Πίνακας περιεχομένων

Μαθαίνουμε… Παίζοντας!

Τα παιχνίδια αποτελούν ένα απαραίτητο κομμάτι στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από αυτό ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους, αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αν τα παιχνίδια δε, είναι και παιχνίδια STEM τα οφέλη πολλαπλασιάζονται. Πάμε να δούμε λοιπόν 5 Παιχνίδια STEΜ για τα φετινά Χριστούγεννα.

5 Παιχνίδια STEΜ για τα φετινά Χριστούγεννα


Τι είναι τα παιχνίδια STEM;

Τα παιχνίδια STEM είναι παιχνίδια που επικεντρώνονται στις τέσσερις βασικές επιστημονικές και τεχνολογικές κατηγορίες: Επιστήμη (Science), Τεχνολογία (Technology), Μηχανική (Engineering) και Μαθηματικά (Mathematics) και σχεδιάζονται με σκοπό να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με αυτές τις κατηγορίες.

Τα παιχνίδια αυτά μπορεί να είναι από κατασκευές & πάζλ μέχρι παιχνίδια ρόλων και εκπαιδευτικά παιχνίδια και βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν έννοιες των επιστημονικών πεδίων αυτών παίζοντας. Μαθαίνουν πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας εφαρμόζοντας βασικες αρχές των μαθηματικών, του προγραμματισμού της μηχανικής ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.

Για τα φετινά Χριστούγεννα, σας προτείνουμε πέντε παιχνίδια STEM που συνδυάζουν την διασκέδαση με την εκπαίδευση, προσφέροντας στα παιδιά μια ευκαιρία να μάθουν και να διασκεδάσουν ταυτόχρονα.

5 Παιχνίδια STEΜ για τα φετινά Χριστούγεννα

Εκπαιδευτικό Παιχνίδι Σετ Kosmos Ηλιακό Σύστημα Stem

Ένα παιχνίδι για τα παιδιά που λατρεύουν τους πλανήτες και το διάστημα, αφού τους επιτρέπει να εξερευνήσουν το ηλιακό μας σύστημα και να μάθουν πως ταξιδεύουν οι πλανήτες πάνω στις τροχιές τους. Μας κέρδισε λόγω των χρωματικών λεπτομερειών κάθε πλανήτη.

Εκπαιδευτικό Παιχνίδι Σετ Slime Lab Kosmos

Ένα παιχνίδι που βοηθάει στην αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών ενώ ταυτόχρονα εξάπτει την περιέργεια και την φαντασία τους. Τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν στο εργαστήριό τους χλαπάτσες με διαφορετικά χρώματα, λάμψεις και σχήματα χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα που βρίσκονται στη συσκευασία. Μας κέρδισε λόγω των πολλών εναλλακτικών δυνατοτήτων που δίνει για δημιουργία. 

Εκπαιδευτικό Παιχνίδι Σετ Εργαστήριο Χημείας Stem Kosmos

Ένα παιχνίδι για παιδιά που η περιέργεια είναι η δεύτερη φύση τους και αγαπούν τις ανακαλύψεις. Μέσα από το ολόδικό τους εργαστήριο χημείας έχουν την δυνατότητα να κάνουν απλά πειράματα και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Μας κέρδισε η ομοιότητά του με ένα πραγματικό σταθμό πειραμάτων. 

Κατασκευή Smartivity Chain Reaction

Ένα παιχνίδι κατασκευών 3 σε 1, που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν έννοιες όπως η βαρύτητα, η δύναμη, η ελαστικότητα και η ορμή και θα τους διδάξει πως να φτιάξουν μόνοι τους μια αλυσιδωτή αντίδραση. Μας κέρδισε γιατί είναι ιδανική επιλογή για κοινό δώρο σε αδέρφια καθώς ενισχύει ταυτόχρονα την συνεργασία.

Εκπαιδευτικό Παιχνίδι Kosmos Κατασκευή Το Έξυπνο Ρομπότ Chipz Stem Kits

Για το τέλος αφήσαμε ένα παιχνίδι που θα λατρέψει κάθε παιδί, η επιτομή του STEM. Με αυτό το παιχνίδι το παιδί θα κατασκευάσει μόνο του ένα έξυπνο ρομπότ που περπατάει και το ακολουθεί με τους έξυπνους αισθητήρες. Μας κέρδισε γιατί είναι πραγματικά έξυπνο, και στρίβει προς άλλη κατεύθυνση όταν συναντήσει εμπόδιο. 

Τα παιχνίδια STEM είναι όχι μόνο μια εξαιρετική ευκαιρία για διασκέδαση αλλά και μια πολύτιμη ευκαιρία για τα παιδιά να εξερευνήσουν, να μάθουν και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους συνοδεύσουν σε όλη τους τη ζωή. Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν ας του δώσουμε αυτήν την ευκαιρία επιλέγοντας τα σαν δώρα για τα σημαντικά παιδιά της ζωής μας.

Το άρθρο έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Kybos.
H Kybos επιλέγει ποιοτικά προϊόντα με υπέροχο σχεδιασμό, ασφαλή για τα παιδιά που τα προκαλούν να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν την φαντασία τους και την παρατηρητικότητά τους. Κατασκευές, γρίφοι, δημιουργικά  παιχνίδια και σετ ζωγραφικής που θα τα παροτρύνουν να εξασκήσουν τις ικανότητες και την αντίληψη τους διασκεδάζοντας !

Μαρίνα Αρπλιά

Μαρίνα Αρπλιά

Μαρίνα Αρπλιά, Project Parenting

Γεια σου! Είμαι η Μαρίνα Αρπλιά, η δημιουργός του Project Parenting 💛 Σπούδασα στο Παιδαγωγικό και παρακολούθησα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ευρώπη και την Αφρική,...

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Μαρίνα Αρπλιά, Project Parenting

Διαβάστε περισσότερα