Περιγραφή

Ποιες είναι οι οικογένειες του σήμερα; Μπορεί να αισθάνεσαι ότι η δική σου οικογένεια διαφέρει, ότι επειδή δεν είναι η τυπική, δεν θεωρείται οικογένεια. Στην πραγματικότητα οικογένεια σημαίνει αγάπη. Είτε λοιπόν έχεις παιδιά είτε όχι είτε τα μεγαλώνουν άλλοι για εσένα είτε έχεις σύντροφο είτε όχι, διάβασε το ebook και γράψε μας αν βρήκες τη δική σου οικογένεια ή τι σημαίνει οικογένεια για εσένα.

Οικογένεια:

Η οικογένεια ξεκινάει με ένα μεγάλο «ο», ένα κύκλο! Αυτό είναι οικογένεια, ένας κύκλος με αγαπημένους ανθρώπους, η βάση μας, εκεί που θέλουμε να είμαστε ο ένας για τον άλλον, η σύνδεση μεταξύ μας.

Στο κέντρο του κύκλου ένα καζάνι μαγικό με συναισθήματα ομορφαίνει τη ζωή μας και χωράει όλα τα συναισθήματα με ασφάλεια και αποδοχή. Σε αυτό τον κύκλο ο ένας δίνει το χέρι του στον άλλον να χορέψουμε το χορό της ζωής, ο ρυθμός της ζωής είναι απρόβλεπτος αλλά τα χέρια κρατιούνται γερά και αυτό γεννά αγάπη ξανά και ξανά χωρίς τελειωμό και δίχως όρια!

Η οικογένεια από μόνη της είναι μια αγκαλιά και μέσα της μοιραζόμαστε χιλιάδες αγκαλιές. Αγκαλιές που θρέφουν το σώμα και την ψυχή και μπορούν να μεγαλώνουν ανθρώπους και μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και να μοιράζονται τη χαρά, είναι τόσο χορταστικές! Η οικογένεια και η αγκαλιά της δεν κοιτούν χρώμα, φύλο και βιολογία, μοιράζονται αγάπη, αποδοχή, συγχώρεση, συμπόνια, φροντίδα, ενσυναίσθηση, και πολλές άλλες υπέροχες ποιότητες που ανοίγουν την καρδιά μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε ζωντανοί! Μπορεί όλες οι μέρες να μην είναι ρόδινες αλλά μπορώ να συνεχίζω να βλέπω το θαύμα στα μάτια σου και αυτό που δίνει κουράγιο να συνεχίζω. Οραματίσου την οικογένεια που θες να ανήκεις και απλά πάρε χρώματα και φτιάξε την σαν ουράνιο τόξο!

Οικογένειες του σήμερα

Περιεχόμενα του ebook:

  • Απλώνω το χέρι μου – Ένα ποίημα εμπνευσμένο από την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας
  • Ποιος σου Έμαθε να Αγαπάς; – Καλλιεργώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη σε όλες τις οικογενειακές σχέσεις.
  • Διευρυμένη οικογένεια: Πώς να φροντίζουν οι παππούδες τα παιδιά
  • Πολύτεκνη οικογένεια: “Μια μέρα βρεθήκαμε και οι 4 μαζί”
  • Οικογένεια με Δίδυμα!
  • Γονείς μετά την αποβολή
  • Γιαγιάδες και παππούδες εν δράσει
  • Διαζευγμένη οικογένεια: Από κοινού ανατροφή των παιδιών
  • Όταν ένα παιδί χάνεται
  • Είναι οι χωρισμένοι οικογένεια;

Στη συγγραφή του ebook συμμετέχει η Κωνσταντίνα Φρατζεσκάκη
Τηλέφωνο: 6947079314
Email: k.frantzeska@gmail.com
Ιστοσελίδα: https://alittlesprout.gr/

Γράφουν οι:

Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα
Πετρούλα Δημητροπούλου

Πετρούλα Δημητροπούλου

Παιδαγωγός, Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Δημητροπούλου Πετρούλα. Είναι Ψυχολόγος (Bsc) και Παιδαγωγός (Bsc) και ασχολείται με παιδιά και ενήλικες. Από το 2013 έχει το δικό της κέντρο ειδικών θεραπειών στο Πόρτο Ράφτη, όπου παρέχει τις υπηρεσίες της στους ενήλικες και τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα έχει την εποπτεία όλης της θεραπευτικής ομάδας. Αγαπά πολύ τη δουλειά της και γι αυτό ψάχνει συνεχώς καινούριες μεθόδους και προγράμματα που θα την φέρουν πιο κοντά στο όραμά της: να δημιουργήσουμε έναν κόσμο με περισσότερη ενσυναίσθηση.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Στραγαλινού

Μαρία Στραγαλινού

Βοηθός μητρότητας περιγεννητικού πένθους, Εκπαιδεύτρια πένθους

Η ομάδα με τους επαγγελματίες μεγαλώνει ακόμα περισσότερο! Χαιρόμαστε πολύ που θα έχουμε μαζί μας τη Μαρία Στραγαλινού, Βοηθό μητρότητας περιγεννητικού πένθους.

Διαβάστε περισσότερα
Μάρθα Μαρκάκη

Μάρθα Μαρκάκη

Coach Διαζυγίου, Parenting Coach, Δικηγόρος, Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Μάρθα Μαρκάκη. Είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Αστικό Δίκαιο, εξειδικευμένη στο οικογενειακό δίκαιο και στην οικογενειακή διαμεσολάβηση. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια σε αστικές, οικογενειακές και εμπορικές διαφορές (IMC Canada, ΥΔ), έχει μετεκπαιδευτεί στις διαπραγματεύσεις στο Harvard Law School (Program on Νegotiation) και έχει διαπιστευτεί ως Διαπραγματεύτρια (Harvard Law School, Academy of Professional Negotiators).

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Πριμικύρη

Αφροδίτη Πριμικύρη

Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Αφροδίτη Πριμικύρη, πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία από το ΕΚΠΑ, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ και πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια & σύμβουλος σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού είναι μέλος της ομάδας μας, υπηρετώντας τις ιδέες της Σύνδεσης, της Αυτογνωσίας, του Μοιράσματος και της Συνάντησης των ανθρώπων, οι οποίες σε όλα τα επίπεδα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας!

Διαβάστε περισσότερα