Περιγραφή

Διάβασε τον mini οδηγό και μάθε ποιο είναι το μυστικό της ευτυχίας, της υγείας και της μακροζωίας !

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στο cnbc.com (ένα από τα 10 δημοφιλέστερα δημοσιογραφικά websites στην Αμερική) που αποκαλύπτει κάποια από τα ευρήματα της Έρευνας Ενήλικης Ανάπτυξης του Harvard (Harvard Study of Adult Development) σχετικά με το «μυστικό» της υγείας, της ευτυχίας και της μακροζωίας.

Παράλληλα η Δανάη Τριανταφύλλη, Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Γονέων, θα μοιραστεί μαζί σου τα αποτελέσματα της έρευνας και τι σημαίνουν αυτά, και παράλληλα θα μοιραστεί τον πίνακα που μπορείς εσύ να χρησιμοποιήσεις για να δεις σε ποιους τομείς της ζωής σου έχεις περισσότερη υποστήριξη και -άρα- ευτυχία.

Ένα μεγάλο “μάθημα” είναι ότι τα επίπεδα της ευτυχίας μας συνδέονται άμεσα με την ποιότητα της ζωής μας και με την υγεία μας και άρα πόσα χρόνια και με ποιον τρόπο θα ζήσουμε. 

Πώς έγινε η Έρευνα Ενήλικης Ανάπτυξης;

Το 1939, πριν από 84 χρόνια (!) δηλαδή, στο Harvard Medical School ξεκίνησαν μια διαχρονική έρευνα, προσπαθώντας να απαντήσουν την ερώτηση «τι μας κάνει ευτυχισμένους;»

Ξεκίνησαν με 724 συμμετέχοντες, όλοι άντρες, είτε φοιτητές του Harvard, είτε παιδιά από φτωχές περιοχές της Βοστώνης, 60 από τους οποίους ζουν ακόμα και συνεχίζουν να συμμετέχουν στην έρευνα!

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, η ερευνητική ομάδα έστελνε στους συμμετέχοντες ένα ερωτηματολόγιο κάθε 2 χρόνια μαζεύοντας διάφορες πληροφορίες για τη ζωή τους, εξέταζαν τους ιατρικούς τους φακέλους και τους έκαναν κάποια ιατρικές εξετάσεις κάθε 5 χρόνια, καθώς επίσης τους έπαιρναν δια ζώσης συνεντεύξεις σε διάφορες φάσεις ανά τα χρόνια, μπαίνοντας έτσι μέσα στα σπίτια τους και γνωρίζοντας τις οικογένειές τους.

Κατέβασε τον οδηγό, βρες τα ευρήματα και μάθε πώς μπορείς να βρεις κι εσύ αυτό το μυστικό!

Γράφουν οι:

Δανάη Τριανταφύλλη

Δανάη Τριανταφύλλη

Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Γονέων

Η Δανάη Τριανταφύλλη είναι Σύμβουλος Γονέων και Ψυχοθεραπεύτρια. Για αυτήν, ιδιαίτερη σημασία έχει να βρούμε πως συνδεόμαστε σε μια αποσυνδεμένη, πλέον, κοινωνία. Είτε μιλάμε για τη σχέση μας με τα παιδιά μας, είτε για τις σχέσεις μας με σημαντικά άλλα πρόσωπα στη ζωή μας, είτε για τη σχέση μας με τον εαυτό μας, με τους ρυθμούς που ζούμε αυτή η ερώτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Μέσω της σύνδεσης γινόμαστε ορατά και κατανοητά, μας εκτιμούν και εκτιμούμε κι εμείς τον εαυτό μας, νιώθουμε ασφαλείς, λαμβάνουμε αγάπη, γινόμαστε αποδεκτά και αποδεχόμαστε. Σχετιζόμαστε πραγματικά. Στόχος και επιθυμία της είναι να βοηθήσει γονείς (και μέσω αυτών τα παιδιά τους) να απολαύσουν αυτά που η σύνδεση και η υγιής επαφή έχει να μας προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα