Περιγραφή

Τα κατάφερες, κι εσύ και το παιδί! Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της και μπήκαμε στη νέα χρονιά! Και τι χρονιά, ε! Σκέψεις, απολογισμοί, τι έκανες, τι όχι, τι πήγε καλά, τι μπορεί να πάει καλύτερα και τώρα έρχεσαι να καταγράψεις τους στόχους της νέας χρονιάς. Και αναρωτιέσαι… “Πώς βάζουμε νέους και έξυπνους στόχους;”

Να ξαναδώσεις όλες τις υποσχέσεις που έδωσες στον εαυτό σου και τις προηγούμενες χρονιές;

  • Θα χάσεις βάρος
  • Θα αλλάξεις δουλειά
  • Θα σταματήσεις το κάπνισμα
  • Θα αποταμιεύσεις
  • Θα βάλεις όρια
  • Θα αποκτήσεις χόμπι και… μετά; 

Και με το παιδί; Πώς θα βάλουμε νέους και έξυπνους στόχους;

Πώς βάζει ένα παιδί στόχους; Με ποιες τεχνικές; Πώς μπορούμε εμείς να το στηρίξουμε; Τα παιδιά παραδειγματίζονται απο τους ενήλικες. Οι τάσεις τους ενθαρρύνονται ή ματαιώνονται από αυτούς. 

Για να καταλάβουν τη σημασία της στοχοθέτησης με συγκεκριμένο και οργανωμένο τρόπο χρειάζεται να καθοδηγηθούν από τους “μεγάλους”. Είναι βασικό οι γονείς να χτίσουν την αυτοπεποίθηση και την αυταξία των παιδιών, στηρίζοντάς τα να πετύχουν όσα θέλουν, αρκεί να το κάνουν με επιμονή, πίστη και βεβαιότητα. Ταυτόχρονα, έτσι τα παιδιά θα κατανοήσουν πώς λειτουργεί το μυαλό και πώς μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τους φόβους που τα κρατούν πίσω. 

Μπορείς να σκεφτείς και να οραματιστείς νέους και έξυπνους στόχους;

Εάν μπορείς, τότε μπορείς και να το καταφέρεις. Οι τεχνικές διαφέρουν, ο καθένας μπορεί να το κάνει με τον τρόπο που τον εξυπηρετεί – ή εξυπηρετεί το παιδί – ώστε να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. 

Ένα βήμα τη φορά!

Μάθε από τους ειδικούς

Η Έλλη Παπαδοπούλου | BSc Psychology, MBA, NLP Global Trainer & Coach, nlpgreece®, Δημιουργός του In Vivo® Fertility, η Μαρία Λιάτη | Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια, η Χριστίνα – Ιωάννα Κόλμπου | Ψυχολόγος – Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια και ο Γιάννης Αθανασόπουλος | Mindset & Intention Trainer, nlpgreece® Senior Trainer, περιγράφουν διαφορετικούς τρόπους για να μπορέσεις, τόσο εσύ όσο και το παιδί σου, να θέσετε νέους στόχους και να τους πετύχετε!

Πώς θα μάθουμε να βάζουμε νέους έξυπνους στόχους;

Από την απενοχοποίηση του εαυτού και του “καλού – κακού παιδιού” που κουβαλάμε και οι ενήλικες μέχρι τεχνικές που θα σε βοηθήσουν πρακτικά στο χαρτί, δηλαδή στην καταγραφή των στόχων, έχεις μπροστά σου τα εργαλεία για να πετύχεις όλα αυτά που θέλεις. Και το πιο σημαντικό… να στηρίξεις το παιδί σου να μάθει από τώρα να θέτει στόχους που μπορεί να πετύχει!

Συμμετέχει και η Χριστίνα – Ιωάννα Κόλμπου, Ψυχολόγος – Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια, 6955289788, ccolbu@therapist.net

Γράφουν οι:

Έλλη Παπαδοπούλου

Έλλη Παπαδοπούλου

Σύμβουλος Γονιμότητας & Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Ψυχολόγος

H Ελλη Παπαδοπούλου, είναι Ψυχολόγος (BSc), με μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ & πιστοποιημένη NLP Global Trainer & Coach, Μeta-Trauma & PTSD Trainer & Consultant. Ιδιαίτερη εξειδίκευση και πάθος της η Γονιμότητα, η Υπογονιμότητα και η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Είναι δημιουργός & ιδρύτρια της HeartFert®, με αποστολή την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών στο ταξίδι της Γονιμότητας, της Υπογονιμότητας ή άλλων προκλήσεων υγείας, και πέραν αυτών. Tί επιθυμεί να είναι για σένα? Ενημερωμένη και γεμάτη περιέργεια συνταξιδιώτης σου, πάντα με εσένα οδηγό. H Γονιμότητα είναι τρόπος σκέψης και ύπαρξης και το Γόνιμο Mindset εφόδιο ζωής!

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα
Γιάννης Αθανασόπουλος

Γιάννης Αθανασόπουλος

Mindset & Intention Trainer, nlpgreece® Senior Trainer

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος, από Μηχανολόγος Ναυπηγός και από το βάθρο του Corporate μεταπήδησε στην συμβουλευτική και εκπαίδευση των ανθρώπων. «Ιδανικά θα ήθελα έναν κόσμο που να αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Πάντα να προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο σήμερα» μας λέει. Είναι μεγάλη μας χαρά που τον έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του μαζί μας! Στον ελεύθερό τoυ χρόνο βοηθάει στο animation φεστιβάλ Animasyros ως υπεύθυνος εθελοντών.

Διαβάστε περισσότερα