Περιγραφή

Και να λοιπόν που ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και να καλωσορίσουμε το Σεπτέμβριο και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά!

Σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί υποδέχονται τα παιδιά σε λίγες μέρες. Και οι γονείς με τη σειρά τους υποδέχονται το άγχος για τη διασφάλιση της υγείας και της ευεξίας των παιδιών τους στο σχολικό περιβάλλον. Άγχος λογικό και αναμενόμενο. 

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει, και οι γονείς αναρωτιούνται «Τι θα τρώει το παιδί στο σχολείο;».

Η διατροφή του παιδιού παίζει βασικό ρόλο στη σωματική και ψυχική ανάπτυξή του και επηρεάζει την υγεία του με ποικίλους τρόπους.

Το παιδί έχει συγκεκριμένες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει συχνά γεύματα, τα οποία δεν παρέχουν κενές θερμίδες, αλλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Το παιδί χρειάζεται να καταναλώνει υγιεινά σνακ μεταξύ των κυρίως γευμάτων για να έχει ενέργεια. Ένα θρεπτικό σχολικό σνακ βοηθά το παιδί να ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις του σχολείου. 

Νόστιμες και υγιεινές προτάσεις για σνακ. 

Τα μικρά μας ετοιμάζονται για το σχολείο και εμείς ψάχνουμε εύκολες ιδέες ώστε να τους δώσουμε ένα θρεπτικό σνακ να έχουν για απεριόριστη ενέργεια!

Τα ενδιάμεσα γεύματα που παίρνει μαζί του το παιδί στο σχολείο παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση υγιεινού διατροφικού προτύπου. Δεδομένης και της πολύωρης παρουσίας του παιδιού στο σχολείο, το σνακ πρέπει να παρέχει ενέργεια για τις σωματικές και πνευματικές του δραστηριότητες και να είναι πλούσιο σε ωφέλιμα στοιχεία.

Σνακ από το κυλικείο.

Το σχολικό σνακ είναι πολύ σημαντικό για τη σχολική ζωή του παιδιού. Ιδανικότερο είναι το σπιτικό κολατσιό, όμως και στο κυλικείο μπορεί να βρει καλές επιλογές. Οι γονείς είναι αυτοί που θα ενδυναμώσουν το παιδί να κάνει καλές επιλογές σνακ από το κυλικείο κι εμείς σου προτείνουμε τρόπους να το εφαρμόσεις!

Και τι γίνεται με το θηλασμό;

Η έναρξη του παιδικού σταθμού είναι μία περίοδος που προκαλεί στρες στους γονείς. Για το βρέφος ή το νήπιο που ακόμη (ορθώς) θηλάζει, ένα ακόμη άγχος προστίθεται σε σχέση με το αν ο θηλασμός θα προσθέσει δυσκολία στην προσαρμογή του παιδιού, αλλά και το αν θα είναι εφικτή η συνέχιση του θηλασμού.

Γράφουν οι:

Μαρία Καλαμπόγια – Πολυχρόνη

Μαρία Καλαμπόγια – Πολυχρόνη

Παιδίατρος

Η Μαρία Καλαμπόγια - Πολυχρόνη είναι ιδιώτης Παιδίατρος στην περιοχή του Νεόυ Κόσμου. Γεμάτη όρεξη και αφοσίωση στη φροντίδα των μικρών ανθρώπων, φιλοδοξεί να αποτελέσει συνοδοιπόρο της οικογένειας από τη γέννηση του παιδιού μέχρι και την εφηβεία, προσφέροντας γνώση και καθοδήγηση και παραμένοντας διαρκώς ενήμερη για τις νέες εξελίξεις στην επιστήμη της.

Διαβάστε περισσότερα
Ολυμπία Βλασερού

Ολυμπία Βλασερού

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Η Ολυμπία Βλασερού έχει πτυχίο Διατροφής- Διαιτολογίας, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Εμμανουήλ

Σοφία Εμμανουήλ

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Σοφία Εμμανουήλ είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος. Έχει ιδρύσει το διαιτολογικό γραφείο Nourish Yourself και την διαδικτυακή πλατφόρμα Nourish Yourself As A Mother. Σκοπός της είναι να βοηθήσει διατροφικά έγκυες, μανούλες που θηλάζουν βρέφη με αλλεργίες, καθώς και γονείς που τώρα ξεκινούν το ταξίδι τους στις στερεές τροφές με τα βρέφη τους, να τρέφονται σωστά, απλά, ολοκληρωμένα και θρεπτικά.

Διαβάστε περισσότερα
Ιωάννα Αγγουράκη

Ιωάννα Αγγουράκη

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος MSc

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Ιωάννα Αγγουράκη, Διαιτολόγο Διατροφολόγο MSc. Έχει ιδρύσει το Mommy and Me - Early Nutrition Center και το όνειρό της είναι να βοηθήσει νέους αλλά και πιο έμπειρους γονείς να σιτίσουν τα παιδιά τους με αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν τα διατροφικά εμπόδια και προβληματισμούς της βρεφικής και προσχολικής ηλικίας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα