Περιγραφή

Η μαθητική ιδιότητα αποτελεί το σημείο εκκίνησης για την πολυδιάστατη ανάπτυξη ενός παιδιού, προετοιμάζοντάς το για το μέλλον και τις προκλήσεις της ενήλικης ζωής. Πέρα από την απόκτηση γνώσεων, η μαθητική ιδιότητα αφορά στην ανάπτυξη ζωτικών δεξιοτήτων, όπως η αυτοοργάνωση, η υπευθυνότητα και η επίλυση προβλημάτων.

Στρες και αλλαγές.

Στο παζλ της ζωής, κάθε καινούργιο κομμάτι συμβολίζει μια νέα ευκαιρία για εξέλιξη. Κάθε νέα εμπειρία εισάγει πληροφορίες και ο εγκέφαλος μας δημιουργεί νέες συνάψεις, ανανεώνοντας τη ζωή μας με φρεσκάδα και δυναμισμό. Σε αυτήν τη συνεχή διαδικασία της αλλαγής και της προσαρμογής βρίσκεται η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ανακαλύπτουμε ότι η αλλαγή είναι η κινητήρια δύναμη που μας κρατάει ζωντανούς. Με κάθε νέο βήμα, είμαστε εφοδιασμένοι με την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να δημιουργήσουμε λύσεις. Κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουμε αντανακλά την ενδυνάμωση που έρχεται από την ομορφιά της προσωπικής ανάπτυξης.

Ενώ είναι αλήθεια ότι η αλλαγή μπορεί να αυξήσει το επίπεδο άγχους μας, αποκτάμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε και να ανταποκριθούμε σε αυτό.

Το δύσκολο έρχεται όταν τα επίπεδα στρες ξεφεύγουν και γίνεται μη ανεκτό, τοξικό.

Απόρροια αυτού μπορεί να είναι τα παιδιά να αρνούνται, να παραμελούν ή να λένε ψέματα για το διάβασμά τους. 

Οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν παιδιά στο να αρνούνται, να παραμελούν ή ακόμα και να λένε ψέματα σχετικά με το διάβασμά τους είναι ποικίλοι και αντικατοπτρίζουν συχνά εσωτερικές ανησυχίες και ανάγκες. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να οφείλεται στο φόβο της αποτυχίας ή την πίεση από το περιβάλλον. Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν αυτήν τη συμπεριφορά με στρατηγικές που θα ενισχύσουν τη θετική σχέση των παιδιών τους με το διάβασμα.

Η επίδραση της τεχνολογίας.

Η τεχνολογία ανοίγει νέους ορίζοντες στον κόσμο της παιδικής μάθησης, προσφέροντας διαδραστικές πλατφόρμες και περιεχόμενα που ενδυναμώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Στο ρόλο των καθοδηγητών βρίσκονται οι γονείς. Οι γονείς μπορούν να διδάξουν την ορθή χρήση της τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για την περιήγηση στον ψηφιακό κόσμο.

Γράφουν οι:

Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα
Έλενα Παπά

Έλενα Παπά

Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Παπά. Η Έλενα Παπά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο τη Κόρδοβα (University of Cordoba, Spain) κάνοντας έρευνα πάνω στα γνωστικά και εκπαιδευτικά οφέλη της Πολλαπλής Νοημοσύνης στα παιδιά. Από μικρή το όνειρό της ήταν μία πιο ισότιμη και ανοιχτή εκπαίδευση. Με όνειρο αυτήν την αλλαγή στην εκπαίδευση ,το 2016 δημιούργησε το The Key Creative School, το πρώτο Σχολείο Πολλαπλής Νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα
Σαββούλα Δημητριάδου

Σαββούλα Δημητριάδου

Ψυχολόγος- Σχολική Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σαββούλα Δημητριάδου Ψυχολόγο, Σχολική Ψυχολόγο και Messy play instructor. Έχει δημιουργήσει μαζί με την αδερφή της την ΠΑΙΧΝΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και όνειρό της είναι να μυήσει τα παιδιά και τους γονείς στον μαγικό κόσμο του messy play, του ελεύθερου – μη κατευθυντικού παιχνιδιού και να δημιουργήσει λειτουργικούς ενήλικες με εφόδια για όλη τους τη ζωή. Η ΠΑΙΧΝΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ στέκεται δίπλα σας και σας προσκαλεί να κάνετε μαζί της το μαγευτικό ταξίδι της γονεϊκότητας και να κατανοήσετε καλύτερα το παιδί σας και τις ανάγκες του. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας! #projectparentin

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

MindsetMaps™ Partner, Δημιουργός του NowLetsPlay®, Παιγνιοθεραπεύτρια, Υπ. Ερευνήτρια Ψυχολόγος

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πώς επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές με στόχο να μη σταματήσει όσο ζει...

Διαβάστε περισσότερα
Χαρά Κουκουράκη

Χαρά Κουκουράκη

Παιγνιοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος, Ψυχολόγος

Η Χαρά Κουκουράκη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός – Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού Συμβουλευτική και Εκπαίδευση Γονέων/ Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος & Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια. Όνειρό της είναι να μεγαλώνουν παιδιά υγιή, συναισθηματικά και ψυχικά, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με ενσυναίσθηση, που χαμογελούν, και απολαμβάνουν τη ζωή. Οι Ενήλικες να απολαμβάνουν τον Γονεϊκό τους Ρόλο και κάθε μοναδική εμπειρία που αυτός τους προσφέρει. Να συνταξιδεύουν και να εξελίσσονται μέσα από τα παιδιά τους. Ένας κόσμος, που το βάρος της ταμπέλας του Τέλειου Γονέα και Ανθρώπου δε θα υπάρχει, παρά μόνο Αρκετά Καλοί Γονείς να μεγαλώνουν υπέροχα, ευσυνείδητα, με αυτοπεποίθηση παιδιά και αρκετά καλοί Άνθρωποι να πιστεύουν στο νόημα της ύπαρξής τους και στην προσωπική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα
Εύη Σταθάτου

Εύη Σταθάτου

Πιστοποιημένη Parent Coach

Η Εύη Σταθάτου είναι Πιστοποιημένη Parent Coach. Έχει ιδρύσει το myTwinsGr, έχει απασχοληθεί πολλά χρόνια στον τομέα του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας και τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τους γονείς ως Πιστοποιημένη Parent Coach. Το όνειρό της είναι να υποστηρίξει όσους περισσότερους γονείς μπορεί στο ταξίδι της γονεικότητας και να τους βοηθήσει να επικοινωνήσουν και να συνδεθούν πραγματικά με τα παιδιά τους

Διαβάστε περισσότερα