραπέζιο παιχνίδι Η μάχη των δράκων Dragon Inferno προσκαλεί τους παίκτες να χτίσουν το μεγαλύτερο βασίλειο στην κοιλάδα του δράκου. Προσοχή! Οι δράκοι μπορούν να μετατρέψουν τα βασίλεια σε στάχτη! Αλλά αν κινηθείτε έξυπνα, μπορείτε να τους στρέψετε εναντίον του αντιπάλου σας. Ο παίκτης με το μεγαλύτερο βασίλειο στο τέλος του παιχνιδιού νικάει. Το συγκεκριμένο επιτραπέζιο διεγείρει τη συγκέντρωση, την ευέλικτη σκέψη, το στρατηγικό σχεδιασμό, την επίλυση προβλημάτων και τη χωρική αντίληψη. 

5+1 Προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια

5. Παιδικά επιτραπέζια

Τα παιδικά επιτραπέζια είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη διασκέδαση των παιδιών, αλλά φυσικά προτείνουμε να παίξει όλη η οικογένεια! Μέσα από τα παιδικά επιτραπέζια, το παιδί εξασκεί σωματικές και ψυχοσυναισθηματικές δεξιότητες, δοκιμάζει τα όριά του, αντιμετωπίζει ματαιώσεις, εκτονώνεται, αναπτύσσει τη φαντασία του, επικοινωνεί, σχετίζεται, συνεργάζεται, εντάσσεται σε ομάδες και σε πλαίσια με κανόνες.

Στην κατηγορία αυτή έχουμε ένα φανταστικό παιδικό επιτραπέζιο: το Djeco Επιτραπέζιο Tο Νησί του Πειρατή! Ο Έντουαρτ, ο τρομερός πειρατής, έχει κρύψει το θησαυρό του στο νησί “Κροκόδειλος”. Θα χρειαστείτε αρκετή τύχη και κουράγιο για να τον κυνηγήσετε! Ποιος πειρατής θα καταφέρει να βρει πρώτος το χαμένο θησαυρό; Είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τακτικής, που αναπτύσσει τις λογικές δεξιότητες των παιδιών και παράλληλα προσφέρει στα παιδιά ένα μέσο για να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά. 

5+1 Προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια

+1 Bonus πρόταση-δώρο για σένα!

Σας αφήσαμε το καλύτερο παιχνίδι για το τέλος! Έχουμε μια έξτρα επιλογή που πρόκειται να λατρέψουν τα παιδιά σας! Μιλάμε για τα Svoory Tales! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο Svoora Μαγνητικό Βιβλίο Δημιουργίας Παραμυθιών My SvooryTales ‘Σε ένα μακρινό βασίλειο’ ή το Svoora Μαγνητικό Βιβλίο Δημιουργίας Παραμυθιών My SvooryTales ‘Μέχρι το Διάστημα’ ή το Svoora Μαγνητικό Βιβλίο Δημιουργίας Παραμυθιών My SvooryTales ‘Μακρυά στη Θάλασσα’ και να ταξιδέψετε σε μαγευτικά μέρη!

Ένα πρωτότυπο και άκρως δημιουργικό παιχνίδι που ακολουθεί τη δομή ενός παραδοσιακού vintage βιβλίου. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται μαγνήτες που μπορούν να επιλεγούν τυχαία και να τοποθετηθούν στις σελίδες του βιβλίου. Με βάση τις εικόνες, ο αφηγητής δημιουργεί διάφορες ιστορίες, η καθεμία με τη δική της πλοκή! Με αυτόν τον τρόπο, καλλιεργείται η προσδοκία στους μικρούς ακροατές να αναμένουν να συμβεί κάτι το μαγικό, που δεν θα είναι ποτέ το ίδιο, μιας και οι δυνατότητες της ιστορίας είναι άπειρες!

Η Ανέμη σε φροντίζει προσφέροντάς σου 10% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα στο e-shop της, χωρίς ημερομηνία λήξης,

με τον κωδικό PP10

Ολοκληρώνοντας, η επιλογή του ιδανικού παιχνιδιού για το παιδί σας είναι μια διαδικασία που απαιτεί προσοχή, αλλά πάνω από όλα πολλή αγάπη και φροντίδα. Σας διαλέξαμε τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία αναπτύσσουν πληθώρα δεξιοτήτων και δημιουργούν στενότερες σχέσεις με τους υπόλοιπους παίκτες-μέλη της οικογένειας! Θυμηθείτε να περνά όλη η οικογένεια όμορφα! Σας ευχόμαστε καλό παιχνίδι!

Γράψτε μας στα σχόλια, ποιο τέλειο παιχνίδι θα επιλέγατε εσείς για να παίξει όλη η οικογένεια; 

~~
Λίγα λόγια την φιλοσοφία και την δραστηριότητα της Ανέμης

Η Ανέμη είναι μια εταιρεία εισαγωγής και κατασκευής παιχνιδιών! Επιλέγει προϊόντα τα οποία έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και ξεχωρίζουν όχι μόνο για την καλαισθησία τους αλλά και την ποιότητα και εκπαιδευτική τους αξία. Στόχος της είναι τα παιχνίδια της να οξύνουν την περιέργεια και την φαντασία του παιδιού και να το βοηθήσουν να ανακαλύψει τον εαυτό του και την προσωπικότητα του μέσα από το παιχνίδι.

Παράλληλα τα προϊόντα της επιλέγονται ύστερα από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο και είναι φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και προς το παιδί. Τα προϊόντα της απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, ενώ οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται είναι κορυφαίες στο είδος τους και διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους, την λειτουργικότητα τους και την ανθεκτικότητα τους στον χρόνο και κάποιες από αυτές είναι: Haba, Sigikid, Djeco, Pintoys, Radio Flyer, Ludi, Συλλογή Ανέμη, Zoggs, Nostalgic-Art, Eitech-Teifoc, Quut, Navir, Krooom, Mystery, Helvetiq, Flensted Mobiles, Kovap και πολλές άλλες.

Το όραμά της Ανέμης είναι κάθε γονιός να αντιμετωπίσει (να επιλέγει προσεκτικά) το παιχνίδι ως το καλύτερο μέσο εκπαίδευσης για το παιδί του και κάθε παιδί να εμπλουτίσει δυναμικά τις γνώσεις του με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, παίζοντας! 

Η φιλοσοφία της Ανέμης βασίζεται στις παρακάτω αρχές: 

 • Η προσφορά αγαθών, τα οποία εσωκλείουν συσσωρευμένη επιστημονική γνώση με στόχο την μετάδοση ιδεών, γνώσεων και μηνυμάτων.
 • Η ανάπτυξη της δημιουργικότητας
 • Η ενθάρρυνση της παιδικής φαντασίας. Η ενίσχυση της σχέσης γονέα – παιδιού
 • Ο σεβασμός στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών
 • Οι προδιαγραφές ασφαλείας σε κάθε προϊόν
 • Η χρήση μη επιβλαβών υλικών για το περιβάλλον
Project Parenting

Project Parenting

Project Parenting

Διαβάστε περισσότερα

 1. Βίκυ Βάββα, “Ο κόσμος του παιδιού μέσα από το παιχνίδι”, 2022, Project Parenting.
 2. Μαριάννα Αντωνακάκη, “Ξεκλείδωσε τα οφέλη του παιχνιδιού για το παιδί”, 2022 Project Parenting.