Περιγραφή

Είμαι η Έλλη Καστρίκα, μαία και one to one care specialist. Ο λόγος που θέλησα να μοιραστώ μαζί σας πληροφορίες σχετικά με το VBAC με τίτλο “Θέλω να γεννήσω με VBAC: Πώς θα το καταφέρω;” στο συγκεκριμένο e-book είναι γιατί θέλω να σε ενδυναμώσω και να σου προσφέρω σωστή πληροφόρηση για αυτό το θέμα.

“Γιατί χρειάζομαι ενδυνάμωση;”

Τα ζευγάρια που επιθυμούν φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική συχνά αισθάνονται μπερδεμένα, μόνα και φοβισμένα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω να ενισχυθούν τα στοιχεία προκειμένου να αλλάξει η συμβατική κουλτούρα καθώς και οι πολιτικές των νοσοκομείων που περιορίζουν την πρόσβαση σε ένα επιτυχημένο VBAC τοκετό.

“Πώς θα μάθω πώς να καταφέρω να γεννήσω με VBAC;”

Κάθε ζευγάρι θα μπορούσε να επιλέξει να γεννήσει το μωρό του με έναν κολπικό τοκετό μετά από καισαρική τομή και αυτό που θα πρέπει να σε ενθαρρύνει είναι ότι το 90% των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε καισαρική τομή είναι υποψήφιες για VBAC.

Στις περισσότερες μελέτες βλέπουμε ότι περισσότερο από το 80%, δηλαδή περίπου 3 στις 5 γυναίκες, που έχουν προηγουμένως υποβληθεί σε καισαρική τομή μπορούν να γεννήσουν επιτυχώς με φυσιολογικό τοκετό.

“Είναι ασφαλές να γεννήσω με VBAC;”

Το VBAC είναι μια ασφαλής επιλογή για τα περισσότερα ζευγάρια. Συνδέεται γενικά με λιγότερες επιπλοκές, ταχύτερη ανάρρωση και καλύτερη εμπειρία τοκετού.

Θέλω να γεννήσω με VBAC: Πώς θα το καταφέρω

Τι θα βρεις μέσα σε αυτό το e-book:

  1. Τι είναι το VBAC
  2. Υπό ποιες προϋποθέσεις είναι ασφαλές το VBAC
  3. Διαφορές με την καισαρική
  4. Οφέλη του VBAC στη μητέρα και το μωρό
  5. Τι χρειάζεται να καταφέρεις να γεννήσεις με VBAC
  6. Ένα γράμμα με την ιστορία μιας μητέρας

Διάβασε το e-book και μάθε όλα όσα θέλεις για τον VBAC τοκετό, αλλά και όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεσαι για να τον καταφέρεις και όλα όσα χρειάζεσαι για να νιώσεις σιγουριά.

Γράφουν οι:

Έλλη Καστρίκα

Έλλη Καστρίκα

Μαία, Οne to one care specialist

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την μαία Έλλη Καστρίκα. Από το 2014 εφαρμόζει το μοντέλο φροντίδας one to one care στην αίθουσα τοκετού, με κύριο γνώμονα την ολιστική προσέγγιση στον τοκετό. Eίναι εξωτερική συνεργάτης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η Έλλη, έχει μια ενεργή παρουσία στο χώρο της μαιευτικής έχοντας συμμετοχή σε συνέδρια και σεμινάρια για θέματα θηλασμού, προετοιμασίας της γονεικότητας. Είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας για βρεφικό μασάζ. Η ίδια έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Βιολογία της Αναπαραγωγής. Παράλληλα έχει κοινωνική δράση αφού είναι εθελοντής στον οργανισμό HOPEGENESIS Την συναντάμε να ξεκινά ένα καινούργιο κύκλο σπουδών σαν Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Στόχος να προωθήσει μοντέλα μαιευτικής φροντίδας με ολιστική προσέγγιση προς τους μελλοντικούς γονείς.

Διαβάστε περισσότερα