Περιγραφή

Η χρήση οθονών από παιδιά και εφήβους παίζει κυρίαρχο ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία. Από τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ έως τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις, οι νέοι αλληλεπιδρούν με οθόνες σε καθημερινή βάση. Αυτή η ανάπτυξη έχει δημιουργήσει νέα ερωτήματα και προκλήσεις για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες υγείας.

Είναι κακή η χρήση οθονών;

Η χρήση των οθονών παρέχει στα παιδιά και τους εφήβους πρόσβαση σε πληροφορίες, εκπαιδευτικό υλικό και ψυχαγωγία με μια παταγώδη ευκολία. Ωστόσο, αυτή η ευκολία συχνά συνοδεύεται από προκλήσεις και κινδύνους.

Πώς μπορώ να βάλω όρια στο παιδί μου;

Η θέσπιση ορίων στη χρήση των οθονών είναι σημαντική πτυχή της γονικής διαχείρισης. Η ανάπτυξη ενός ισορροπημένου περιβάλλοντος βασίζεται στην επικοινωνία, την καθοδήγηση και τη συνεργασία με τα παιδιά.

Σε αυτό το e-book θα μάθεις…

  • Για τα όρια και τις οθόνες.
  • Πώς επηρεάζει η οθόνη τη διατροφή του παιδιού;
  • Πώς να αφαιρέσεις την οθόνη από τα γεύματα;
  • Πώς να εξηγήσεις στον 3ο φροντιστή πως δεν θέλεις να απασχολεί το παιδί με τάμπλετ και κινητό;
  • Πώς μπορείς να κλείσεις τις οθόνες χωρίς κλάματα;
  • Για τη αξία του ελεύθερου χρόνου για το παιδί και τρόποι για να τον αξιοποιήσει εποικοδομητικά.

Λίγα λόγια για την “Maped”

Η εταιρεία Maped ιδρύθηκε το 1947! Είναι μία γαλλική επιχείρηση, παγκόσμιος ηγέτης στα σχολική είδη! Σκοπός της είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά στη μάθηση με προϊόντα καινοτόμα!

Για να μάθετε περισσότερα για την φιλοσοφία της και πως ενισχύει την φαντασία των παιδιών μέσα από καινοτόμα προϊόντα, επισκεφθείτε το site της!

Γράφουν οι:

Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Κανέλλου

Σοφία Κανέλλου

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc

Η Σοφία Κανέλλου είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc. Πραγματοποιεί το όνειρό της απενοχοποιώντας τους γονείς από την ευθύνη του καθημερινού ΤΕΛΕΙΟΥ φαγητού. Σκοπός της είναι ολοένα και περισσότεροι μικροί και μεγάλοι άνθρωποι να τρέφονται απλά, θρεπτικά, οικολογικά, με σεβασμό στη φύση, τον πλανήτη και τα ζώα.

Διαβάστε περισσότερα
Ιωάννα Αγγουράκη

Ιωάννα Αγγουράκη

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος MSc

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Ιωάννα Αγγουράκη, Διαιτολόγο Διατροφολόγο MSc. Έχει ιδρύσει το Mommy and Me - Early Nutrition Center και το όνειρό της είναι να βοηθήσει νέους αλλά και πιο έμπειρους γονείς να σιτίσουν τα παιδιά τους με αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν τα διατροφικά εμπόδια και προβληματισμούς της βρεφικής και προσχολικής ηλικίας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Χαρά Κουκουράκη

Χαρά Κουκουράκη

Παιγνιοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος, Ψυχολόγος

Η Χαρά Κουκουράκη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός – Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού Συμβουλευτική και Εκπαίδευση Γονέων/ Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος & Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια. Όνειρό της είναι να μεγαλώνουν παιδιά υγιή, συναισθηματικά και ψυχικά, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με ενσυναίσθηση, που χαμογελούν, και απολαμβάνουν τη ζωή. Οι Ενήλικες να απολαμβάνουν τον Γονεϊκό τους Ρόλο και κάθε μοναδική εμπειρία που αυτός τους προσφέρει. Να συνταξιδεύουν και να εξελίσσονται μέσα από τα παιδιά τους. Ένας κόσμος, που το βάρος της ταμπέλας του Τέλειου Γονέα και Ανθρώπου δε θα υπάρχει, παρά μόνο Αρκετά Καλοί Γονείς να μεγαλώνουν υπέροχα, ευσυνείδητα, με αυτοπεποίθηση παιδιά και αρκετά καλοί Άνθρωποι να πιστεύουν στο νόημα της ύπαρξής τους και στην προσωπική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα