Περιγραφή

Το Πιπιλόδεντρο

Το παραμύθι αυτό δημιουργήθηκε μέσα από την όμορφη συνεργασία του Project Parenting με την MAMHellas! Η ΜΑΜ Hellas ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2012, ως θυγατρική εταιρία του αυστριακού οίκου κατασκευής βρεφικών προϊόντων BAMED AG.Η εταιρία εισάγει και διανέμει σε όλη την επικράτεια τα αυστριακά προϊόντα ΜΑΜ και τα γερμανικά προϊόντα Primamma. H εταιρία προσφέρει στους γονείς εξελιγμένα προϊόντα βρεφανάπτυξης, που χρειάζεται ένα μωρό κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του. Κύρια φροντίδα της αποτελεί η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που απευθύνονται στην πιο ευαίσθητη αλλά και τόσο αγαπημένη ηλικία.

Δημιουργήσαμε αυτό το Παραμύθι με στόχο να μιλήσουμε για ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους νέους γονείς, την πιπίλα, τα οφέλη της αλλά και τον ήπιο αποχωρισμό του παιδιού από αυτήν!

  • Ποια είναι η αντίδραση  του κάθε μωρού που δοκιμάζει την πιπίλα; 
  • Πόσο εύκολα την αποδέχεται και την βάζει πρόθυμα στην καθημερινότητά του; 
  • Ποια είναι η συμβολή των γονέων για το πιπίλισμα και τον ομαλό αποχωρισμό του από αυτήν; 

Θα χρειαστεί λίγη υπομονή, λίγη απλή συζήτηση αλλά και λίγη φαντασία για να πείσουμε ένα μωράκι να προχωρήσει παρακάτω χωρίς την πιπίλα του. Μέσα από αυτό το τρυφερό παραμύθι προσπαθήσαμε να σας μεταδώσουμε τις ιδέες μας σχετικά με την απενοχοποίηση της πιπίλας και την τρυφερότητα με την οποία χρειάζεται να στηρίξουμε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας για κάθε μετάβαση και κάθε ορόσημο.

Ας δούμε, λοιπόν, στο παραμυθάκι “Το πιπιλόδεντρο” πως τα κατάφερε η Μελίνα…

Γράφουν οι:

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

MindsetMaps™ Partner, Δημιουργός του NowLetsPlay®, Παιγνιοθεραπεύτρια, Υπ. Ερευνήτρια Ψυχολόγος

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πώς επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές με στόχο να μη σταματήσει όσο ζει...

Διαβάστε περισσότερα