Περιγραφή

Μαζί με κάθε παιδί, γεννιέται κι ένας γονιός. Δηλαδή, μαζί ξεκινάμε να δημιουργούμε αναμνήσεις. Και μαζί με κάθε πρώτη εμπειρία του παιδιού έχουμε κι εμείς την πρώτη μας εμπειρία μαζί του.

Πολλές φορές νομίζουμε ότι ο μπαμπάς δεν έχει τόσο δυνατές στιγμές. Κι όμως αν του δώσουμε την ευκαιρία να τις εκφράσει, να τις σκεφτεί, να ανοίξει την καρδιά του… θα δούμε ότι έχει και μάλιστα έχει πολλές. Γι’ αυτό, αυτό το 1/3 του δώρου για τον Πατέρα είναι το ημερολόγιο του μπαμπά.

Το ημερολόγιο ενός ενεργού πατέρα

Μην ανησυχείς δεν θα χρειαστεί να γράψει «Αγαπημένο μου ημερολόγιο…» αλλά θα γράψει τις πιο δυνατές στιγμές τις πατρότητας.

Τις πιο συγκινητικές.

Τις πιο απαιτητικές!

Τις πιο χαρούμενες.

Δυνατές αναμνήσεις για όλους

Πόσο σημαντικές είναι για τον δεσμό μας, για την ενέργειά μας μέσα στην οικογένεια. Πόσες φορές ακόμα και τις δύσκολες μέρες θέλουμε να ανατρέξουμε στο καταφύγιο των αναμνήσεών μας για να πάρουμε δύναμη, για να θυμηθούμε τι είναι αυτό που μας δένει, που μας ενώνει.

Και πού ξέρεις… μπορεί να ανακαλύψεις κι εσύ συναισθήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια και αγνοούσες μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Φαντάσου και σε λίγα χρόνια να τα διαβάζει το παιδί, πόσο συγκινητικό θα είναι για το ίδιο. Δημιουργούμε αναμνήσεις. Αυτές είναι τα πιο δυνατά δώρα. Θυμόμαστε την παρουσία. Τις στιγμές. Τις αγκαλιές. Τα χαμόγελα. Τα δάκρυα.

Το ημερολόγιο του μπαμπά και κάθε μπαμπά

Ακόμα και αν κάποια ζευγάρια δεν είναι πια μαζί, εξακολουθούν να είναι γονείς. Και είναι σημαντικό για το παιδί να έχει την παρουσία και των 2!

Είναι σημαντικό και για το παιδί να γνωρίζει ότι και οι δύο του γονείς είναι εκεί, ήταν εκεί από την αρχή.

Ένα δώρο που μένει αναλλοίωτο μέσα στον χρόνο

Η αξία του δεν πέφτει με τα χρόνια, ίσα ίσα δυναμώνει. Όταν το παιδί ανεβαίνει βαθμίδες στο σχολείο, στην εφηβεία όταν αρχίζει τις επαναστάσεις του, στη σχολή που μπορεί να φύγει από το σπίτι, όταν εργάζεται ή ακόμα και όταν κάνει τη δική του οικογένεια.

Ακόμα θυμάσαι τη γέννα, τα πρώτα του βήματα, το πρώτο σας παιχνίδι. Και ο μπαμπάς θα θυμάται όλα αυτά και θα έχει τις εικόνες συνοδευόμενες με τις αναμνήσεις. Αυτό το δώρο είναι για τον μπαμπά!

Πρακτικά tips για το Ημερολόγιο του μπαμπά

  1. Κατέβασε το αρχείο
  2. Βάλε το μαζί με τα άλλα κομμάτια του δώρου
  3. Πες του να πάρει τον χρόνο του και να το συμπληρώσει μέσα στη δική του ησυχία
  4. Αν θέλει μπορεί να το μοιραστεί μαζί σου ή να το κρατήσει για τον εαυτό του
  5. Μπορεί να το δείξει στο παιδί και να του πει «Να εδώ… είναι η πρώτη μου ανάμνηση από εσένα».
  6. Διάβασε τις οδηγίες και για τα άλλα δώρα για μια ολιστική εμπειρία δώρου

Γράφουν οι:

Μαρίνα Αρπλιά

Μαρίνα Αρπλιά

Μαρίνα Αρπλιά

Γεια σου! Είμαι η Μαρίνα Αρπλιά, η δημιουργός του Project Parenting 💛 Σπούδασα στο Παιδαγωγικό και παρακολούθησα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ευρώπη και την Αφρική,...

Διαβάστε περισσότερα