Περιγραφή

Το 6ο πακέτο με 10 καλοκαιρινές δραστηριότητες είναι εδώ! Φτάσαμε σιγά σιγά στο τέλος; Πόσες δραστηριότητες δοκιμάσατε; Πόσες ολοκληρώσατε; Πόσα παιχνίδια παίξατε; Τι ήταν αυτό που σας άρεσε περισσότερο;

Ποιες καλοκαιρινές δραστηριότητες θα βρεις σε αυτό το πακέτο;

  1. Σχέδια με δαχτυλομπογιά
  2. Ημερολόγιο γονιού παιδιού
  3. 20 ερωτήσεις
  4. Oobleck – Μια ουσία μαγική, ούτε υγρή μα ούτε στερεή!
  5. Forest Sensory Drawing
  6. Κορνίζες από φυσικά υλικά!
  7. Η Εφημερίδα της οικογένειάς μου
  8. Ο καθένας τη σειρά του
  9. Δραστηριότητα δημιουργικής γραφής
  10. Το βιβλίο της ηρεμίας

Καλοκαιρινές δραστηριότητες από τη φύση στο σπίτι

Έφτασε η ώρα ό,τι συλλέξαμε από τη φύση και τη θάλασσα να μετουσιωθεί σε χειροτεχνήματα, σε νέα αντικείμενα, σε σύμβολα της φύσης μέσα στο σπίτι σας.

Τι μαζέψατε περισσότερο; Φυλλαράκια; Ξυλαράκια; Κοχυλάκια; Αν φυσικά ήσασταν τυχεροί και βρήκατε, καβούκια από αχινούς(!!), ξεραμένους αστερίες; Βότσαλα; Διαλέξατε άσπρα και φαρδιά για να τα ζωγραφίσετε; Ή πέτρες διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών; Και αν είστε και πιο μεγάλα παιδιά, μπορείτε να φτιάξετε με τα κοχύλια πανέμορφα κοσμήματα!

Καταγράψτε αυτές τις εμπειρίες

Οι στιγμές μετράνε πολύ! Και κάθε φυσικό υλικό είναι ένα μικρό τρόπαιο αυτής της εμπειρίας. Ακόμα και αν ήσασταν στο σπίτι, μια βόλτα στο βουνό ή στη θάλασσα θα σας δώσει πολύτιμους θησαυρούς και πολύτιμες στιγμές και εμπειρίες. Πολύτιμα αισθητηριακά παιχνίδια. Πολύτιμες φωτογραφίες!

Γράφουν οι:

Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγο και εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας! #projectparenting

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Γκουγκούμη

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας τη Μαρία Γκουγκούμη. Αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.special-learners.gr και όνειρό της είναι να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα κάνουν προσιτή τη γνώση σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα
Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα