Περιγραφή

Η μαθητική ιδιότητα αποτελεί το σημείο εκκίνησης για την πολυδιάστατη ανάπτυξη ενός παιδιού, προετοιμάζοντάς το για το μέλλον και τις προκλήσεις της ενήλικης ζωής. Πέρα από την απόκτηση γνώσεων, η μαθητική ιδιότητα αφορά στην ανάπτυξη ζωτικών δεξιοτήτων, όπως η αυτοοργάνωση, η υπευθυνότητα και η επίλυση προβλημάτων.

Στρες και αλλαγές.

Στο παζλ της ζωής, κάθε καινούργιο κομμάτι συμβολίζει μια νέα ευκαιρία για εξέλιξη. Κάθε νέα εμπειρία εισάγει πληροφορίες και ο εγκέφαλος μας δημιουργεί νέες συνάψεις, ανανεώνοντας τη ζωή μας με φρεσκάδα και δυναμισμό. Σε αυτήν τη συνεχή διαδικασία της αλλαγής και της προσαρμογής βρίσκεται η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ανακαλύπτουμε ότι η αλλαγή είναι η κινητήρια δύναμη που μας κρατάει ζωντανούς. Με κάθε νέο βήμα, είμαστε εφοδιασμένοι με την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να δημιουργήσουμε λύσεις. Κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουμε αντανακλά την ενδυνάμωση που έρχεται από την ομορφιά της προσωπικής ανάπτυξης.

Ενώ είναι αλήθεια ότι η αλλαγή μπορεί να αυξήσει το επίπεδο άγχους μας, αποκτάμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε και να ανταποκριθούμε σε αυτό.

Το δύσκολο έρχεται όταν τα επίπεδα στρες ξεφεύγουν και γίνεται μη ανεκτό, τοξικό.

Απόρροια αυτού μπορεί να είναι τα παιδιά να αρνούνται, να παραμελούν ή να λένε ψέματα για το διάβασμά τους. 

Οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν παιδιά στο να αρνούνται, να παραμελούν ή ακόμα και να λένε ψέματα σχετικά με το διάβασμά τους είναι ποικίλοι και αντικατοπτρίζουν συχνά εσωτερικές ανησυχίες και ανάγκες. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να οφείλεται στο φόβο της αποτυχίας ή την πίεση από το περιβάλλον. Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν αυτήν τη συμπεριφορά με στρατηγικές που θα ενισχύσουν τη θετική σχέση των παιδιών τους με το διάβασμα.

Η επίδραση της τεχνολογίας.

Η τεχνολογία ανοίγει νέους ορίζοντες στον κόσμο της παιδικής μάθησης, προσφέροντας διαδραστικές πλατφόρμες και περιεχόμενα που ενδυναμώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Στο ρόλο των καθοδηγητών βρίσκονται οι γονείς. Οι γονείς μπορούν να διδάξουν την ορθή χρήση της τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για την περιήγηση στον ψηφιακό κόσμο.

Γράφουν οι:

Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα
Χαρά Κουκουράκη

Χαρά Κουκουράκη

Παιγνιοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος, Ψυχολόγος

Η Χαρά Κουκουράκη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός – Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού Συμβουλευτική και Εκπαίδευση Γονέων/ Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος & Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια. Όνειρό της είναι να μεγαλώνουν παιδιά υγιή, συναισθηματικά και ψυχικά, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με ενσυναίσθηση, που χαμογελούν, και απολαμβάνουν τη ζωή. Οι Ενήλικες να απολαμβάνουν τον Γονεϊκό τους Ρόλο και κάθε μοναδική εμπειρία που αυτός τους προσφέρει. Να συνταξιδεύουν και να εξελίσσονται μέσα από τα παιδιά τους. Ένας κόσμος, που το βάρος της ταμπέλας του Τέλειου Γονέα και Ανθρώπου δε θα υπάρχει, παρά μόνο Αρκετά Καλοί Γονείς να μεγαλώνουν υπέροχα, ευσυνείδητα, με αυτοπεποίθηση παιδιά και αρκετά καλοί Άνθρωποι να πιστεύουν στο νόημα της ύπαρξής τους και στην προσωπική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα
Έλενα Παπά

Έλενα Παπά

Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Παπά. Η Έλενα Παπά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο τη Κόρδοβα (University of Cordoba, Spain) κάνοντας έρευνα πάνω στα γνωστικά και εκπαιδευτικά οφέλη της Πολλαπλής Νοημοσύνης στα παιδιά. Από μικρή το όνειρό της ήταν μία πιο ισότιμη και ανοιχτή εκπαίδευση. Με όνειρο αυτήν την αλλαγή στην εκπαίδευση ,το 2016 δημιούργησε το The Key Creative School, το πρώτο Σχολείο Πολλαπλής Νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα
Σπύρος Κασιμάτης

Σπύρος Κασιμάτης

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Σπύρος Κασιμάτης με πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ΜA στην Ιστορία από το University College London (SSEES) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Συμβουλευτική από το University of Strathclyde. Έχει εξειδικευτεί στη φροντίδα παιδιών που πενθούν, στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο Emotionally Focused Therapy και στην επαγγελματική υποστήριξη εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα